Notitser

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 15. juni 2021 - 8:41 [0]

En kæmpe chef

"En kæmpe chef! Han lyder som en person, der fortjener mere anerkendelse end han får."

Det kunne man sige om dig og du ville nikke i enighed.

Men da det blev sagt om mig, ramte det ned på et MEGET tørt sted.

Her havde jeg skrevet intelligent om ophavsret og forhåndsviste links, til meget lille nytte.

Men på Reddit, på Reddit, var der en håndfuld mennesker, der læste artiklerne og forstod dem og deres betydning!

Reddit-læserne anede simpelthen ikke hvor godt de ramte ned i et savn, da de bla. udtalte "En kæmpe chef!" "Han lyder som en person, der fortjener mere anerkendelse end han får."

T-shirten med vurderingen/mantraet er nu landet, og den klæder mig!

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 13. juni 2021 - 8:47 [0]

En lille tragedie set fra SoMe

I går faldt en fodboldspiller omkuld i en landskamp og skulle have livreddende hjælp. Jeg fulgte kampen om at komme af med følelserne, få nyt og få opmærksomhed på Informationssamfundstjenesterne Facebook og Twitter.

1. Facebook, ven: "Åh nej, #PrayForEriksen". Finder ud af hvem, hvad, hvor vha. dr.dk

2. Over på Eriksen Latest og Eriksen Top på Twitter. Latest giver virkelig de seneste pip og jeg får billedet af en levende Eriksen, der trilles ud ca. 5 minutter før DRs kommentatorer refererer til det. Top giver så de stores syn på sagen. DBU, UEFA, Sportskanaler med mange følgere, tweets med mange likes.

3. SoMe-redaktørerne og de sympatiske/socialt intelligente er på overarbejde. Alle ønsker Eriksen+familie godt og Hylder Heltene. Selv Googles topchef.
Set fra et SoMe-redaktørsynspunkt er det her guld. Organisationen kan fremstå sympatisk i dens medfølelse - og modsat daglig fattigdom, uretfærdighed, underbetaling - kan/skal de ikke betale en øre nogetsteds for at forbedre situationen på lang sigt. Sportsfolks og skuespilleres tragedier er helt gratis arenaer. Som Pride-fejring i skandinavien.

At hylde heltene er også en slags mentalt selvforsvar.

"Synd at metroen/højhuset/skolen/koncertsalen blev terrorangrebet, men hvor er politiet/redningsmandskabet dog GODE".

I dette tilfælde var det dommer, anfører, holdkammerater, redningsmandskab og fans, der var GODE. Det er klart mere betryggende at leve i en verden med gode mennesker end i en verden med tilfældig voldsom død og funktionsnedsættelse.

At hylde heltene er også den hurtigste vej til likes og dermed muligheden for at figurere bedre på på Eriksen Top og i alle mulige feeds. 

4. Twitter indretter ret hurtigt mit feed på det, der trender. Henne på Facebook går der nærmest 12 timer før jeg får nøje udregnede highlights af lørdag aftens følelsesstorm.

5. Søndag er det også tid til at Finde Heksen. Det er hende - det er oftest en hende - der ikke er ærbødig nok og spænder tragedien 10% -50% mere for egen vogn end resten af de renfærdige følere, heltehyldere og SoMe-redaktører.

I mit feed blev det en antivax'er, der spekulerede på om vaccination var årsagen til kollapset. Trods "Dejligt at han er vågnet - god bedring [hjerte-emoji]" blev hun alligevel Heksen.

Man må, af nogenlunde fornuftige grunde, aldrig spekulere i årsager ved den slags lejligheder. Det er udelukkende fremvisningen af de rigtige følelser og hylden af heltene, der skal til torvs.

Jeg arbejder til hverdag med en del SoMe-redaktører, men det ville være usømmeligt at dele mine observationer med dem.

Så derfor får du dem her.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 12. juni 2021 - 8:00 [0]

Om overlydsbrag

Flyd, der flyver hurtigere end lydens hastighed, trækker en hale af støj efter sig.

Hvis 200 mennesker står med jævnt spredt ud under en overlydsflyrute (tænk Frederikshavn til Padborg), vil de hver især høre et højt brag, som en kanontorden, idet flyet passerer forbi.

Er det et lille fly, er braget ca 0,1 sekund langt. Er det et stort fly (en Concorde) er braget ½ sekund langt (og dermed mere skræmmende).

Flyver flyet mach 2, to gange lydens hastighed, kommer braget lidt senere efter at flyet har passeret, end hvis det blot havde fløjet mach 1.

Udoveret brag er der også et vindpust i ansigtet, til de, der vender hovedet i den rigtige retning.

Læs meget  mere om overlydsbrag i Wikipedia (pt. bedst på engelsk).

Man forsøger at dæmpe overlydsbrag ved at sætte et spyd på flysnuden og fantasere om to sæt vinger.

