Se det på nettet

Fake news i bibelbæltet

Fake news i bibelbæltet (stream/optag) (anmeldelse). På gode dage er religion noget med "Du har det godt fordi du arbejder for din næste". På dårlige dage er det "Du har det dårligt fordi hele verden er i Satans/Shaitans vold og de syge mordere må og skal aflives!"

Fake news i bibelbæltet/Folk du måske kender handler om hvordan stærk højreorienterede mennesker mobiliserer hjælper fattige og syge mennesker med at skrue raseriet op på 11 for at få dem til at stemme mere højreorienteret og  - egentlig - mod mange af deres egne interesser.

Kan også med fordel ses af folk, der rekrutterer til Hizb ut-TahrirMen in black (tæt på) og Nye borgerlige.

Du kan - imens du ser dokumentaren - finde dit eget politiske stå på 10 minutter. Jeg rammer altid samme sted. Selvom mine professorer forsøger at tale til mit klogere jeg.

25. jan 2021
Gå i Det Kongelige Teater

Hvis du bor i Jylland - eller bare et andet sted end København - kommer du sikkert ikke så meget i Det Kongelige Teater. Selvom du betaler en del til det via skatten.

Det råder Corona nu bod på ved inspirere skuespilhuset til at åbne for digitalt bårne forestillinger i massevis.

Der er

  • operaer (La Boheme, La Traviata, Flagermusen)
  • balletter (Svanesøen, Askepot)
  • skuespil (Romeo&Julie, Kongens fald)

og derudover et lille børneunivers med karaoke og det hele.

Det Kongelige Teater følger dermed Metropolitaneroperaen i New York og natklubberne i Berlin med fine digitale versioner af deres hovedprodukt.

Note: operaer er jo uforståelige uden undertekster. Tryk reload, hvis teksterne ikke dukker op, når du starter en forestilling.

2. jan 2021
Dronningen

Dronningen (stream/optag) (7,2 IMDB). Dronningen er en kold skildring af af et ret usympatisk menneske. En væmmelig sag om en led kvinde, der ved bedre, men gør værre.

Hvad angår titlen: vi kender alle dronninger (især på Facebook). De har fået et fint job, er blevet gift med overlægen, de nydelige døtre går til ridning og der er dyr, sund mad og dyre ferier ad libitum. De har gode løbetider og evnen til at købe alt af kvalitet og/eller signalværdi.

Men det kan være kedeligt/for lidt... Og så kommer kaos.

Pluspoints for realisme, kompromisløshed og håndværk. Minuspoint for alt for mange referencer til dronningerne i Alice i Eventyrland
På engelsk hedder den endda Queen of Hearts

Bestemt ikke noget for børn, men fans af Lars von Trier vil formentlig elske den, af gode grunde, anmelderroste film.

2. jan 2021
Den skaldede frisør

Den skaldede frisør (stream/optag) (6,5 IMDB). Nok en "væk fra hverdagen og ned til farverne, solen og livsglæden"-film.

Mere specifikt:

Hun er midaldrende, kemo-skaldet frisør fra Herlev med en hængerøv og skiderik af en fed, dum, utro ægtemand (livsstatus: malersvend).

Heldigvis opdager James Bond (Pierce Brosnan) hende og hun får:

  • en vidunderlig 10.000 kroners kjole, der gør hende bedre end andre kvinder
  • adgang til ham og hans gigantiske italienske villa (med udsigt over Sorrento-bugten og 6,5 hektar citronlund)
  • hans forelskede og trofaste blikke efterfulgt af løfter om et liv i rigdom og kærlighed

Fra det ringeste ringe til det lykkeligste lykkelige.

Der er også en stærkt signaleret og accepteret kærlighedshistorie med to unge homoseksuelle. Susanne Bier, Anders Thomas Jensen og deres omgangskreds må have kaglet med tilfreds, kalkuleret latter, mens de skrev filmen.

Kvindelig ønskeopfyldelse siger mig sjældent så meget (heller ikke her), men "Villa og rigdom i solbeskinnede Italien" er jeg knærefleksagtigt til fals for. DR skal have tak for at sende disse pust fra varmere himelstrøg og bedre tider mens vi venter under det blygrå skydække.

Som med så megen anden kvindelig ønskeopfyldelse er det også blevet til en musical.

30. dec 2020
Kærlighed ved første hik, Anja & Viktor-serien

Kærlighed ved første hik (stream/optag) (6,1 IMDB). Sød romantisk komedie baseret på Dennis Jürgensens bog.

Anja og Viktor: Kærlighed ved første hik 2 (stream/optag) (5,2 IMDB). Mere af det samme, bare lidt dårligere.

Anja efter Viktor (stream/optag) (4,3 IMDB). Mere af det samme, bare lidt dårligere.

Anja og Viktor - Brændende kærlighed (stream/optag) (4,4 IMDB). Mere af det samme. Bunden er nået.

Anja og Viktor - i medgang og modgang (stream/optag) (4,5 IMDB). Sidste spjæt.

 

19. dec 2020
48 timer

48 timer (stream/optag) (6,9 IMDB). En af 80'erns første actionkomedier med politibetjente.

Man kan se den for figurernes hårde, interne sprogbrug og måske også hvis man gerne vil sidde og føle sig lidt klogere end den gennemsnitlige filmkigger.

Henne på 17:00 står der to skurke, en med næsten fyldt pistol og hver med et gidsel/skjold. De har lige skudt to politibetjente plus det løse.

Den pistolbevæbnede skurk peger på de to politibetjente (uden skjold, men med mulighed for at spring i ly). Kun den ene betjent har en (fyldt) pistol.

Under en urealistisk lang palaver, finder de ud af, at politibetjenten med den mest fyldte pistol skal opgive den. Og det synes han er en god idé. For med det offer kan han opnå intet godt.

Folk i film er nogle gange så hovedrystende stupide.

Vil man se nogle lidt mere realistiske kontroverser, sådan da, kan man opsøge de maskuline film.

18. dec 2020
Utallige krimier

DRs krimiunivers (stream/optag) (typisk omkring de 6,1 på IMDB). Julen er hjertens fest. Tidspuinkett hvor man også putter sig ned i sofaen og ser nogle unge smukke piger blive myrdet og enten billedskønne eller alkoholiserede poltibetjente kæmpe for at fange skurken og genoprette balancen i verden.

17. dec 2020

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.