Se det på nettet

  • Hvis du ikke kan se det på pga. regionsblokering: TV4ever.
  • Hvis du gerne vil optage det: TV4ever.

Ugens fiktionsserier

Vejret er blevet tv-vejr, serie-vejr for at være mere præcis. Netfliz, Viaplay og Amazon bugner af dem. Men de licensbatlate kanaler kan også godt være med:

DR:

Fred til Lands, Doggystyle II, Imperiets sensommer, Nikolaj og Julie, Vildskud, Eagles og mange, mange flere.

TV2:

DNA, Les Mis, Badehotellet, Sygeplejeskolen, Nynne, Klovn og mange, mange flere.

NRK:

Exit, Lykke-Per, Fred til lands, Poldark, Kriger, Shetland, Lykkeland, Les Mis, Eagles og mange, mange flere.

SVT:

Innan vi dör, Vår tid är nu, Väster om friheten og mange mange flere.

Leder man lidt videre, finder man ofte også fortegnelser over kanalernes mange krimiserier og film.

NRK har som de eneste en stående reserve af altid tilgængelige super-film som The Square, Rust og ben, Cinema Paradiso.

14. okt 2019
Genopdagelsen

Genopdagelsen (stream/optag) (7,4 IMDB). 47 børn får en højere dosis natur i 10 uger.

Man kan skylle efter med Dersu Uzala (8,3 IMDB).

11. okt 2019
Facebook - ven eller fjende?

Facebook - ven eller fjende (stream/optag) (7,4 IMDB). Fjende.

Dopamin-jockey og herremand.

9. okt 2019
Maigret stiller en fælde

Maigret stiller en fælde (stream/optag) (7,1 IMDB). Mr. Bean/Edmund Blackadder som kommissær Maigret? Den ultrafranske, stoiske kommisær, der løser mordmysterier i efterkrigstidens Paris? Men det virker. Bortset fra musikken er der kommet en hæderlig film noir ud af anstrengelserne.

8. okt 2019
Fred til lands

Fred til lands (stream/optag) (NRK) (7,5 IMDB). Kan almindelige mennesker finde ud af at slå psykopat-Mike ihjel? Hvis de får 8 afsnit til det? Det er tilsyneladende det spørgsmål DRs nye "klokken 20 søndag aften"-dramaserie forsøger at besvare.

7. okt 2019
Red Urbex

Red Urbex (stream/optag). Der var engang et rigtigt modbydeligt styre, et idé-kompleks, der slog millioner af mennesker ihjel, forurende som gale og gjorde sig klar til at dræbe hele jordens befolkning 10 gange. Ideologien efterlod sig også nogle meget brutale, menneskefjendske bygninger. Dem ser vi en smule på i denne korte programserie.

7. okt 2019
Den store bagedyst sæson 5+6+7+8

Den store bagedyst sæson 5+6+7+8 (stream/optag). Slår jeg til eller vil mine fejl rive mig ned i dyndet og resultere i min udstødelse? Mon det kunne være sjovt at bage en lignende kage under hyggeligere former? Nyeste sæson af Den store bagedyst er begyndt.

6. okt 2019
Exit

Exit (stream/optag) (NRK) (8,5 IMDB). Du, min lille tv-seer, er slet ikke i en position, hvor du kan opføre dig som et røvhul og bade i penge, huse, biler, både, ludere, stoffer, rejser. Men det kan de fire succesfulde finansmænd Exit handler om.

Historien er denne:

Fire hovedrige finansmænd har talt nært-ærligt med en journalist om deres rige liv med de mange løgne, den store luksus og de eksklusive glæder. De chokerende interviews er blevet til en chokerende tv-serie propfuld af alt det arbejderklassen og middelklassen også begærer. At bestemme, at blive serviceret og tilbedt. At kunne opføre sig ekstremt egoistisk uden at blive banket på plads.

Med rigelige mængder sex, vold og højenergimusik (og fremragende skuespillere) er det ret sikkert at serien også kommer på dansk og svensk tv.

Men hvis du vil være før de andre (det er en måde du kan udmærke dig på selvom du ikke har penge), kan du allerede nu se den på NRK.

Opdatering 5.10.2019:Nu er den kommet på dansk tv og der er nu mindre status i at se den. Men gør dt alligevel, hvis du kan lide sex, vold og afstumpede skiderikker, de stærke dyr.