Og i 2035 drømmer de om igen at få overlydspassagerfly i Amerika (med reduceret overlydsbrag) og så er der altid drømmen om mach 5 og hurtigere.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 12. juni 2021 - 7:21 [0]

Rasmus Visby vs. De Korrupte

Længe nøjedes Visby med at dele sin research med etablerede medier, men det blev han træt af. Ikke så meget at andre tog æren for hans arbejde, men at de ikke bed sig fast. Journalisterne skyndte sig videre til den næste historie.

Særligt lokalpressen kan ikke længere følge med magthaverne, mener han.

Hillerød Street Blues

Man kan finde det reelle, nyttige arbejde på Visbys Verden.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 10. juni 2021 - 8:41 [0]
Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 9. juni 2021 - 12:59 [0]

Forhåndsviste links i Danmark, status pr. 9. juni 2021

Som Steffen siger det andetsteds

Danske Medier: Hej Facebook, hvis I viser et uddrag af artikler fra vores websites, så skal I betale for det.
Facebook: Okay, så viser vi kun et link.
Danske Medier: Men så er der jo færre, som klikker videre til vores artikler.
Facebook: Hvis I fraskriver jer alle rettigheder, så vil vi da gerne vise både billede og uddrag.

Tak for ingenting, Joy Mogensen og Danske Medier.

Rædselsslagne over udseendet af forhåndsviste links på Facebook har de danske medier stormløbet den formular, der igen skulle give dem pæne forhåndsviste links.

Hvad er status så her den 9. juni?

Stadig dårligere stillet end før
De danske medier er endnu ikke tilbage ved udgangspunktet.

Politiken er færdigbehandlet og har nu fine billeder i deres FB-strøm. Vælger folk at videredele disse opslag (og inkludere opslaget), følger billederne med. Som i gamle dage.

Men hvis en tilfældig bruger læser en god artikel på Politiken og deler den med sine venner? Intet billede i det forhåndsviste link!

Eftersom sexede billeder på forhåndsviste links lokker ca. 60% flere til at klikke, må ændringen stadig kunne mærkes lidt på trafiktallene.

For de, der endnu ikke har fået behandlet deres ydmyge anmodning af Facebook -  typer som Dansk Camping Union (jep, medlem af Danske Medier) -  er der stadig ingen billeder på de forhåndsviste links. Så de uploader flittigt billeder til Facebook manuelt for at få noget, der ser lige så godt ud som gammeldags forhåndsviste links.

Det er selvfølgelig irriterende og en del fra Danske Medier spørger ud i luften, hvad de kan gøre.

"Trygle og vente på Facebook" er det simple svar.

Løsninger?
På et netop afholdt og nærmest ubesøgt onlinemøde for mediebranchen var der brainstorm. Kan vi på nogen måder få Facebook til at efterkomme vores bønner om gammeldags forhåndsviste links hurtigere?

Forslagene rakte ikke længere end til oplægsholderens

  • Tag ind på Ny Carlsbergvej 80 og lok med "kolde øl for hurtigere ekspedition"
  • "Jeg vil hellere gå nøgen end undvære forhåndsviste links" ved de friskeste, afklædte mediebosser/SoMe-redaktører

Bedre ideer modtages med kyshånd i kommentarsporet og du kan endda - modsat Facebook - give din kommentar en god håndfuld likes i dåbsgave.

Hvis du vil lære mere om forhåndsviste links, søg her.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 9. juni 2021 - 8:59 [0]

Lyt til det her, Perle

De synger. Men hvad de synger, kan fortolkes i flere retninger.

7/9 til mig.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 4. juni 2021 - 11:07 [1]

Joy Mogensen og det hjemmelavede link

Den 26. maj 2021 fejrede kulturminister Joy Mogensen nogle nye, kommende idrætsanlæg ved at kopiere indhold fra en presseudgiver og uploade det til Facebook.

Hun sørgede endda for IKKE at linke til den artikel i Politiken, hun kopierede fra. Så folk kunne ikke komme hen til presseudgiveren og læse artiklen.

Er det tilladt?

Nej. Slet ikke!

Hendes kopi af Alexander Klugs billede, burde ret snart resultere i en faktura på 3.500 kroner fra Copyright Agent. Som vi kender det fra andre politikere på Facebook og Twitter.

Hendes kopi af en 11-ords rubrik og et 17-ords synopsis er formentlig dækket af citatretten (11+17 = 28 ord). Men billedet koster seriøse penge.

Held og lykke Joy!

Er der en anden og billigere måde for Joy at operere på?

Ja. Vi har de sidste 10 år haft forhåndsviste links, hvor presseudgiverne (her: Politiken)  gladeligt stiller rubrik+synopsis+billede til rådighed for informationssamfundstjenesterene (her: Facebook). Læs alt om dem i 20 svar om forhåndsviste links.

Havde Joy linket til Politiken (som også er det mest korrekte) og var linket blevet forhåndsvist, ville hun ikke sidde og vente på en 3.500 kroners faktura lige nu.

