Se det på nettet

Idioterne

Idioterne (stream/optag) (6,8 IMDB) er en løssluppen komedie af Lars von Trier. Med lidt tragedie spændt på bagsmækken. Som jeg husker den var den Riget-morsom i første og anden akt hvorefter den faldt lidt klicheagtigt sammen i tredje akt.

Depressive mennesker med skrækkelige forældre har to typiske måder at reagere på. Cleese eller Kafka. Sjov eller depressiv. Jeg kan klart bedst lide den sjove Trier og jeg husker Idioterne som mestendels sjov.

DR advarer om at der er pornografiske optrin i filmen.

Muldvarpen - Undercover i Nordkorea

Muldvarpen - Undercover i Nordkorea (stream/optag) (NO) (SE) (9,0 IMDB). Dansk familiefar tager på hemmelig mission i den sektligennde forbryderstat Nordkorea. Vi får blotlagt en del af forbrydernetværket.

Det, der startede det hele: Det røde kapel.

DR2 kører El-bil med Nikolaj Sonne

DR2 kører El-bil med Nikolaj Sonne (stream/optag). Som middelklassemand er det der med el-biler meget spændende. De tilbyder moderne teknologi, bedre acceleration og grønnere fodaftryk end de gammeldaws benzin- og dieselbiler.

Og nu står dygtige Nikolaj Sonne der med sit bedste Youtube-ansigt,og har lavet et fortrinligt pædagogisk program om el-biler. Vi kommer både forbi H. C. Ørsted, elektromagnetisme og vandkølede laderkabler (!).

Konklusion: biler er dyre, el-biler er dyre. Men til alt andet end hyppig langturskørsel er el-biler bedre biler. Er man typen, der køber ny bil, kan man lige så godt købe en el-bil nu. Det kan måske endda betale sig på uventede måder.

Ditte & Louise

Ditte & Louise (stream/optag) (6,4 IMDB). Overraskende morsom komedie med overraskende gode skuespillere. På trods/grund af alle plathederne.

Film baseret på tv-serier får typisk et ret mekanisk plot, der skal udstille tv-seriens kvaliteter på 1½ time. Men her fungerer plottet og referencerne til aktuelle problematikker faktisk ret godt.

Hvor Marriage Story har noget påklistret LGBTQ+-namecheck og True Detective 3 har påklistret N-word dramatik, er Ditte&Louises køns- og alderproblematik ikke påklistret. De er virkelig ældre kvinder som filmbranchen ikke vil vide så meget af.

Anmelderne var ret enige om, at det var en god komedie.

Som op- eller nedvarmning kan man se Ditte & Louise sæson 1+2 på DR

Babylon Berlin sæson 1+2+3

Babylon Berlin (DK) (stream/optag) (NO) (SE) (8,4 IMDB). Rigdom, dekadence, sex, vold. Historierne fra Berlin i de brølende 20'ere og frem har alt der skal til for at lave en god tv-serie.

Babylon Berlin tager sammenlagt 18 timer og kan gøre det muligt at nedsætte dosen af Vild med dans med 1-2 enheder og dosen af Viafree/HBO/Netflix med ca. 16 enheder.

Torben var bjergtaget

Steven var ikke så imponeret.

Da Torben spurgte "Hvorfor dræber armenieren ikke Gereon? Hvorfor får han lov tage sin pistol? Hvorfor følger denne mærkelige præstetype blot efter ham? " svarede han desillusioneret: "Plot Armor" (og en masse andet). Det var der ingen af de 7 diskussionsdeltagere, der syntes godt om (*).

Ja, det ses tydeligt at genier ikke værdsættes på Facebook.(*)

Frygtelig lykkelig

Frygtelig lykkelig (stream/optag) (6,9 IMDB). Slip misantorien løs, overdriv det groteske for komisk effekt, udlevér bonderøvene. Eller, som Johs. H. Christensen konkludere i JP:

Dens velkalkulerede kynisme får en tak til for hver scene, indtil historien kulminerer i grotesk misantropi. Dens halvt invaliderende kunstneriske og moralske problem bliver da det enkle, at den ikke under sine personer samme bevidsthedsniveau, som den selv arbejder ud fra, men betragter, observerer og udleverer dem som - ja, som kryb i en sump.

Tæt på sandheden med Jonatan Spang

Tæt på sandheden (stream/optag) (8,3 IMDB). Nyhedsudsendelser har vist ikke helt til opgave at komme tæt på sandheden. De skal sådan mere fortælle noget mere eller mindre relevant på en helt bestemt måde.

Der er satireshows lidt heldigere. De må i højere grad forsøge at finde ud af hvad der er op og ned i en sag og gå indigneret efter både mand og bold.

Så længe publikum kan formås at grine et par gange i minuttet (og nogle er lettere end andre) går det.

Tæt på sandheden med Jonatan Spang er, sammen med Quizzen med Gyrith Cecilie Ross nok noget af det bedste satire dansk tv kan opvise for tiden.

 

 

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.