Quizzen med Signe Molde

Quizzen med Signe Molde (stream/optag) (9,6 DRDB). Jeg er nu officielt forelsket i Signe Molde, quizzens manuskriptforfattere og DR. De laver et fremragende satire-program. Vist sådan cirka hver uge.

Hvorfor er det så fedt?

  1. Det er rigtig satire om etiske spørgsmål. Ikke noget "Kender du typen" eller "Jyder vs. Københavnere". De indbudte gæster - politikerne Kristian Jensen og Pelle Dragsted - kommer til at sidde uroligt i stolen og svare på spørgsmål, man ikke kan charmere sig ud af.
  2. Signe er forbilledligt kvik. Hun interagerer med gæsterne på dobbelt hastighed og manuskriptforfatterne (Signe, Peter, Jonathan, Søren, Morten og Stefan) har givet hende guld med.
  3. Oh, den indforståede småsnak med politikere om hvordan man undviger beslutninger og sylter ting - det er ubetaleligt morsomt. Og quizzen lader til at være konsekvent morsom. Den var også et prægtigt skue for et år siden.

Og til de svenske og norske læsere: Så här gör du! Slik gjør du det! Sådan laver man ægte morsom politisk satire.

Og til dig med nemID: spring hen og støt borgerforslaget og spar en masse små drenge for tilsigtede og utilsigtede funktionelle og kosmetiske komplikationer.

Kommentarer

I må selvfølgelig skrive hvad I vil på jeres blog, men det virker uhensigtsmæssigt at blande politisk agitation med jeres tekniske råd. Især fremmedfjendske og formynderiske forslag som det stillede. Det er forfærdelig dumt at omskære små børn, men det er endnu mere dumt at indskrænke religionsfriheden og prøve at lovgive alle nuancer af børns opvækst og opdragelse. Der er trods alt masser af andre ting forældre kan gøre ved deres børn (passiv rygning, dårlig kost, manglende motion eller læsning osv.) som kan have langt større negativ indvirkning på deres voksenliv. Skal der også lovgives om det? Hundredevis af millioner af mænd lever glimrende liv på trods af at de er omskårede.

Stol nu på at forældre vil det bedste for deres børn og gør i stedet en indsats for at overtale flest muligt til frivilligt at fravælge omskæring.

Og barnets rettigheder?
Denne, meget lange, video fra Intact Denmark er værd at se hvis man vil blive klogere på argumenterne for og imod uden at der bliver brugt ord som 'fremmedfjendsk' mm. : https://www.youtube.com/watch?v=N6CoG6m15Rg

Stevens billede

Tak Erik for en god anledning til en konstruktiv diskussion om en hoben interessante emner.

Jeg tager dem med fornøjelse fra en ende af.

Du skriver at det er "uhensigtsmæssigt at blande politisk agitation med jeres tekniske råd."
Det kommer an på hensigten. Som jeg ser det, kan man lige så godt gøre folk klogere på to områder på en og samme gang i stedet for kun ét.

Min hensigt er ikke kun at lære folk noget teknisk. I gårsdagens artikel slår jeg fx. også et stort passioneret slag for lange, kedelige russiske film som de færreste kender
http://oqipo.dk/sadan-optager-du-fra-youtube

For mig (og mange af læserne) gør det artiklerne mere interessante, at de er skrevet med personlig integritet og holdning. Til dels mod (omend artiklerne på OqipO kræver mere omhu end mod).

De tekniske råd bliver ikke dårligere af at der kommer lidt politisk/kulturelt snik-snak ind over og koster erfaringsmæssigt ikke læsere. Tværtimod tiltrækkes folk af tekster, der smager af noget.

Quizzen med Signe Molde har i øvrigt vist sig at holde kvaliteten. I det følgende afsnit
https://www.dr.dk/tv/se/quizzen-med-signe-molde/quizzen-med-signe-molde-dr2/quizzen-med-signe-molde-73
var det Søren Pind og Bodil Jørgensen, der skulle høres i burkaforbudet (som jeg heller ikke er bange for at sige, at jeg mestendels finder åndssvagt jvf. argumenterne fra https://andersson.blogs.berlingske.dk/2018/02/17/ytrings%C2%ADfriheden-og-den-borgerlige-burkafarce/ , https://andersson.blogs.berlingske.dk/2017/10/07/de-liberale-partier-staar-bag-de-stoerste-ytringsfriheds-indskraenkninger-i-nyere-tid/ og https://mchangama.blogs.berlingske.dk/2009/08/18/burkaforbud-v%C3%A6rdipolitisk-blindgyde/ )

Så er der klipperi i småbørns kønsorganer.

En ligestilling af kønnene er i min (og forslagsstillernes) bog hverken fremmedfjendsk eller formynderisk.

Vi tillader ikke at det går ud og uvillige voksne
https://www.jv.dk/krimi/Afghanere-kraeves-udvist-for-at-skamfere-mands-penis/artikel/2569640
og skal selvfølgelig heller ikke tillade at det går ud over uvillige børn.

Som jeg ser det har alle danskere ret til en intakt krop uanset ældre skalpelsvingende mænds lyster og forestillinger.

Et godt eksempel på formynderi vs. fornuftig lovgivning synes jeg at vi finder i ophævelsen af revselsretten i 1997.

Pia Kjærsgaard var rasende:

"Forleden vedtog Folketinget så med én stemmes flertal afskaffelse af revselsesretten. Derved blev det slut med forældres ret til at bestemme over deres børn – og forældrenes ret til at opdrage deres børn. Og derved blev børn i realiteten statens ejendom. En uhyrlig socialistisk lov, som vel at mærke blev lusket igennem og vedtaget uden nogen former for offentlig debat. Og altsammen startet ved et par løselige strøtanker fra justitsministeren i slutningen af februar. Dansk Folkeparti har ikke tænkt sig at opgive kravet om, at børns opdragelse naturligvis er forældrenes ansvar – ikke statens. Og så snart, vi får bare et minimum af politisk indflydelse i Folketinget, vil sagen blive rejst igen."
https://da.wikipedia.org/wiki/Revselsesret#Afskaffelse_af_revselsesretten_i_Danmark

Men hvad skete der? Det var faktisk en god idé at droppe børnepryglene. Selvom det gjorde højreorienterede og ortodokse religiøse forbigående sure.

Ideen spreder sig til resten af verden og i dens kølvand bliver samfundene fredeligere og rigere.

Civilisationen slår barbariet på alle punkter.

hvis man i Danmark ikke må prygle, kønsklippe, tatovere eller bedrikke mindreårige piger, er det kun helt rimeligt at drenge nyder samme samfundsmæssige beskyttelse.

Jeg kan simpelthen ikke argumentere mod
https://www.b.dk/kommentarer/forbud-mod-omskaering-er-ligestilling
https://andersson.blogs.berlingske.dk/2017/06/28/derfor-skal-vi-have-et-forbud-mod-omskaering-af-drenge/
https://www.dr.dk/tv/se/quizzen-med-signe-molde/quizzen-med-signe-molde-dr2/quizzen-med-signe-molde-72
og går derfor stadig ind for lige samme lovgivning for små drenge og små piger.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.