... Men spørgsmålet er selvfølgelig om vi stadig har forhåndsviste links.

I dagens pressemeddelelse fra Kulturministeriet fortælles det henrevet at

Man vil forsat kunne lave helt almindelige links til artikler – dvs. links som leder fra én hjemmeside til en anden – uden at skulle have en tilladelse fra presseudgiveren. Hvis man udformer linket på en måde, så det indeholder dele af den oprindelige artikel og tager værdi fra denne – og dermed gør det unødvendigt at klikke sig ind på den oprindelige hjemmeside - kræver det en tilladelse og dermed betaling til mediet.

Det lyder grangiveligt som om Tech-giganter/Informationssamfundtjenester (læs: Facebook) og Tech-miniputter (læs: Internetforbrugeren og Information) skal til at betale til Politiken for at vise deres forhåndsviste links.

(Er forhåndsviste links i farezonen? "Hvis man udformer linket på en måde, så det indeholder dele af den oprindelige artikel" (ja) "og tager værdi fra denne" (fortolkningsspørgsmål) "– og dermed gør det unødvendigt at klikke sig ind på den oprindelige hjemmeside" (fortolkningsspørgsmål) giver ja+fortolkning+fortolkning som kan blive til nej.)

Men vi må se hvornår/om presseudgiverne går til angreb på Facebook, Internetforbrugeren, Information, Twitter osv. osv. med den nye og meget upræcise lov om ophavsret lov i hånden.

Indtil da: lær af Joy. Ingen uautoriserede kopier på Facebook.

Links

Joys opslag på Facebook (kilde: Politiken)

Mindst 20 svar om billeder på nettet

Mindst 20 svar om forhåndsviste links.

Pressemeddelelse fra Kulturministeriet

Opdatering 07.06.2021

OBO kan også hjemmelave links... Nu hvor Facebook ikke længere gider forhåndsvise links fra Presseudgivere?

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 4. juni 2021 - 11:02 [0]

Et citat om skatteunddragelse

Shell companies are the getaway cars for kleptocrats, crooks, thieves, tax-evaders and villains, and the sooner we get rid of them, the better it will be for everyone (except for kleptocrats, crooks, thieves, tax-evaders and villains)

Oliver Bullough

 

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 3. juni 2021 - 9:51 [0]

Spotify og din musiksmag

Automatiseringens mirakler. I gamle dage kunne folk i musikbutikker og venner håne ens musiksmag. I dag gøres det fyldestgørende af "AI".

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 22. maj 2021 - 7:36 [0]

Det kunne ikke ske her

The dominant religion in the UK, among the 50% of the population who are middle class graduates, is Middlebrow Humanism.

Its values are still more or less Christian — be nice.

Its twin pillars are faith in the NHS and the BBC.

The BBC is its central pulpit, particularly Radio 4.

Its priests are humanists like Stephen Fry, Brian Cox, Alice Roberts, Matt Haig, Simon Schama, AC Grayling, Alain de Botton, Ricky Gervais, Graham Norton, Neil MacGregor, Claire Balding and so on.

These priests may be vocal in their humanism, may produce texts like ‘The Little Book of Humanism’.

But really, humanism is so utterly the water we swim in, there’s no need to preach it.

Its festivals are BBC programmes like Great British Bake Off and Strictly Come Dancing, and the occasional sporting jamboree.

Middlebrow Humanism is the gospel of the status quo.

It is the faith that every year things are getting slightly better.

It is the religion of the civil servant, the bureaucrat, and it hates anything that threatens bureaucracy — budget cuts particularly.

It offers no grand solutions to life’s Big Questions. What Big Questions? Is it not in bad taste to ask such questions?

The idea of ‘self-transcendence’ seems incredibly distant from the cosy comforts of Middlebrow Humanism.

Jules Evans om hvordan de 7 moderne, mestendels virtuelle religioner klarer sig mod de gamle.

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 19. maj 2021 - 15:31 [0]

Lollandsk museum bruger millioner på Hammershøi-magi

"Der skulle mange millioner på bordet for at få et berømt Hammershøi-maleri på væggen på Fuglsang Kunstmuseum på Lolland.

[...] Museumsdirektør Anna Schram Vejlby vil ikke sige, hvor meget museet har givet for billedet, men nogle af de millioner, der er betalt for billedet, skal nok komme tilbage i form af flere solgte billetter [...]"

"Ha ha!", ler du "Ha ha! De der Hammershøi-malerier fra Falster. Hvor store er det lige, de er? 31,2*44,3 cm? 35,3*42,5 cm? Et forvokset A4-ark!"

Kunstmuseer har ikke en chance i forhold til drømmevinduet hjemme i din stue.

Dit 6.000 kroners tv kan vise dig 6 Hammershøi-landskabsbilleder på én gang til 25 øre i timen.

Dit 6.000 kroners tv kan vise dig billeder for flere milliarder kroner på 170*100 cm til 25 øre i timen.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.