Notitser

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 10. juni 2024 - 22:44 [0]

De danske nabokrigere

Buller116: Mine tidligere overboer var nogle idioter. Vi havde en lille nyfødt på det tidpunkt og de holdte altid fest. Vi har et stort surroundsound anlæg med en kæmpe subwoofer. Dagen efter de havde holdt fest, vendte jeg alle højtalerne op ad og skruede højt op for children of bodom også gik konen, barnet og jeg en laaaang tur. De stoppede med at spille høj musik efter et par uger. Tilgengæld meldte de os "anonymt" til kommunen og løj om os. Jeg gjorde det samme ved dem da de fik et barn. Fucking røvhuller.

 

HelloFuckHead1: Siden hen lærte han Frankie Goes To Hollywood, Bomb The Bass med "Beat Dis" og andre lignende musikalske mesterværker at kende - vel at mærke tidligt om morgenen. Så flyttede han. Jeg kan fortsat anbefale Frankie Goes To Hollywood - f.eks. ligger der et 45 minutters remix af "Welcome To The Pleasuredome" [...]

 

Grillbar86: Jeg blev så pissed at da jeg skulle flytte nogle mdr senere alligevel spillede jeg højt techno mens jeg pakkede traileren, så slemt at hendes glas og tallerkener hoppede langsomt ud af skabet som stod op af den væg der adskilte vores lejligheder. Det var det hele værd

Ak, bare de vidste at middelklassemetoden tjener sig bedst.

 

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 10. juni 2024 - 9:27 [0]

Lænestolskrænker

Forestil dig, at du er en ældre, nu inaktiv krænker med samme kone gennem 27 år og tre hjemmeboende børn mellem 10 og 19.

Fortiden indhenter dig nu, og DR fortæller at de om 6-12 måneder vil publicere en udsendelse hvor otte troværdige kvinder på overbevisende og følelsesladet vis vil fortælle om dine overgreb, der ligger sådan nogenlunde mellem det lovlige og grænser op til det ulovlige.

Hvad gør du?

Martin Brygmann satsede på at standse dokumentaren ad rettens vej, men tabte den del. Det glæder folket og det glæder DR:

"Men forud for publiceringen af dokumentarserien har entertaineren Martin Brygmann selv fortalt offentligheden i et opslag på sociale medier, at han er en af de anonymiserede mænd i dokumentarserien. Derfor har DR valgt at bruge hans navn i nyhedsdækningen."

Så kommer vage, oprigtige undskyldninger direkte fra krænkerens mund, løfter om dialog og åbenhed. Noget der hyldes af kommunikationseksperter hid og did. Men selvfølgelig også mødes af ekstra raseri på SoMe.

Jeg er sikker på, at alle de her advokater og kommunikationsfolk har studeret hvordan Harvey Weinstein, Bill Cosby, Louis C.K., Mel Gibson, Kevin Spacey (og deres hold) har navigeret for at krænkerne kunne beholde mest mulig indtægt, familie, frihed.

Men min umiddelbare intuition er at den klassiske, engelske overhus-strategi omtrent altid bevarer mest muligt intakt i krænkerens liv:

Ingen sagsanlæg, ingen kommentarer og så, efter nogle uger hvor blodtørsten i medier og sociale medier er dalet lidt, en kort Sir Norman Fry-optræden:

Misundelsesværdig/højstatus familie foran højstatus hus: "Martin skammer sig dybt og angrer alt det skete, men vi står sammen (evt. med "han modtager nu behandling")" fra konen. Familien holder sammen (det elsker publikum), angrebene stopper hurtigere, indtægten tager et solidt dyk. Et år eller to efter er krænkeren reformeret, og støtter en kampagne mod sexisme i musikbranchen. Deler ud af poppsykologiske oplevelser fra sin terapi i dame- og formiddagsblade "Krænkeren ved ikke altid, at han er krænkende.", "I terapien arbejdede vi meget med..." osv. osv.