Anmelderne skrev:

Og den bygger opp under fascinasjonen, heller enn å rive den ned, når den kobler cabriolet-råning, lapdance og slåsskamper med tempofylt musikk og kreativ klipp og kameraføring.

Mange vil nok oppleve serien som voldsomt fokusert på sex, rusmisbruk, vold og kvalmende oppførsel, men kommer likevel ikke til å greie å la være å se. For  bra er den faktisk.

Serien gir oss snusfornuftige fattigfolk en anledning til å se like mye ned på de galne rike som de ser ned på oss.

5. okt 2019
Poldark sæson 1+2+3+4+5

Poldark (stream/optag) (8,4 IMDB). Romantisk, historisk drama rettet mod damer fra middelklassen.

NRK har nu alle 5 sæsoner og The Guardian har over 100 artikler om emnet.

4. okt 2019
Jorden set fra rummet

Jorden set fra rummet (stream/optag) (NRK) (8,1 IMDB). Fænomenalt smuk naturudsendelse fra BBC.

4. okt 2019
QEDA

QEDA (stream/optag) (5,5 IMDB). I denne danske science fiction-film (de eksisterer) er der både sparet på farverne, effekterne og - desværre -  manuskriptet.

4. okt 2019
Vi er de bedste!

Vi er de bedste! (stream/optag) (7,2 IMDB). For 20 år siden sprang Lukas Moodysson ind på verdensscenen med mesterværket Fucking Åmål. Den nænsomme og sympatiske skildring af sarte følelser vakte berettiget opsigt og glæde. De stjålne blikke og de pludselige usikkerheder fik lov til at tale og rørte et stort publikum.

Efter Fucking Åmål kom endnu et mesterværk, Tillsammans, om livet i et kollektiv i 1975.

Og så gik det ned ad bakke. Moodysson blev sur svensk feminist og begyndte at lave kluntet bras.

  • Lilje4ever (2002) viste at det var fælt, fælt, fælt at være barneluder.
  • Et hul i mit hjerte (2004) at det ikke var rart at sumpe rundt i misbrugsmiljøer.
  • Container (2006) at det heller ikke var rart at være en fed klump forladt af familie og sociale myndigheder.
  • Mammut (2009) at vi alle skulle skamme os over verdens ulighed. Og ikke meget mere end det. Bare skamme os, skamme os og skamme os noget mere.

Og pludselig var der en eller anden, der må have fortalt Moodysson noget i retning af "Lukas, f'helved'! Ved du hvor grim, kedelig og doven, du bliver af at være sur, eksperimenterende, svensk feminist? Kan du ikke se hvordan din på verdensplan beundrede humanisme - selv skurkene i Fucking Åmål og Tillsammans havde noget godt i sig - ikke er blevet brugt til en skid i over 10 år! Dig, Lukas, der med dine nænsomme, sympatiske portrætter ændrede en hel generations syn på homoseksualitet og en del andre progressive hjertesager. Lav nu f'helved endnu en film med teenagere, stjålne blikke, betydende pauser og se den gå til tops!"

Og Moodysson rettede sig op for første gang i ti år og sagde "Jeg ville lave en film om at livet - på trods af beviser på det modsatte - er værd at leve."

I Vi er de bedste! spiller tre sympatiske teenagere punk i Stockholm i starten af 80'erne. De er kvikkere end forældrene, bare ikke helt så erfarne. Men deres hjerter er på rette sted og det er filmens også.

Vi er de bedste! pulser af energi og fik fuldt berettiget en masse positive anmeldelser.

Kort sagt: se den!

1. okt 2019
The Black Mirror Special

The Black Mirror Special (stream/optag) (8,9 IMDB). Black Mirror er faldet lidt af på den på det sidste. Men fra 2011 til 2017, var det noget af det bedste tv-drama, man kunne finde (og du kan stadig finde det på Netflix). Her taler Arte med folkene bag.

27. sep 2019
Generation Wealth - Den superrige generation

Generation Wealth - Den superrige generation (stream/optag) (6,5 IMDB). Ikke på niveau med Dronningen af Versailles. Men Lauren Greenfield er som altid ganske underholdende og tankevækkende.

27. sep 2019
The Party

The Party (stream/optag) (6,6 IMDB). Lille, ondskabsfuld og morsom engelsk komedie med ikke alt for kvikke middelklassefolk i fokus.

Eftersom det er på svensk tv, kan TV4ever ikke optage lyden (desværre). Så der å man bruge kommandolinje og ffmpeg.

