Se det på nettet

Zoo Station: The Story of Christiane F.

Zoo Station: The Story of Christiane F.  (stream/optag). I slutningen af 1970'erne prostituerede unge piger sig på Bahnhof Zoo i Berlin for at få råd til heroin.

Zoo Station: The Story of Christiane F. fortæller om personen og fænomenet Christiane F.. Fra Nina Hagen rapporterede om hendes type i 1978, over den lange reportage- og interviewserie i det tyske ugeblad Stern til den 60-årige Christiane F. i dag.

Det er ikke en festlig historie. Royalties fra bogen har kunnet holde Christiane F.  ude af prostitution i træk. Men stofferne er svære at lægge bag sig.

Ikke at forveksle med filmen over bogen eller dens onde tvilling.

5. jun 2023
Dommedag nu: Final Cut

Dommedag nu: Final Cut (stream/optag) (8,4 IMDB). Nøj, for et febermareridt. Nøj, hvor er det godt fotograferet af
Vittorio Storaro. 3 timer lang.

Men fin film om slemme civiliserede mennesker og slemme uciviliserede mennesker.

Her er det Final Cut. Ikke så stram og spændende som den originale version. Men digitaliseret direkte til 4K. Så den ser helt forrygende godt ud.

Trivia fra IMDB:

"John Milius skrev oprindeligt manuskriptet i 1969, som "Den psykedeliske soldat". Ifølge Francis Ford Coppola  var det originale manuskript  en serie af "tegneserie"-scener der udstillede Vietnamkrigens absurditet. I løbet af flere år af omskrivninger, bibeholdt det endelige manuskript nogle af de absurde elementer fra Milius' originale manuskript til første halvldel, mens Joseph Conrads roman "Mørkets hjerte" blev føjet til den anden halvde.

26. maj 2023
Forvarsel

Forvarsel (stream/optag) (5,9 IMDB). "En deprimeret kvinde finder ud af at hendes mand omkom i en trafikulykke. Men så vågner hun og ser ham spise morgenmad. Er det et forvarsel eller der der noget endnu mere spændende på færde?"

Lyder godt på papiret. Den slags film falder dog næsten altid sammen i tredje akt.

Her falder det hele dog til jorden halvvejs i første akt og borer sig lange, langt ned i jorden i tredje akt.

Så den film er der ingen grund til at se.

26. maj 2023
Den sidste mohikaner

Den sidste mohikaner (stream/optag) (7,3 IMDB). Smukke, giftemodne døtre skal reddes gennem rædsom krig af brave, maskuline mænd. Et klart hit.

Instrueret af Michael Mann bliver det medrivende og fotograferet af Dante Spinotti bliver det virkelig smukt.

Filmen er stadig højt elsket af fans.

21. maj 2023
Kvinden i guld

Kvinden i guld (stream/optag) (7,3 IMDB). Sympatisk historie baseret på virkelige begivenheder, gode skuespillere, smukt fotograferet. Publikum æder det råt ifølge vurderingerne på IMDB og Rotten Tomatoes.

Men samme steder kan vi se, at de kræsne anmelderne ikke lader sig nøje med det halvslatne manuskript og den famlende instruktion.

Så: ok mellemvvare, men ikke noget at løbe efter medmindre man elsker alle overleverdramaer fra Anden verdenskrig.

21. maj 2023
Captain Fantastic
17. maj 2023
Eurovision Song Contest 2023

Eurovision Song Contest 2023 (stream/optag) (7,3 IMDB). Farverigt, fjollet, sexet, enerverende. To semifinaler og en finale. Det er festlig pjank, men også alvorligt.

Den europæiske sang- og udklædningskonkurrence, der hvert år får Australien til at flytte tættere på Europa, handler udover musik også om sammenhold.

Som historikeren siger:

Oprindeligt blev Melodi Grand Prixet da også oprettet for at skabe forsoning i de år, hvor Europa skulle hele sårene efter Anden Verdenskrig.

»Det er kitsch og sjov. Men det er også vigtigt at huske, at det var en måde at få de europæiske lande til at tale sammen efter Anden Verdenskrig,« sagde Lisanne Wilken, lektor i Europastudier ved Aarhus Universitet og arrangør af konferencen.

I hendes eget hjemland, Grækenland, har de vestligtsindede politikere elsket sangkonkurrencen, siden landet blev frit for militærdiktaturet i 1974. 

Eurovisionen blev set som en mulighed for at lægge landets kaos og Balkan-fortid bag sig. Under Grand Prixet kunne man mænge sig med de 'mere civiliserede' vesteuropæiske lande.

»For dem, der havde en vision om, at Grækenland skulle være en del af Vesten, blev Melodi Grand Prixets signaturmelodi set som lyden af en bedre og mere civiliseret verden,« sagde Dafni Tragaki.

Du kan huske tilbage med Wikipedia og sikkert more dig over den energiske populærmusikfest, der måske ikke er så forskellig fra finkulturens opera.

14. maj 2023
Telemarkens helte

Telemarkens helte (stream/optag) (6,5 IMDB). Lang, gumpetung film om nordmændenes kamp for at afholde nazisterne fra at udvikle en atombombe. Samtiden var venligere ved den end nutiden. Den norske tv-serie er noget bedre end den gamle Hollywood-film. Men tager så lidt over dobbelt så lang tid.

9. maj 2023

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.