Se det på nettet

Divergent, Insurgent, Allegiant

Divergent (stream/optag) (6,6 IMDB ). Teenage sci-fi. Fotomodeller skuler og alt er klicheer. Kate Winslet ("Den gamle dame" iflg. en af de teenagere, jeg så filmen med) er nydelig. Alle replikker er hørt før. Bør ikke ses.

Insurgent (stream/optag) (6,2 IMDB ). Mere teenage sci-fi bras. Nådige 20 minutter kortere end den første. Kate Winslet er stadig den gamle dame.

Allegiant (stream/optag) (5,7 IMDB ). Der er igen rædderligt manuskript, flere kvadratmeter læber, masser af skul og edgy frisurer. Den nye gamle dame bliver spillet af nydelige Naomi Watts. Filmen var så dårlig, at de herefter droppede serien. Bøgerne er oversat til dansk .

Papes store nedtur: "Et frygteligt år"

Papes store nedtur: "Et frygteligt år" (stream/optag) . I Danmark har vi ikke rigtigt politikere på topplan, der lyver lige så vildt som Trump. Danmarks gladeste lejer , Søren Pape Poulsen, kommer på ingen måde i nærheden. Hans mærkelige og helt unødvendige løgne sidste år, var ret fascinerende og vistnok uforklarlige .

Et år efter fortæller han til DR:

"Jeg kom ud af balance i den valgkamp . Jeg fandt jo ud af, at jeg et eller andet sted inden i mig selv har et stort, sort hul, som jeg så endte i, fordi det blev så enormt voldsomt og presset.
[...] Hvis du spørger mig, om vi var dårlige, eller om jeg var dårlig. Så vil jeg da bare bekræfte: At jeg var vildt dårlig, og vildt ringe, og det her gik ikke som det skulle.”

Hovedparten af løgnene var dog søsat noget før valgkampen.

Efter at have hørt interviewet, er mit bedste gæt, at Pape havde det dårligt med grundløgnen "Jeg vinder det hele og bliver statsminister (selvom jeg godt ved, at det ikke er muligt)" og så forsvarede han ved samme lejlighed de andre åndssvage småløgne, han havde brugt gennem årene. Han ville ikke virke svag. Selvom det netop er et tegn på styrke og modenhed, at man erkender sine fejl i stedet for at vrisse af de, der påpeger dem.

Troede han nogensinde, at han kunne slippe afsted med de let afslørbare løgne? Det får vi nok aldrig svar på. Nu ved vi bare, at det føltes elendigt at være presset og holde fast i dem.

Som Sam Harris (pbuh) siger det: ikke besværet værd .

Eye in the Sky

Eye in the Sky (stream/optag) (7,3 IMDB). En ordentlig omgang tju-bang med selvmordsterrorister, drone-mord, uskyldige forbipasserende og de, der skal tage beslutningerne. Det er meget lettere, at sidde og brokke bagefter end det er, at gøre det rigtige i situationen.

What Is a Woman?

What Is a Woman? (stream/optag) (Internet Archive) (8,3 IMDB). Matt Walsh er en konservativ kommentator på The Daily Wire, et noget uldent, højreorienteret medie. Han har et nydeligt skæg og en meget blond kone, der mest ses i hjemmet med de fire meget nuttede børn. Så jeg har naturligvis umiddelbar sympati for ham.

Han er også forholdsvis intelligent og jeg så ham tilsyneladende udvise noget mod for nogle år siden (i længden er han vist som de fleste politiske kommentatorer på yderfløjene: ensformig, uhøflig, ukonstruktiv).

Nuvel.

What Is a Woman? er ligesom Michaels Moores dokumentar-lignende film historien om en hovedperson, der går fra Herodes til Pilatus for at få svar på et brændende spørgsmål. Og undervejs møder en masse farverige tumper. Der ikke, når dokumenteren er færdigklippet, har et eneste godt svar.

Men det centrale for dokumentaren er ikke at få et godt svar på spørgsmålet "Hvad er en kvinde?". Mere at udstille tosser/krystere/ideologisk forblændede, der slår knuder på sig selv for ikke at sige noget forbudt.

Det er nu også nogenlunde underholdende og en tur til Afrika for at spørge nogle turist-masaier til meget lidt indviklede kønsspørgsmål, sætter det amerikanske tumperi ganske godt i perspektiv.

De 95 minutters nutpicking løber ganske frisk over skærmen. Man får i ny og næ en lille smule medlidenhed med tumperne, der sidder og slår knuder på sig selv. Men lige så ofte tænker man "Hvorfor kan idioterne ikke bare være redelige og afgøre spørgsmålet med et 10-sekunders kig i ordbogen?"

Men nej. Veluddannede amerikanere er mærkelige og vil gerne råbe og ses.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.