Intellektuelt er det interessant et øjeblik at sætte sig i en presset krænkers sted. Som vi kender det fra virket som Lænestolsdetektiv og Forbrydelse og straf.

Med det sagt, skal man naturligvis langt hellere hjælpe de krænkede end krænkerne, og huske at tage helhjertet afstand fra krænkernes klamme handlinger.

Her kan fagforeninger en nultolerancekultur faktisk hjælpe. Sofie og Nikoline fra håndværksfagene har klart bedre muligheder end unge sangerinder.

 

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 8. juni 2024 - 11:36 [0]

Backrooms

The Internet Archives skriver om det interessante meme Backrooms og Reddit-gruppen følger op med en tidslinje.

Værelset i Backrooms er interessant. Men ikke lige så interessant som værelset i Stalker.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 7. juni 2024 - 11:21 [0]
Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 2. juni 2024 - 12:09 [0]

Korrupte sikkerhedstjenester er dødsensfarlige

Her name was “Natasha.” An erotic model who had once played a Russian agent in a vampire B-movie called “Red Lips II-Blood Lust,” Natasha, aka Natalia Zlobina, met Marsalek in 2013.

 

In December 2020 Weiss sent Ott a text message asking him to dig up the address of Christo Grozev, the Bulgarian-born investigative reporter who had helped expose the Novichok poisoning. Ott delivered the info, as well as photos from Grozev’s residence; Marsalek’s Bulgarian team subsequently broke into Grozev’s apartment, stealing thumb drives and a computer.

Putin hijacked Austria’s spy service. Now he's going after its government

KOrrupte sikerhedstjenester gør likvideringer og terror lettere.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 2. juni 2024 - 12:00 [0]

De totalitære systemer vil gerne dominere

Happy fun Cold War 2 update og fortæller at vi desværre står i en alvorlig situation og at der skal arbejdes meget for, at det ikke går galt.

Confronting Another Axis? History, Humility, and Wishful Thinking er mere af det samme.

The new propaganda war og The West Is Still Oblivious to Russia’s Information War handler specifikt om propagandaen.

Kina har brugt for Rusland i FN. Kina har nydt godt af tysk know-how

Kina forfølger dissidenter. (folk der hjælper dem, kan dø under mystiske omstændigheder)

Udover massedrab i Ukraine er Rusland også terror-glad. Det er gået ud over Polen.

 

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 2. juni 2024 - 11:13 [0]

Terror-planlæggende dansk teenager får 7 år i skyggen

"Blandt andet er han afvisende overfor socialt samspil, ligesom han udviser manglende situationsfornemmelse og har nogle meget tydelige særinteresser."
Men denne artikel handler alligevel faktisk ikke om dig.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 16. maj 2024 - 8:54 [0]

Kan man være stolt over andres bedrifter?

Ordbogen er nogenlunde klar på det område:

 

Stolthed

1. glæde over og tilfredshed med en bedrift, formåen, genstand el.lign. som man direkte eller indirekte er (eller føler at være) anledning til eller i besiddelse af
Eksempler:

  • "Mikkeli svulmede af stolthed over sit smukke land"
  • "hans hjerte fyldtes med stolthed over den operation, han havde gennemført. Alt var gået planmæssigt"

 
1.a genstand, person eller præstation som man er stolt af

  • hans mørke, tykke hår har altid været hans stolthed

 

Men er det meningsfuldt at være stolt over at man er født et sted på jorden, der tilfældigvis er pænt? At man tilfældigvis har mørlkt, tykt hår?

Prøv at besvare disse spørgsmål:

1. Kan du være stolt over egne bedrifter?

2. I hvilken grad kan du være stolt over egne bedrifter?
Eksempel:  jeg har mørkere og tykkere hår end landsgennemsnittet. Jeg går mærkbart hurtigere end mere lavbenede mennesker. Bør hår og ben være en kilde til stolthed?
Jeg er også bedre til matematik end landsgennemsnittet.
Jeg øvet mig i at bruge ben og matematik. Men bør mine spadsere- evner og matematik-evner være kilder til stolthed?

