Hm. Der er et par Michael Mann-film, jeg ikke har set, på DR i aften.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 19. august 2016 - 7:43 [37]

Hm. Der er et par Michael Mann-film, jeg ikke har set, på DR i aften.

Hvad er sandsynligheden for at jeg får dem set i aften? 0%!

Hvad er sandsynligheden for at jeg får dem optaget med TV4ever? 75%

Hvad er sandsynligheden for at jeg får dem set inden for det næste år? 5%

Observation: TV4ever er ved at give mig en slags lavopløst Netflix, hvor jeg ikke får set 95% af det, der er på lager. Det er lidt billigere (1 TB harddiskplads er 200 kroner, 50 til 90 øre pr. film) og lidt mere besværligt (man skal optage på tid).

Idé: Hvad med en hostet TV4ever?

TV4ever findes i to aftapninger: lokal, hvor man installerer den på sin lokale computer (http://internetforbrugeren.dk/gear/tv4ever ) og hostet, hvor den er installeret på en fjerncomputer (i praksis en 4*4 Tb NAS på en 1 Gbit-forbindelse).

Den hostede version har så nogle sjove ekstra checkbokse:

Optag alt:

DR

BØRN

DOKUMENTAR

FILM

NATUR

NYHEDER

SERIER

SPORT

UNDERHOLDNING

ALT

Tjenestebrugeren har uendeligt plads, men betaler et fast beløb om måneden eller pr. downloadet Gb.

Taler for: man kan ligeså godt centralisere kedeligt arbejde.

Taler imod: jura? Ikke nødvendigvis. Folks fraværende betalingsvilje? Nok mere sandsynligt.

Idé kastet.

Kommentarer


     Morten Juhl-Johansen Zőlde-Fejér
    s billede

Ja, jeg tænker også på lidt mere storage.

Jeg har et par stykker af dem her:

https://www.nierle.com/dk/artikel/17395/Verbatim_Storen_nStay_Nano,_USB_Stick_USB_2.0,_32_GB,_Sort.html

Jeg satte dem i den bærbare, da jeg rejste for nylig - og så tog jeg dem ud og satte dem i TV, når jeg var et af de steder, der kunne afspille mediefiler...


     Mads Hansen
    s billede

Morten Juhl-Johansen Zőlde-Fejér Holder den hastighed på 15Mbyte/s så er det class 15 ?


     Lars Larsen
    s billede

Jeg optager på en bærbar, som altid er tændt, på en anden lokation. Det giver noget bøvl med at hente film hjem. Energibesparende ville det måske være at lade en Raspberry Pi2 med en USB-stick og en Linux med Chrome gøre arbejdet.

Steven Snedkers billede

TV4ever smider optagelserne over på min NAS, så der er nærmest uendelig plads. 4-500 film pr. TB.

Hvad angår USB-nøgler i ministørrelse, er jeg blevet glad for tohovedet USB3.0: http://www.fagbladet3f.dk/temaer/digitalt/89d4e967be58475eadd4315f09649ad2-20141007-en-usbngle-udvider-din-brbare-tablet-mobil-og-bukselomme-og-koster-smpenge

Steven Snedkers billede

Lars Larsen En Pi på en http://www.edbpriser.dk/nas-server/synology-disk-station-ds416slim-id-12692684.aspx på en https://www.hiper.dk/priser kunne være begyndelsen til en hostet TV4ever. Men det er nok ikke værd at kaste arbejdstimer efter.


     Lars Larsen
    s billede

I øvrigt: optag Last of The Mohicans - den er anbefalelsesværdig. Husker at jeg og mine venner genså kampscenen med tomahawks igen og igen. Klassisk og rørende film.


     Lars Larsen
    s billede

Steven Snedker balladen er et for lille hus og så kan vi høre NAS'en. Har en qnap ts-219 idag og den larmer som et tærskeværk. En anden ting : jeg er overfølsom overfor stort og unødvendigt strømforbrug, så min NAS er tændt, når jeg bruger den. Kan den viste NAS selv stå op og udføre opgaven og slukke sig selv ?


     Lars Larsen
    s billede

En PI2 med USB-stick larmer ikke og bruger meget lidt strøm - stort plus for mig.


     Mads Hansen
    s billede

Jeg har raspberry pi med en usb disk på, den spinner ned efter 15-20 minutter og går på standby.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Juraen tror jeg ikke holder. Redistribution af copyright-beskyttet indhold lyder som en stor fed no-no. Hvis det holdes i ret beskedne og diskrete cirkler, er der vel gode chancer for at det kan snige sig under radaren.

