Se det på nettet

Prag

Prag (stream/optag) (6,7 IMDB). De lødige anmeldere faldt i svime.

Men Casparus skrev

Handlingen er ikke-tilstedeværende og dialogen komplet ligegyldig. det eneste gode jeg har at sige om filmen er, at den er underlagt med noget ganske udemærket violinmusik. Pigerne kan glæde sig over at gense Mads Mikkelsens bare og vi mænd kan ærgre os over, at der ikke var meget at hente i sexscenerne - ud over altså hr. Mikkelsens bare

Man kan more sig over denne kyniske tilgang til film.

Men læser man Tobias' fortrinlige anmeldelse af Prag (med spøjlers), går det op for en, at exploitation-film (læs gerne den mere udførlige engelske udgave) måske også indbefatter tilsyneladende lødige dramaer.  At middelklasseægtepar - centraleuropæisk storby - violinsovs måske ikke er meget finere end genren babes&biler.

RuPaul's Drag Race Storbritannien

RuPaul's Drag Race Storbritannien (stream/optag) (8,3 IMDB). I en tid hvor blackface (skuespillere - fra statsministre til komikere - sminkes mørkere i huden for at udfylde en rolle) retoucheres væk fra det offentlige rum og omhyggeligt opskrives på offentlige lister, kan man trøste sig med, at der endnu ikke er lister og censur for whiteface eller womanface.

Og womanface (af en art) er netop hvad de forsøger at overgå hinanden i i RuPaul's Drag Race. De forsøger endda også at tale til hinanden, som de tror kvinder gør.

Den slags burde allerede være censureret, men er det ikke. Det fejres ligefrem i ellers censurglade kredse og scorer 8.3 på IMDB - væsentlig mere end Barnaby (og det siger ikke så lidt).

Womanface forsvares også af lysende begavelser som fx Jarvis Dupont.

Så finder du mænd i dametøj, reality, udstødelses-shows og lignende morsomt, skal du nok gemmme nu. Inden censorerne kommer og fjerner showet.

Evigt ejes kun det optagne.

Kontant 2020

Kontant 2020 (stream/optag). Svindlere jages igen med kamera. Nogle svindler på lavt niveau - fupindsamlinger og fupgavekort - andre på højere: de malker skatteyderne i grotesk grad ved at skrue op for medicinpriserne.

Lidt forstemmende. Men også lidt opløftende at nogen forsøger at få noget solskin og nogle dømmende øjne ind på de lyssky.

Panduro

Leif Panduro var for 50 år siden danskernes nationalpsykolog og viste dem billeder af sig selv i de umådeligt populære tv-spil  Farvel Thomas (stream/optag), I stykker (stream/optag), Rundt om Selma (stream/optag), Et godt liv (stream/optag), Annne og Poul (stream/optag). Meget ligesom Ruben Östlund gør i dag.

Panduros tv-spil kan i dag føles historiske og bedagede. Men de har dog alligevel noget i sig.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.