3. Kan man være "stolt på vegne af"? Jeg tænker umiddelbart nej. Det er cirka lige så meget sludder som "hulkekrybende på vegne af". Det giver ikke rigtigt mening, når man tænker efter.

4. I hvilken grad kan du være stolt over ANDRES bedrifter? Partner? Afkom? Firma? Lokale butikker? Lokale sportshold? Globale sportshold? Buskmænds overlevelsesevner i Kalahari-ørkenen?

Min intuition er dog at føle glæde over at se et stykke smukt land (eller mit tykke hår). Ikke stolthed (for min andel har typisk været forsvindende lille). Jeg tror - indtil videre - at følelserne glæde og kærlighed er lidt bedre og lidt mere korrekte og relevante end stolthed.

Så mine svar bliver:

1. Tjo. Men føl hellere glæde eller taknemmelighed.

2. I beskeden grad. Alle mine prægtige bedrifter er mestendels tilfældigheder og held.

3. Nej.

4. I beskeden grad. Glæd dig hellere over andres held og forstand.

 

Yderligere materiale

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 16. maj 2024 - 8:16 [0]

På tide at hægte Facebook af

Hvad Facebook skriver: "Vores teknologi har registreret, at dette opslag ligner andre, der overtræder vores fællesskabsregler for Vold og udpenslet indhold. Vi tillader ikke, at folk på Facebook deler ting, der viser udpenslet vold."

Hvad Facebook i virkeligheden mener: lad være med at linke til steder uden for Facebook. Vi taber penge på det. Flere personminutter på alle andre sites i hele verden er færre personminutter på Facebook. Så vi skjuler i praksis dine links. Ha ha. Taber.

Derimod promoverer Facebook de fleste billeder. Især billeder af en selv. Derfor skal de stakkels politikere i alle opslag stå og opføre skuespil på selfies for at blive spredt videnom uden at betale for det.

Nuvel.

Jeg tror at 2024 bliver året hvor vi endelig lukker Facebook-siderne for Internetforbrugeren, TV4ever etc.

Det er besvær og spildt møje, at fylde noget brugbart på Facebook og Facebook bidrager netto let negativt til samfundssamtalen.

"[...]deler ting, der viser udpenslet vold". En filmplakat til en børnefilm, Facebook?

Man kan forsvare Facebook ved at sige "Arhmen deres (bevidst tåbelige) filter kender ikke det danske udtryk "blod på tanden".

Men det er ikke her den klemmer.

Jeg kan skrive "blod på tanden" 100 gange på Facebook uden at der sker noget. Jeg kan uplodade filmplakaten uden problemer.

Men det sekund jeg linker til den ildesete verden udenfor, falderen hammeren. Hårdt og uredeligt.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 4. maj 2024 - 14:26 [0]

Borgerrettigheder, feminisme og ytringsfrihed i USA

Nadine Strossen har en (for mig) lidt irriterende diktion og lejlighedsvis bordhamren. Men det er fascinerende at høre den gamle ACLU-leder fortælle om kampe for rettigheder fra Vietnam-krigen, over kampe med højre- og venstrefløjene i 80'erne og 90'erne og til nu.

Defending Pornography, Hate Speech and the ACLU.

ACLU står for American Civil Liberties Union, en over 100 år gammel organisation med op mod 0,5% af den amerikanske befolkning som medlemmer.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 3. maj 2024 - 9:24 [0]

Hvordan går det med klimaet?

David Wallace-Wells er en fortrinlig videnskabsjournalist tilknyttet The New York Times og taler her med medrivende fornuft om covid-krisen og især klimakrisen. Sam Harris er djævlens advokat og de to kvikke mennesker gør os igen klogere.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.