Hvem er mest establishment?

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 11. september 2021 - 11:08 [0]

En ikke-kriminel advokat med speciale i ophavsret lærte mig engang dette:

"Retten tager ikke stilling til hvem, der har overholdt loven. De tager stilling til hvem der er mest establishment og dømmer så til deres fordel. Paragraffer er højst vejledende."

Det forklarede fint hvordan den dybt kriminelle ophavsretsadvokat Johan Schlüter kunne vinde sager mod tilskyndede/skyldige/uskyldige teenagere og små butikker. Men ikke kunne vinde sine sager mod DR.

Dagens artikel om ugyldige kaperbreve 🖫, har næsten samme pointe:

”Ift Zentropa, som den nye landretssag handler om, er der nu afgivet nogle erklæringer, hvor direktøren for Zentropa og direktøren fra CMS - og denne gang har de så fundet den rigtige direktør, før var det en eller anden der ikke var direktør, der havde skrevet under - har erklæret, at det de mente dengang var, at de ville overdrage rettighederne.”

”Så forskellen er, det nye er, at de er lykkedes med at reparere de fejl, de har lavet i overdragelsespapirerne tidligere. Vores spørgsmål har jo været, om man kan reparere den slags efterfølgende. Og det er Vestre Landsret kommet frem til, at det kan man.”

”Og så spiller det måske også ind, at Zentropa er et nogenlunde hæderkronet selskab ift en eller anden pornofilmsproducent, der har lavet to klamme film, og som på en eller anden mærkelig måde har erklæret, at de giver deres rettigheder videre til et andet firma. Der tror jeg bare, at det spiller ind, at det er et dansk selskab, man kender."

Landsretsdomme, der stikker i øst og vest, vækker piratbrevssager til live igen 🖫

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.