27. sep 2019
Playboy-svindleren og de forsvundne milliarder

Playboy-svindleren og de forsvundne milliarder (stream/optag) (7,8 IMDB). I Danmark har vi Bjarne CorydonSanjay Shah, Bech-Bruun og GoldmanSachs. I Malaysia havde de Jho Low og GoldmanSachs.

Jho Low og hans hold af banditter i habitter fik i alt bedraget de malaysiske skatteydere for 30 milliarder kroner.

Den svinestreg er en film værdig fordi forbryderen på et tidspunkt har råd til at lade Britney Spears hoppe letpåklædt ud af en fødselsdagskage og dertil kan forære et Picasso-maleri til Leonardo DiCaprio.

The Kleptocrats, som dokumentaren hedder på originalsproget, følger svindlen hele vejen fra start til slut og minder en om at der ikke skal meget korruption, GoldmanSachs eller inkompetence til før svumpukler kan stjæle milliarder.

23. sep 2019
Bruce Springsteen - med egne ord

Bruce Springsteen - med egne ord (stream/optag) (7,2 IMDB). Og Bruce Springsteen - Born to Run. Bruce Springsteen - Darkness On the Edge of Town. Bruce Springsteen - Born in the USA. Berlinmurskubberen og Skavlan-gæsten fylder 70 i dag.

Desværre er det meste løbet ud. Så når streamingkanalerne siger "Når du vil have det, hvor du vil have det" replicerer du "Evigt ejes kun det optagne. Det jeg optager, forsvinder ikke."

23. sep 2019
Over land - fra London til Mongoliet

Over land - fra London til Mongoliet (stream/optag). "Hvornår kommer det der program med de tre der, der kører bil. Det sjove hvor de driller hinanden, hvad er det det hedder?" spurgte et af familiens ældre medlemmer. Programmet hedder for tiden The Grand Tour og kommer til december.

Men ser man nærmere efter, er det der hele tiden.

Her på norsk med tre raske gutter, der rejser 22.000 km gennem 22 lande med mange oplevelser, drillerier og strabadser til følge.

Jim og Ghita er så det danske svar. Jim Lyngvild (flamboyant erhvervsmand) og Ghita Nørby (pensioneret kongelig skuespiller) kører ikke så langt i bil. Men de skal nok kunne gå hinanden på nerverne på fornøjelige måder på selv korte distancer og uden udefrakommende pres.

22. sep 2019
Vild med dans

Vild med dans (stream/optag) (3,4 IMDB). "Kendte danskere vover sig ud på dansegulvet i TV 2's medrivende underholdningsshow." Det kræver dog et TV2 PLay-abonnement (fås fra 49 kroner pr. måned) at følge med i denne sæson.

22. sep 2019
The Banishment

The Banishment DR-K Live 23.9.2019 02.00 (stream/optag). (7,6 IMDB). Mester Zvjagintsevs mindst vellykkede film kræver timeroptagelse. Virker med ét klik, hvis du læser dette med TV4evers nye betaversion.

Hans bedste film - The Return, Elena, Leviathan, Loveless - kræver desværre alle VPN og ffmpeg før de er i kassen.

21. sep 2019
Idealisten

Idealisten (stream/optag) (6,9 IMDB). En vellavet thriller med en modig journalist i hovedrollen. Fra dengang, der var modige journalister til.

21. sep 2019
Gift ved første blik sæson 1+2+3+4+5+6

Gift ved første blik sæson 6 (stream/optag). Det er ikke helt X-Factor eller Paradise Hotel/Beach. Men deltagerne er nervøse, det er noget med kærlighed/attraktion. Noget med at se hvor langt andre kan acceptere en (dig? du vil aldrig kunne accepteres). Gift ved første blik er også en art drømmeknuserprogram ligesom X-factor. Langt de fleste skal have deres drømme knust med os som tilskuere.

Det er noget af det mest populære DR-indhold lige nu og selv dannede mennesker skriver pænt om det. Ved flere lejligheder.

De sidste 5 års sæsoner kan ses indtil sommeren 2020. Derefter må man forlade sig på optagelser. Men ligesom med X-Factor betyder spektaklet nok kun noget mens det ruller.

20. sep 2019
Frantz

Frantz (stream/optag) (7,5 IMDB). De taler fransk om følelser i sort/hvid. Sådan en film anmeldere kan lide, men som publikum skyer.

