Se det på nettet

Hypnotisøren
1. mar 2024
Anmeldelse!

Hypnotisøren

3 ud af 5 brutale knivstik⭐⭐⭐

Visse bøger fortjener ikke at blive læst, og jeg kom af vanvare til at starte på Lars Keplers (lyd)bog, indtil jeg opdagede, at størstedelen af den var skrevet i nutid. Fy fan...Læs mere

Anmelder: 
Niels Søndergaard
Unsane
1. mar 2024
Anmeldelse!

Unsane

3 ud af 5 tvangsindlæggelser⭐⭐⭐

Det mest interessante ved Steven Soderberghs seneste film er, at den er optaget med et Iphone-kamera (af ham selv – og i øvrigt også klippet af ham selv). Strengt taget kan...Læs mere

Anmelder: 
Niels Søndergaard
Navalny

Navalny (stream/optag) (7,7 IMDB ). Absolut forrygende, fremragende og morsom dokumentar om en af verdens modigste mænd og hans lige så modige medkæmpere.

Alexei Navalny er en torn i øjet på den væmmelige diktator Putin og har, i modsætning til Boris Nemtsov, Anna Politkovskaya og hundreder af andre politikere og journalister overlevet mere end ét mordforsøg fra Putin.

Navalny er alt det Putin ikke er. Stor, smuk, lynende intelligent, velformuleret og morsom. Og demokrat.

Filmen følger ham under sidste og mest alvorlige mordforsøg og har hjertegribende dødsscener, rørende familiescener og helt surrealistiske samtaler med diktaturets mænd.

Navalny er klasser over andre dokumentarer om samme emne og modtog mange minutters stående klapsalver, da den havde (fysisk) verdenspremiere i København i slutningen af marts .

DR har begået årets bedste filmindkøb og den er stærk anbefalet.

Elsket af Ekkofilm , Guardian , Slashfilm der alle giver den topkarakter. Russiske bots arbejder hårdt på at sænke dens score i IMDB. Men de kan altså ikke gøre meget ved alverdens anmeldere, der knuselsker filmen.

16. feb 2024
Anmeldelse!
Jægerne

Jægerne (stream/optag) (7,0 IMDB ). Triviel thriller om den retskafne panser, der flytter tilbage til sin lovløse hjemegn. Familien kan selvfølgelig helelr ikke holde sig på måtten. Så der er meget at rydde op i, skyde og eksplodere.

Den huskes varmt af mange. Men det er helt grundløst.

16. feb 2024
Anmeldelse!
Hitman's Wife's Bodyguard
16. feb 2024
Anmeldelse!

The Hitman's Wife's Bodyguard

2½ ud af 5 certificerede livvagter⭐⭐

Antonio Banderas spiller (med hilsen til Onassis og Hergé) en gal græker, Aristotle Papadopolous, som vil tilintetgøre EU, der har sendt hans land på fallittens rand, og de...Læs mere

Anmelder: 
Niels Søndergaard
The Hitman's Bodyguard

The Hitman's Bodyguard (stream/optag) (6,9 IMDB). Sjov vold eksisterer, men er svær. Med Gøg&Gokke går der aldrig hul på huden og folk med halvt afskudte hoveder får ikke en frisk bemærkning på vej mod dødsriget.

Men i moderne amerikanske og asiatiske action-komedier er der væg-til-væg splat og, angiveligt, morsomme replikker i massevis.

I The Hitman's Bodyguard bliver ca. 60 mennesker slået ihjel, Samuel L. Jackson siger bandeord 120 gange og Ryan Reynolds er sjov og charmerende ca. 0 gange.

Det er affald.

Udover det dårlige manuskript er actionsekvenserne nemlig også skidt tænkt, instrueret og klippet. Det er meget lidt medrivende.

Se hellere Dredd (kill count: 101), The Raid: Redemption (kill count: 80) eller serier som Gangs of London eller The Boys.

15. feb 2024
Anmeldelse!