Men det ville da bestemt være et plus hvis TV4ever var lidt smartere omkring at optage live-indhold, så det var nok at vælge programmer, og "optag". Så ville det da være logisk om den selv fandt ud af detaljer som klokkeslet (med passende margin), og filnavn ud fra titlen.

Steven Snedkers billede

Jeg har en lille synology NAS på mit kontor. Den larmer væsentligt mindre end min gamle - men er dog ikke noget, jeg ville have stående på natbordet. Den sture synology NAS står i firmaets afdeling på Sluseholmen og siger også meget lidt. Men en Pi med http://www.ebay.co.uk/itm/Netac-Micro-SD-Card-UHS-I-Flash-Memory-Device-128GB-/252327359758?hash=item3abfe1f50e:g:QDkAAOSwZ8ZW75u-

er en klart mere elegant hjemmeløsning.

Steven Snedkers billede

Jeg har ikke råd til at argumentere for juraen i en retssal, så jeg vil gøre det her.

Om man gemmer lokalt eller i skyen er i disse moderne tider hip som hap. Om software, man bruger, afvikles lokalt eller i skyen er hip som hap. Når man så optager fra tv, er det så juridisk interessant hvor meget arbejde, man udfører? Om man udfører 10 eller 200 sekunders arbejde pr. optagelse? Om man optager hele aftenens servering eller noget mere specifikt? Skal alting måles mod en videobåndoptager fra 1982?

Modparten vil så sige til dommeren, at det minder om en catchup-service og at den slags kræver tilladelse og betaling. Dommeren vil tygge lidt på det. Tilladelse og betaling lyder godt. De har fine slips og kommer fra kontorer af stål og glas. De MÅ have ret. De får i hvert fald ret. Hosted TV4ever lukker med det samme og Steven betaler 4-6 rejser for hele familien til Norditalien i advokatomkostninger.

Så juraen holder til alt mulig andet end virkeligheden.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Min juridiske betænkelighed går snarere på at "hosted" lyder mere som kodeord for "timeshift as a service", men med den reelle betydning "on-demand streaming fra et arkiv". En konkurrent til andre streaming services, bortset fra at den ikke starter med et kæmpe arkiv.

Det ville være fristende at hver bruger bare beder om "det hele", og plukker senere. Og det ville jo være en indlysende optimering at genbruge samme optagelse til alle brugere. Dermed er det svært at skelne fra anden streamet redistribution af indhold.

Det minder rigtig meget om et projekt - hosted TV antenner med timeshift - som startede med en ret optimistisk tolkning af juraen. De fik store juridiske tæsk: https://en.wikipedia.org/wiki/Aereo


     Mads Hansen
    s billede

Hvorfor har jeg problemer med at lydsporet ikke er i sync med billedsporet i TV4evers optagelse?

Steven Snedkers billede

Hvor meget drejer det sig om? Hak på k- og j-tasterne i VLC og find ud af det. Svaret ligger nok i http://Internetforbrugeren.dk/faa-vlc-til-afspille-undertekster-korrekt-altid


     Mads Hansen
    s billede

Steven Snedker  Lyden og undertxt passer vist samme, og det er forskudt med præsic 3 sekunder i forhold til billedetspor.

Det er det samme i andre afspillere, så jeg tror ikke at det er VLC relateret.


     Mads Hansen
    s billede

Steven Snedker Jeg på Ubuntu. TV4ever kan kun gemme i ts format ikke?

Steven Snedkers billede

Jo, TV4ever optager transport streams og har ingen indbyggede konvertere (endnu). På Ubuntu kan du bruge ffmpeg til konvertering http://askubuntu.com/questions/716424/how-to-convert-ts-file-into-main-stream-file-losslessly . Avidemux er svjh ustabil på Ubuntu. http://Internetforbrugeren.dk/gear/mvktoolnix virker dog også.


     Mads Hansen
    s billede

Steven Snedker Skulle bare lige starte fra bunden af. 'ts' er video stream'en fra flash som TV4ever fisker ud og gennem ikk'?

Du mener så at jeg kan være heldig at problemet med lyd og billede ikke er i sync måske kan løses ved at konvertere til et andet format? Jeg ikke haft problemer med TV4ever før.

Steven Snedkers billede

DR sender ts, TV4ever optager ts. Men det kan være, at en mkv-indpakning giver tidskoder, der retter problemer op. Ellers prøv at optage programmet igen.


