De holder stadig stand https://www.dr.dk/nyheder/udland/amerikaner-draebt-med-bue-og-pil-af-isoleret-indisk-oe-stamme

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 22. november 2018 - 9:54 [19]

De holder stadig stand https://www.dr.dk/nyheder/udland/amerikaner-draebt-med-bue-og-pil-af-isoleret-indisk-oe-stamme

Originally shared by Steven Snedker

Fascinerende. En gruppe mennesker har levet adskilt fra resten af menneskeheden i ca. 60.000 år. Find en mønt frem og lad den afgøre om de er indavlede, autoritære skiderikker uden fremtid eller noble vilde med en spirituel besked til det vestlige menneske.

https://www.atlasandboots.com/north-sentinel-island/

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det må kaldes ganske alvorlige vrangforestillinger at være særdeles påtrængende missionær på den ø, og vende tilbage efter episoder som at blive såret af pile og få sin kano ødelagt. Familien er tilsyneladende forstående omkring begivenhederne.

instagram.com - John Chau on Instagram: “John Allen Chau”

Steven Snedkers billede

Det ville godt nok også have været en fjer i hatten (Guds hat, ingen forfængelighed linselusethed her) hvis Hr. Chau havde omvendt nogle mennesker, der i 60.000 år har modsat sig omvendelse.

Men NSI-beboerne dør nok af en eller anden sygdom før de bliver omvendt.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

De var sikkert allerede udryddede hvis det ikke var for deres håndfaste grænsekontrol. Ikke kun fordi det skærmer dem mod sygdomme, som mange andre steder i verden førte til massedød efter indvandring.


          Lars Larsen
        s billede

Man når at tænke om de ikke er dejlig befriende fri for en masse moderne ting og pjat. Jeg når at tænke, at vi skal passe godt på, at de får fred for os. Måske lidt sen-romantisk og lidt modernitets-forskrækkethed, men det må være lækkert ikke at skulle tænke på KPI’er, timesedler og pension.

Steven Snedkers billede

Min konklusion er, at man skal lade dem i fred. Mine gode argumenter er: det har de ret til.

Men jeg kan også let stable et argument for intervention på benene: tænk på børnene - skal de udsættes for void og have begrænset deres livs muligheder så radikalt? Og kvinderne? Og minoriteterne? Efter 60.000 år må de godt nok være ret homogene. Men stener de homoseksualisterne? Eller synes de, at de har råd til at give disse mænd og kvinder fri(t)løb?

Steven Snedkers billede

De her var 40.000 år væk fra den moderne verden. De fik et chok

bbc.com - The day the Pintupi Nine entered the modern world

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Hvis jeg spekulativt danner mig et blik fra sådan en lille jæger/samler stamme til det moderne "vestlige" liv, kunne jeg forestille mig dem reagere stærkt negativt på ting som varianter af at være alene, såsom tidlig fravænning af babyer, pasning/opdragelse hos fremmede, og hvordan ældre ofte kun ser deres familie med lange mellemrum, før de dør under meget kliniske omstændigheder.

Jeg ville få meget svært at forsvare "vores" individualistiske samfundsindretning mod at de ville kunne synes at intervention må være yderst påkrævet.

Mit gæt er at de er ganske tolerante overfor forskelle i seksualitet, jeg har ikke set tegn på andet end at disse ideer kommer af meget fortænkte tolkninger af gamle skriblerier, som bliver ophøjet til at være religiøse dogmer.

Steven Snedkers billede

Hvad var det Rousseau sagde "Den ædle vilde er en led, patriarkalsk skiderik som undertrykker kvinder, børn og minoriteter. Han vil bare have rusmidler og kæmpe kampe mod andre stammer."

Samtidig er der jo også basis for at buskmænd kommer og redder vores børn fra en dysfunktionel kultur.

Steven Snedkers billede

En mand på Twitter er vred (intet nyt) og nogenlunde vidende (trods alt noget)

twitter.com - Respectable Lawyer on Twitter

Steven Snedkers billede

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Mit overordnede indtryk er at de ikke har været isolerede i 60.000 år, men "kun" siden koloniseringen førte til nærmest totalt sammenbrud af de omkringliggende førnationale samfund. Både er jo ikke nogen ny opfindelse, men de har da nok været ganske "langt ude på landet".

Og forståeligt at de har været ganske negative omkring virkelige alien abduction historier med mystiske og farlige fremmede med en ganske særlig interesse for studier af skridt-regionen.

Steven Snedkers billede

Mere til lænestolsdetektiverne og antropologerne:

" Herre, er denne ø Satans sidste bastion, hvor ingen har hørt eller bare haft chancen for at høre dit navn, skrev han i dagbogen, kort før han blev dræbt."

"- Gud selv skjulte os fra kystvagten og mange patruljer, skrev han i dagbogen."

"- Jeg tror, at jeg vil være mere nyttig i live... Men til dig, Gud, giver jeg æren for alt, hvad der sker, skrev John Allen Chau i dagbogen, og så bad han Gud om at tilgive "enhver af menneskene på denne ø, der forsøger at dræbe mig. Især, hvis de har held med det"."

nyheder.tv2.dk - Skudt med pile på isoleret ø - dagbog afslører dræbt amerikaners plan

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Som allerede nævnt, ganske alvorlige vrangforestillinger.

Et sjovt aspekt er at DSM-IV i sin psykiatriske definition af "delusion" direkte giver religion særbehandling ved at bruge ord på at ekskludere sådan tro fra begrebet. Vrangforestillinger "normaliseres", bare mange har dem.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

I tror måske, at jeg er skør, men jeg tror, det er prisen værd at bringe Jesus til disse folk. Gud, jeg vil ikke dø.

dr.dk - Dagbog afslører missionærs tanker før han blev dræbt på isoleret ø: 'Er denne ø Satans sidste højborg?'

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Kommentator Kadhammer er dog også i særklasse uvidende/svenskerkorrekt: "Ursprungsfolk brukar få leva i fred ända tills omvärlden behöver deras mark, guld, mineraler eller bara en enkel flygplats för bombplan."

slides.ourworldindata.org - The Visual History of Decreasing War and Violence

Steven Snedkers billede

Gode pointer.

Opdagelse: hvis Hr. koolaid havde Sam Harris' stemme, ville min nydelse tre-dobles.

Jeg skal have fat i det der Adobe software, så alt kan siges med Sam Harris' stemme. Til at begynde med ateisteriet. Til sidst alt fra vejrudsigt til X Factor.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.