Se det på nettet

Sherlock Holmes (Jeremy Brett, hele serien)

Sherlock Holmes (stream/optag) (8,7 IMDB). De siger den bedste Sherlock Holmes er den man voksede op med.

Det er til dels sandt. Jeremy Brett er fantastisk som den intelligente, opmærksomme detektiv. Granada-serien fra 1984-1994 er også herligt tro mod bøgerne.

Afsnittene kan måske føles lidt lange i dag. Men fornøjelsen ved at se Jeremey Brett tænke, mimre og udbryde "HA!" er ikke blevet mindre.

Mine børns A Study in Pink og A Scandal in Belgravia er det eneste nymodens pjat, der er på omgangshøjde med min barndoms Sherlock.

Hvis du skal optage hele serien, skal du få TV4ever og måsen i gear. De første afsnit forsvinder allerede den. 14. april 2021.

Sidste gang DR sendte hele serien, undlod de at streame The Hound of the Baskevilles.

11. apr 2021
Kontant: Frygtelige flyttemænd

Kontant: Frygtelige flyttemænd (2021). Det er virkelig mærkeligt. Man kan leve i et land hvor der kommer rent vand ud af hanen. El-forsyningen er stabil. Internet blæser derudad. Politet er nærmest ubestikkeligt. Men skal man have 3-4 mand til at køre 30 kilometer med nogle møbler, ender det alt for ofte i frustration.

Frygtelige flyttemænd har været et tema i medierne, hos forbrugerrådet, i transportbranchen de sidste 30 år. Men det lader til at være et svært løseligt problem.

Der er en del svært stoppelige svindlere, må man sukkende erkende.

 

 

24. mar 2021
Drónamyndir af eldgosinu

Drónamyndir af eldgosinu (stream/optag). Islandsk tv deler droneoptagelser af ildsprudlende vulkan med verden. I 1080p. Masser af vulkanvideoer.

 

21. mar 2021
Exit sæson 1+2

Exit (stream/optag) (NRK) (8,5 IMDB). Du, min lille tv-seer, er slet ikke i en position, hvor du kan opføre dig som et røvhul og bade i penge, huse, biler, både, ludere, stoffer, rejser. Men det kan de fire succesfulde finansmænd Exit handler om.

Historien er denne:

Fire hovedrige finansmænd har talt nært-ærligt med en journalist om deres rige liv med de mange løgne, den store luksus og de eksklusive glæder. De chokerende interviews er blevet til en chokerende tv-serie propfuld af alt det arbejderklassen og middelklassen også begærer.

At bestemme.

At blive serviceret og tilbedt.

At kunne opføre sig ekstremt egoistisk uden at blive banket på plads.

Med rigelige mængder sex, vold og højenergimusik (og fremragende skuespillere) har serien været et hit i hele norden.

Dette er serien for dig hvis du kan lide sex, vold og afstumpede skiderikker; de stærke dyr.

Anmelderne skrev:

Og den bygger opp under fascinasjonen, heller enn å rive den ned, når den kobler cabriolet-råning, lapdance og slåsskamper med tempofylt musikk og kreativ klipp og kameraføring.

Mange vil nok oppleve serien som voldsomt fokusert på sex, rusmisbruk, vold og kvalmende oppførsel, men kommer likevel ikke til å greie å la være å se. For  bra er den faktisk.

Serien gir oss snusfornuftige fattigfolk en anledning til å se like mye ned på de galne rike som de ser ned på oss.

20. mar 2021
Epidemien: Bent kæmper for sit liv

Epidemien: Bent kæmper for sit liv (stream/optag). Vi er forhåbentlig i den sidste del af epidemien, og nu er det bare om at holde ud. Hjælpe sygdommen mindst muligt. Hjællpe hinanden mest muligt.

DR har nu taget det tunge skyts frem. En dokumentarserie fra virkeligheden om hvordan det er at være rigtig syg med corona. Virkelighed uegnet for børn under 15 år, står der på deres side.

Om ikke andte må vi lære af Bents trængsler og give smitten så dårlige kår som muligt.

10. mar 2021
Postbudet

Postbudet (stream/optag) (7,7 IMDB). Sådan en film uden den mindste sex, vold og konflikt. Livet går sin lagsomme gang i den solbeskinnede landsby nede sydpå. Manden skal forsøge at charmere damen.

Hvis manden var rig, smuk og beleven, vile det være en drømmefilm for kvinder.

Men eftersom manden er 40 år, fattig, dum, grim og dødsmærket og forsøger sig med en 25-årig supermodel, må det være en drømmefilm til mænd.

Filmen tjente sig selv hjem 14 gange og fik en Oscar.

Samme år tjente Forrest Gump  - nok en "fattig, dum mand hapser yngre supermodel"-film  - sig selv hjem 20 gange og fik 6 Oscars.

7. mar 2021
Stalins berygtede Gulag

Stalins berygtede Gulag (stream/optag) (8,2 IMDB). I årtier efter at de tyske koncentrationslejre var blevet tømt for fanger, blev millioner og atter millioner af sovjetborgere kastet i egne koncentrationslejre.

TV-mæssigt er vi lidt inde i en fasteperiode med masser af programmer med gratis arkivoptagelser. Men de er nu meget gode at få forstand af.

28. feb 2021
Mit liv som Goebbels' sekretær

Mit liv som Goebbels' sekretær (stream/optag) (7,2 IMDB). Nu er det få mennesker, der oplever at få jobbet som Hitlers, Goebbels', Kim Jong-uns eller Stalins sekretær. Men masser af moderne mennesker har kommunikationsjobs hvor de hver dag filer på integriteten. De skal ikke, som forskere eller gode journalister, forsøge at fange sandheden bedst muligt. Deres job er at indpakke noget slemt bedst muligt.

Historien om at være Goebbels' sekretær er ekstrem. Men, sådan tematisk set, vedrører den alle.

15. feb 2021
VM Håndbold Egypten 2021

VM Håndbold Egypten 2021 (stream/optag). Det hedder sig, at den 56 afsnit lange serie endte vildt spændende og er en af årets bedste.

7. feb 2021
Pressens kriminelle håndlanger

Pressens kriminelle håndlanger (stream/optag). Dagspressen kommer også til at bringe fake news fra tid til andet (og biased news og advertiser news uophørligt). Det skriver den ikke så meget om. Men DR har begået en fin dokumentar om en presse, der mod bedre vidende køber fordærvede varer af Hr. Forsmark og sælger dem videre.

Leif Donbæk, Flemming Christian Nielsen og deres medklommentatorer tør/kan så diskutere de nye oplysninger og de passende konsekvenser af dem. Det sker på Facebook, af alle steder.

31. jan 2021
Fake news i bibelbæltet

Fake news i bibelbæltet (stream/optag) (anmeldelse). På gode dage er religion noget med "Du har det godt fordi du arbejder for din næste". På dårlige dage er det "Du har det dårligt fordi hele verden er i Satans/Shaitans vold og de syge mordere må og skal aflives!"

Fake news i bibelbæltet/Folk du måske kender handler om hvordan stærk højreorienterede mennesker mobiliserer hjælper fattige og syge mennesker med at skrue raseriet op på 11 for at få dem til at stemme mere højreorienteret og  - egentlig - mod mange af deres egne interesser.

Kan også med fordel ses af folk, der rekrutterer til Hizb ut-TahrirMen in black (tæt på) og Nye borgerlige.

Du kan - imens du ser dokumentaren - finde dit eget politiske stå på 10 minutter. Jeg rammer altid samme sted. Selvom mine professorer forsøger at tale til mit klogere jeg.

25. jan 2021

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.