Se det på nettet

Sherlock Holmes (Jeremy Brett, hele serien)

Sherlock Holmes (stream/optag) (8,7 IMDB). BEMÆRK: I denne omgang kan du se/optage Den adelige Ungkarl og Baskervilles hund on demand, hvis du ser under sæson 1 (hvor de ikke hører til)!

Nuvel.

De siger den bedste Sherlock Holmes er den man voksede op med.

Det er til dels sandt. Jeremy Brett er fantastisk som den intelligente, opmærksomme detektiv. Granada-serien fra 1984-1994 er også herligt tro mod bøgerne.

Afsnittene kan måske føles lidt lange i dag. Men fornøjelsen ved at se Jeremey Brett tænke, mimre og udbryde "HA!" er ikke blevet mindre.

Mine børns A Study in Pink og A Scandal in Belgravia er det eneste nymodens pjat, der er på omgangshøjde med min barndoms Sherlock.

Hvis du skal optage hele serien, skal du få TV4ever og måsen i gear. De første afsnit forsvinder allerede den. 14. april 2021.

 

Sidste tog fra Gun Hill

Sidste tog fra Gun Hill (stream/optag) (7,4 IMDB).

Craig Belden: You're leavin' on the next train. I own the sheriff! I own this town! I own every man in it! You're leavin' on the next train, Matt!

Marshal Matt Morgan: All right, Craig. The last train leaves at 9:00. I'll be on it... but there'll be two men with me, and one of them'll have a cut on his cheek.

Hvis retfærdigheden ikke sker fyldest, bliver verden værre. Hvis nogle individer kan lyve og myrde uden konsekvenser, bliver verden værre.

En retfærdig mand må bringe de skyldige til retfærdighed, for at balancen kan genoprettes. Om han så skal risikere sit eget og andres liv.

Kontant: Frygtelige flyttemænd

Kontant: Frygtelige flyttemænd (2021). Det er virkelig mærkeligt. Man kan leve i et land hvor der kommer rent vand ud af hanen. El-forsyningen er stabil. Internet blæser derudad. Politet er nærmest ubestikkeligt. Men skal man have 3-4 mand til at køre 30 kilometer med nogle møbler, ender det alt for ofte i frustration.

Frygtelige flyttemænd har været et tema i medierne, hos forbrugerrådet, i transportbranchen de sidste 30 år. Men det lader til at være et svært løseligt problem.

Der er en del svært stoppelige svindlere, må man sukkende erkende.

 

 

Exit sæson 1+2

Exit (stream/optag) (NRK) (8,5 IMDB). Du, min lille tv-seer, er slet ikke i en position, hvor du kan opføre dig som et røvhul og bade i penge, huse, biler, både, ludere, stoffer, rejser. Men det kan de fire succesfulde finansmænd Exit handler om.

Historien er denne:

Fire hovedrige finansmænd har talt nært-ærligt med en journalist om deres rige liv med de mange løgne, den store luksus og de eksklusive glæder. De chokerende interviews er blevet til en chokerende tv-serie propfuld af alt det arbejderklassen og middelklassen også begærer.

At bestemme.

At blive serviceret og tilbedt.

At kunne opføre sig ekstremt egoistisk uden at blive banket på plads.

Med rigelige mængder sex, vold og højenergimusik (og fremragende skuespillere) har serien været et hit i hele norden.

Dette er serien for dig hvis du kan lide sex, vold og afstumpede skiderikker; de stærke dyr.

Anmelderne skrev:

Og den bygger opp under fascinasjonen, heller enn å rive den ned, når den kobler cabriolet-råning, lapdance og slåsskamper med tempofylt musikk og kreativ klipp og kameraføring.

Mange vil nok oppleve serien som voldsomt fokusert på sex, rusmisbruk, vold og kvalmende oppførsel, men kommer likevel ikke til å greie å la være å se. For  bra er den faktisk.

Serien gir oss snusfornuftige fattigfolk en anledning til å se like mye ned på de galne rike som de ser ned på oss.

Epidemien: Bent kæmper for sit liv

Epidemien: Bent kæmper for sit liv (stream/optag). Vi er forhåbentlig i den sidste del af epidemien, og nu er det bare om at holde ud. Hjælpe sygdommen mindst muligt. Hjællpe hinanden mest muligt.

DR har nu taget det tunge skyts frem. En dokumentarserie fra virkeligheden om hvordan det er at være rigtig syg med corona. Virkelighed uegnet for børn under 15 år, står der på deres side.

Om ikke andte må vi lære af Bents trængsler og give smitten så dårlige kår som muligt.

Postbudet

Postbudet (stream/optag) (7,7 IMDB). Sådan en film uden den mindste sex, vold og konflikt. Livet går sin lagsomme gang i den solbeskinnede landsby nede sydpå. Manden skal forsøge at charmere damen.

Hvis manden var rig, smuk og beleven, vile det være en drømmefilm for kvinder.

Men eftersom manden er 40 år, fattig, dum, grim og dødsmærket og forsøger sig med en 25-årig supermodel, må det være en drømmefilm til mænd.

Filmen tjente sig selv hjem 14 gange og fik en Oscar.

Samme år tjente Forrest Gump  - nok en "fattig, dum mand hapser yngre supermodel"-film  - sig selv hjem 20 gange og fik 6 Oscars.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.