The Hitman's Bodyguard

4 ud af 5 tulipaner⭐⭐⭐⭐

Veloplagt actionkomedie, der leverer varen for fuld hammer. Bedste totalmolestering af Amsterdam siden "Dødens dukker" … og bagefter søreme også Haag. Hvad kan man ønske mere?...Læs mere

Anmelder: 
Niels Søndergaard
Østblokkens Melodi Grand Prix

Østblokkens Melodi Grand Prix (stream/optag) (6,3 IMDB). Kreative mennesker trives ikke særlig godt under autoritære regimer. Opfindsomhed straffes ofte. Men kopiere, det kan de.

Da Melodi Grand Prix'et viste sig at binde tidligere stridende og forbitrede vesteupæiske stater sammen, forsøgte de sig også i Østblokken med en lignende sangkonkurrence.

Men i 1980 løb det af sporet i frihedshungrende Polen. Teksterne var for vilde. De optrædende ikke tilstrækkeligt autoritetstro. Næste år var konkurrencen lukket ned.

Østblokkens Melodi Grand Prix lader et lidt tilfældigt udvalg af deltagere fortælle om 1980. Ligesom med Stasi FC er det ikke den store dokumentarkunst. Men fokuserer på et fascinerende fragment af et diktaturs opløsning.

Siden da er Østblokkens oligark-børn begyndt at komme med i det Europæiske Melodi Grand Prix i stort tal. I 2021 var hele tre oligark-børn med. Sang er vigtigt i den herskende kaste.

Et lignende interessant kanihul at hoppe ned i er Scorpions Wind of Change. Det tyske puddelrock-band fik faktisk en ret stor indfllydelse på Sovjetunionens opløsning. Og nej, teksten var ikke skrevet af en funktionær på et CIA-kontor.

Må deres nye magi virke lige så godt som den gamle.

 

 

14. feb 2024
Anmeldelse!
Den sorte jord
10. feb 2024
Anmeldelse!
Ava
9. feb 2024
Anmeldelse!

Ava

3 ud af 5 skeletter i skabet⭐⭐⭐

Endnu en hitwoman-historie, denne gang med den smukke rødtop Jessica Chastain i hovedrollen i samspil med to af Hollywoods største frikadeller, John Malkovich og Colin Farrell...Læs mere

Anmelder: 
Niels Søndergaard
I nattens hede
2. feb 2024
Anmeldelse!
A Time to Kill
26. jan 2024
Anmeldelse!

A Time to Kill

2½ ud af 5 brændende kors⭐⭐

Jeg har set de fleste Grisham-filmatiseringer, og på trods af en fremragende cast er den her nok den værste. Hovedpersonen er sydstatsadvokaten Jake Brigance (spillet af en ung...Læs mere

Anmelder: 
Niels Søndergaard
Edge of Darkness
25. jan 2024
Anmeldelse!

Edge of Darkness

3½ ud af 5 stjerner⭐⭐⭐

Vellavet genindspilning af den fine BBC-serie, nu flyttet til Massachusetts med Gibson i hovedrollen som hævntørstig far, der går amok efter mordet på hans unge datter. Godt...Læs mere

Anmelder: 
Niels Søndergaard
Stasi FC - Fodbold, forræderi og mord

Stasi FC - Fodbold, forræderi og mord (stream/optag) (7,1 IMDB). På et tidspunkt i slut-70'erne syntes Stasi-chef og massemorder Erich Mielke at Berliner FC Dynamo, byens hold, skal vinde noget mere. Og med maniipulationer, korrupte dommere og hvad enevældige ellers bruger, førte han Berliner FC Dynamo til kunstig sejr efter kunstig sejr. Men folket hyldede ikke fup-holdet det mindste. De fik mere og mere afsmag for den kunstige verden. Berliner-holdet fik også klø, når det kom til vesten og  - trods livsfare - hoppede spilerne gerne af, hvis de fik muligheden.

En udmærket dokumentar om, i sidste ende,, autoritære systemers grundproblem: loyale idioter kommer til at bestemme .

22. jan 2024
Anmeldelse!

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.