Se det på nettet

Den utrolige historie om Alexander Blomqvist

Den utrolige historie om Alexander Blomqvist (stream/optag). En ung mand har et fantastisk og glamourøst liv på Instagram. Men det er nok mest en offentliggjort fantasi, noget autofiktion. Det er mestendels digt.

DRs portræt af mytomanen er heldigvis både humanstisk og kærligt. Alexander udleveres ikke til spot, men får lov til at fortælle hvor hårdt det faktisk er at lyve på Instagram:

"[...] de mange år med løgne tog så hårdt på ham, at han blev både syg og stresset og have angstanfald og depression. Han har måtte tage medicin for begge dele."

Det minder jo en om stakkels Fie Laursen, der både løj og erkendte og løj og erkendte.

Eller forntidens bloggere, der i starten af dette årtusinde også - i hvert fald i genfortællingen - levede spændende og glamourøse liv omgærdet af respekt.

Efter Alexanders beretning om sin spændende (men også stressende) identitetsleg på nettet, kan man skylle efter med Kumaré - den falske guru. Det er altid rigtig interessant, når den fabrikerede identitet begynder at sidde godt fast.

Med det sagt er det vist generelt en skidt idé at lyve.

Dagligstuekoncerter

Det plejer at være de rige og modige der tager til opera på The Met og på mondæn natklub i Berlin.

Men i disse Corona-tider kommer The Metropolitan Opera og Watergate-natklubben hjem til sky og fattige dig med deres 1.000-kroners forestillinger.

Helt gratis.

Du kan så gemme hele baduljen til du rent faktisk har tid til at nyde det.

Du kan også smage kort på det, spytte det ud igen og sige til dig selv, at du ikke går glip af noget.

Teknisk: hvis du bare vil gemme musikken som mp3: start FFMPEG batch converter, indlæs videofilen du lige har optaget, og vælg Wizard - Audio preset. Sæt Output path og Start sequential.

I Watergate Berlin-tilfældet (5 timers klubmusik fra Berlin, en 4 GB video), bliver aac-filen på ca. 275 MB, mp3-filen på ca. 400 MB og Flac-filen på 3.300 MB. Man kan ikke rigtig høre forskel på de tre filer.

Alle vi børn i Bulderby

Alle vi børn i Bulderby (stream/optag) (6,7 IMDB). En varm film om børnenes liv på landet i gamle dage.

Den har en efterfølger.

Og er lige så god som Emil og grisepjokket (7,2 IMDB)

Dronningens tale til nationen, marts 2020

Dronningens tale til nationen (stream/optag). Vor høje drot går i forbøn for de syge og ældre og maner til sammenhold.

Talen blev set af 3,3 mio - en national seerekord. MGP ses af 2,7 mio og en royal nytårstale ses af 2,2 mio.

DR tager sig andetsteds af det politiske med en række tiltag der skal begrænse virussens spredningshastighed (starter på 5:00).

Endelig bliver det også forklaret teknisk, så alle kan forstå det.

Dronning Elizabeths tale... Hm.

A modern Man

A Modern Man (stream/optag) (6,4 IMDB).

"Eva Mulvad forsøger med sin poetisk snigende metode at nå ind bag en smuk violinists ydre. Men perfektionisten Charlie Siem lukker ikke nogen ind." opsummerede Ekko.

Violinist Charlie minder faktisk lidt om en elite-cykelrytter. Lidt ensporet, lidt kedelig. Han, hans omgivelser og kvindelige fans er bare 3.000 gange pænere.

Sjoveste klip:

  • "Du er ikke bøsse vel?" Klip til mandlig massør (dansker? særlig castet af instruktøren?), der sidder og rykker entusiastisk i hans underarm og napper ham lidt på torsoen.
  • Tableauet med kærlighedsfilm ("Er du sindssyg?") krydsklippet med stuepigen, der gelejder pude i betræk.

Er vi mon vidner til en irriteret, ældre kvindelig instruktør, der hælder seksuelt innuendo udover en ung, smuk, talentfuld, kontrolleret mand?

Selv jeg sad og ventede på romanblads superreplikken "Frøken, hvis de bliver ved med at tirre mig sådan, kan jeg ikke svare for mine handlinger." Som - spoiler - aldrig kommer.

Det må have været umuligt for Charlie at vide om denne dokumentar/fiktion fra Madame Mulvad ville gavne eller genere hans karriere. Jeg har nogle gange lidt medlidenhed med de unge, smukke, rige, talentfulde og ambitiøse. De skal gøre noget - meget - for at komme yderligere frem og tage chancer - men hvad? Hvem er ven og hvem er fjende?

Med det sagt: Ikke helt så underholdende som Mulvads største hit med de faldne næraristokrater i Det gode liv. En ok trestjerner til en uglamourøs dag.

Det syvende segl

Det syvende segl (stream/optag) (SE) (8,2 IMDB). Pesten er over landet og knokkelmanden kommer efter alle. Også Ridder Block. Ridder Block forhaler dog det uundgåelige med et spil skak og en konversation.

Den 63 år gamle film blev Max von Sydows gennembrud.

Havde du været frisk sidste år da Ingmar Bergmans 100 års fødselsdag blev fejret, kunne du have set/optaget næsten alle Ingmar Bergmans film.

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.