     Morten Juhl-Johansen Zőlde-Fejér
    s billede

Du kan vel bare sende den videre til FFMPEG, hvis du vil have den i et lidt mere spiseligt format?

Eller https://apps.ubuntu.com/cat/applications/precise/winff/ hvis du er i GUI-humør.


     Mads Hansen
    s billede

Steven Snedker Jeg har prøvet 7-8 gange fra to fks. ubuntu maskiner med Chrome og Chromium.

Har lige lavet en fra en Windows med Chrome.

Det er galt fra dem alle sammen. Er det noget DR har fundet på?

Jeg må prøve at konvertere den

Steven Snedkers billede

URL til DR? De kan sagtens have lagt en fejlbehæftet udgave op.


     Martin Larsen
    s billede

Jeg melder lige ind som udvikler af TV4ever. Programmet henter en mpeg transport stream fra DR via Adobes servere. I små bidder (adaptive streaming) som den så sætter sammen og gemmer i filen. Der sker ingen separat behandling af video- og lydspor, så det er teknisk ikke muligt for TV4ever at få lyd og video ud af sync. Det må have været der i forvejen, hvilket jeg selv har oplevet en enkelt gang. TS-filen hentes ikke fra en flash fil - DR udsender i to formater, TS og FLV. Rent faktisk kan TV4ever godt hente FLV strømmen, men det er ikke klar endnu. Jeg arbejder på en helt ny version med meget af koden omskrevet fra bunden, og her kommer til at ske en masse spændende ting. Bla. understøttelse af FLV i mange tilfælde, optagelse af radio mv.


     Martin Larsen
    s billede

Mads, hvilke programmer har du haft problemer med?


     Mads Hansen
    s billede

Morten Juhl-Johansen Zőlde-Fejér Jeg skulle lage have fyret for en af ungernes gamestationer med noget power i filer er på næsten to giga.

Og da jeg sad og rodede med kommandoerne kom din besked med WinFF. Det var lige det der skulle til.

Jeg har aldrig været stiv i det med forskellige formater.


     Mads Hansen
    s billede

Martin Larsen Hej. Jeg har ikke haft problemer med TV4ever før, kun på denne ene udsendelse. Der er denne her.

https://www.dr.dk/tv/se/dokumania/dokumania-hackernes-hemmelige-vaben#!/

Måske, jeg er ikke helt sikker den den stream jeg fiskede ud på windows ude af sync med 2½ sek og ikke 3.0 som på ubuntu.

Så de har en adobe server der sender ts filen til en afspiller der kører i flash på browseren?


     Martin Larsen
    s billede

Mads Hansen Det fungerer på den måde at de detekterer dit OS. Hvis du er på Windows eller Linux får du serveres en HDS streaming i FLV format som afspilles i en flashafspiller. Hvis du er på Mac, får du en HLS fil i TS format som afspilles direkte i browseren. Så det afhænger altså af platformen. Jeg vil prøve at hente nævnte program.


     Mads Hansen
    s billede

Jeg konverterede en til mp4, den var også ude af sync.


     Mads Hansen
    s billede

Steven Snedker Det er fint nok, jeg rykker det bare i medieafspilleren når jeg ser den. Det er ikke noget problem.

Det var egentlig bare fordi jeg ikke kunne finde ud af hvorfor det ikke virkede som det plejer.


     Mads Hansen
    s billede

Steven Snedker Der er også rod med både format og lyd i halvdelen af DR'd video podcast for tiden.

De er godtnok nogle klovne der ovre.


     Martin Larsen
    s billede

Mads Hansen Når man ser programmet om Stuxnet direkte i DRs egen afspiller, er det også forfærdelig ude af sync. Ser ud til at blive værre jo længere mod enden man kommer. Forskydningen var snarere 10 sekunder der hvor jeg lige kiggede.

Steven Snedkers billede

Fejlmeld. Der må være nogle behjertede teknikere et sted i DRs mave.


     Mads Hansen
    s billede

Martin Larsen Jeg har lige fundet ud at det samme.

Jeg synes eller at jeg havde tjekket det, men burde nok have gjort det bedre fra starten.

Steven Snedker Det er næsten umuligt at kontakte dem, og de svarer først efter flere uger,


     Mads Hansen
    s billede

Der tog jeg så fejl.

Hej Mads,

Ja, vi havde en fejl, og beklager.

Men nu er fejlen rettet, og udsendelsen ok.

https://www.dr.dk/tv/se/dokumania/dokumania-hackernes-hemmelige-vaben#!/01:08:47

Mvh Susanne DR.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.