18. sep 2019
Lykke-Per

Lykke-Per (stream/optag) (NRK) (TV2)  (7,7 IMDB).  "Lykke-Per har et fortrinligt forlæg, et ok manuskript, ok skuespillere og de mest ekstreme farver jeg nogensinde har set i en dansk film." skrev jeg om filmen. "Det ligner næsten CGI engang imellem.

For hver indstilling gætter man på hvor skuespillernes hudtone ligger. Er det vild HDR-gylden eller iskold HDR-blå? Det er som regel gylden, lige over den ekstremt hvide skjorteflip. Filmen er ekstremt optaget og colorgraded.

Men man vænner sig til det og får lige under 3 timers drama om den unge student, der tager fra sjette plovfure til Polyteknisk Læreanstalt i kongens København for at gøre sin lykke.

Men lykken er en svær ting at fange for en stejl person vansiret af armod (som Pontoppidan skriver). Det er dog ret fint at se på."

Med mere tid til detaljer er tv-serien en lille smule bedre end filmen. Og nu kan den endelig ses helt gratis.

15. sep 2019
Minding the Gap

Minding the Gap (stream/optag) (8,1 IMDB). Født på samfundets bund. Intet er rigtig pænt. Men der er en skønhed i at bevæge sig elegant rundt på et skateboard.

Man kan skylle efter med ligeledes fortrinlige Paris is Burning på Netflix.

8. sep 2019
Train to Busan

Train to Busan (stream/optag) (7,5 IMDB). Ikke så god som 28 Days Later, men forrygende aggressiv og medrivende zombie-gyser. Også elsket af danske anmeldere.

3. sep 2019
En stille forsvinden

En stille forsvinden (stream/optag). Bjørn begynder sin ydmygende og kvalfulde dødsproces allerede sidst i 40'erne. Familien og Per Wennicks sympatiske kameralinse ser til i rædsel.

1. sep 2019
Punkens historie

Punkens historie (stream/optag) (8,1 IMDB). En fornøjelig udsendelsesrække om dengang der ikke var nogen fremtid.

Folk i det mere kærlige hjørne kan se på kærlighedens somre, I og II.

29. aug 2019
Timertilgængelige film på DR i denne uge

Mest af interesse for testere af den kommende udgave af TV4ever. De kan med ét klik sætte en film til optagelse:

Train to Busan DR-K Live 27.8.2019 22.30 (stream/optag). IMDB 7,5. Ætsende onde asiatiske zombier.

Springtur i Toscana DR-K Live 29.8.2019 00.00 (stream/optag). IMDB 7,2. Charmerende som alt andet i Toscana. Herlige skuespillere og et utraditionelt - og måske ikke helt dumt - manuskript. Originaltitlen er "Frydefuld sindsforvirring".

Michael Clayton DR3 Live 30.8.2019 22.55 (stream/optag). IMDB 7,2. Oscar-vindende drama for voksne.

Youth DR-K Live 31.8.2019 00.50 (stream/optag). IMDB 7,3. Blah! - men fotomodellens numse er pæn. Rigdom, naturskønhed og lediggang kan man jo så også begære ved samme lejlighed. Møgfilm.

Mustang DR-K Live 31.8.2019 23.25 (stream/optag). IMDB 7,6. En fortælling fra sultanens land.

Dirty Harry går amok DR2 Live 1.9.2019 18.00 (stream/optag). IMDB 7,2. Sammenbidt og sur er han.

Eden DR3 Live 1.9.2019 00.00 (stream/optag). IMDB 6,4. House-musik og melankoli og ungdom og tab i Paris.

Jeg, Daniel Blake DR-K Live 1.9.2019 01.00 (stream/optag). IMDB 7,9. Den lille, stolte mands kamp mod systemet. Meget sympatisk.

Baader Meinhof-komplekset DR2 Live 2.9.2019 00.05 (stream/optag). IMDB 7,4. Når de bedrevidende har våben.

Train to Busan DR-K Live 1.9.2019 02.35 (stream/optag). IMDB 7,5. Ætsende onde asiatiske zombier. Hvis din computer ikke var tændt første gang.

27. aug 2019
Cold Case Hammarskjöld

Cold Case Hammarskjöld (stream/optag) (7,9 IMDB). Om aristo-bureaukraten med den store integritet, der blev FNs fredsskabende generalsekretær og døde så forsmædeligt. Nu som midtpunkt i konspirationsteorier.

26. aug 2019

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.