Grundet teknologiens mirakler kan du eller dit barn i dag få en taskevenlig bærbar med blændfri skærm og fem timers...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 21. juli 2016 - 8:22 [9]

Grundet teknologiens mirakler kan du eller dit barn i dag få en taskevenlig bærbar med blændfri skærm og fem timers batterilevetid. Til 2.995 kroner. Den vejer selvfølgelig kun 1,5 kg og har 8 GB RAM og 128 GB SSD under tastaturet.

Artiklen strejfer også Chromebooks, Macs, spillebærbare og software.

Den er god.

http://internetforbrugeren.dk/bedste-billige-baerbare-til-studier

Kommentarer


     Knud Bachmann Røn
    s billede

Steven Snedker hvad er din holdning til Chromebooks nu de får adgang til Google Play store og altså kan køre Android apps?

Steven Snedkers billede

VLC til Windows kan meget mere end VLC til Android. Skype til Windows kan meget mere end Skype til Chrome. Så det er desværre ingen magisk redning. Chromebooks med x86-arkitektur kan ofte køre Linux parallelt med Chrome. Men det er meget bøvl for ikke-teknikere. Lægger vi dertil at Chromebooks med stærke processorer og rigelig hukommelse koster cirka det samme som Windows-maskiner er min konklusion, at man så lige så godt kan købe Windows-maskiner.

Jeg skriver dette på en slatten, superbillig Chromebook. Men når arbejdsdagen begynder og jeg får brug for specialsoftware og lidt flere muskler, skifter jeg til en Windows-bærbar eller en Windows/Linux-stationær. Jeg kan ikke klare mig kun med Chromebook uanset hvor meget jeg snor mig.


     Kim Østergaard Christiansen
    s billede

Det er vel ret så sjældent at nogle har brug for de programmer, som du har brug for? Jeg har stadig ikke mødt nogle der har brug for andet end tekstbehandling og andre kontor lignende pakker. Jeg har til gengæld mødt rigtig mange superbrugere der kan fortælle at x program kan så meget mere, men det bliver alligevel aldrig brugt af almindelige brugere. Et godt eksempel er GarageBand på Apples platforme. Alle synes det er fantastisk, men der ingen der bruger det. Hvorfor? Fordi de sjovt nok ikke er musikere. Det samme gælder sådan set hele Microsofts Office. Alle tror de har brug for det, men ingen kan finde ud af at bruge det ud over simpelt tekstbehandling og lidt billeder. Sørgeligt nok spørger de altid en eller anden superbruger og får at vide, at hvis de ikke køber den helt stor pakke, kan de ikke z eller y, selvom de aldrig kommer til at bruge det.

Steven Snedkers billede

Mine børn savner god VLC, Skype og Minecraft, Netflix, Filmstriben på Chromebook. At de i ny og næ savner Microsoft Office skyldes så udelukkende en fejlkonfigureret skole (og der er det lykkedes at forhandle os frem til rimelighed)


     Kim Østergaard Christiansen
    s billede

Netflix bør da virke uden problemer, samt Viaplay, HBO Nordic. Filmstriben har lovet en html 5 afspiller i år. Mindcraft PE virker fint på min Asus Flip fra Google Play Store.

Steven Snedkers billede

Det er, for en del, irriterende med slatten VLC, Minecraft, Skype etc. Viaplay virker vist stadig ikke, men kan bringes til det http://it-vejledning.blogspot.dk/2016/01/viaplay-og-chrome-os.html og https://www.filmstriben.dk/fjernleje/page/page.aspx?id=111 er ganske rigtig stadig på vej.

Hvis man kun har 1.500 kr., er en svag Chromebook fin. Men har man 3.000 kroner og mere avancerede behov, kan man - som jeg ser det - lige så godt vælge en Windows 10.


     Kim Østergaard Christiansen
    s billede

Jo jo, Viaplay virker. Men hele ideen med en Chromebook er netop at slipper for alt det overfyldende som Windows 10 og for den sags skyld også Mac OS. Hvis man tror at Chrome OS kun er godt fordi det er billigt, har man ikke fattet ideen endnu, men det kommer nok.

Steven Snedkers billede

Nogle gange vil jeg (og børnene; sjældent pensionisterne) hellere have muskler og muligheder end sikkerhed og overskuelighed. Laptopmag hader Chromebooks af et godt og nogenlunde velargumenteret hjerte: http://www.laptopmag.com/articles/chromebooks-vs-windows og http://www.laptopmag.com/articles/future-without-windows-a-nightmare

Jeg selv er meget glad for familiens flåde af Chromebooks og fortryder ikke købene. Selvom de ikke kan løse alle opgaver tilfredsstillende.


     Kim Østergaard Christiansen
    s billede

I denne debat er alle farvet, sådan er det. Jeg kan lige så tydeligt huske, da Steven Jobs viste iPaden frem for første gang. Alle "techhovederne" grinede og sagde alt det man ikke kunne på en iPad. Det er de sammen der sidder og skriver for laptopmag - Superbrugere, som vil udvikling, bare ikke forandring. Der er ingen "almindelige" brugere, som ikke lige er gamere", som har brug for Windows eller Mac OS. De nøjes med en iPad. Der er studerende, som med god rette, kan have brug for tastaturet. Det er præcis her, at Chromebook kommer ind i billedet. Her har den fundet et marked og det vokser voldsomt. Chrome OS er stille og roligt voksende. Der er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden.

Og, til din Laptop mag test, vil jeg bare sige, at Chrome OS vinder den vigtigste test, nemlig interface. Alt det andet er fuldstændigt ligemeget i den sidste ende.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.