"Man kan grine meget af det, men i princippet kan vi fint afvise russiske fly med et par veteranfly: Det er...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 18. maj 2016 - 6:37 [2]

"Man kan grine meget af det, men i princippet kan vi fint afvise russiske fly med et par veteranfly: Det er udelukkende en symbolsk operation og der skal bare være et driftsikkert og nogenlunde hurtigt fly der kan komme på vingerne i en fart. Alt det der med stealth, hvilke våben der kan fremføres, hvor hurtigt flyet er eller om piloten har en virtual reality skærm på hovedet er inderligt ligegyldigt.

Hvis russerne skulle finde på faktisk at angribe vil det danske afvisningsforsvar ikke have nogen som helst effekt, hverken preventivt eller defensivt: Første bølge af angrebet ville være en håndfuld krydsermissiler under radarhøjde - mere end rigeligt til at holde de danske jagerfly på jorden.

Man kan overveje om det ikke rent psykologisk ville være mere effektivt at afvise de russiske provokationer med et 30 år gammelt propelfly, gerne påmalet et hundehus med piloten fra 1. verdenskrig, men udstyret med et par meget synlige luft-til-luft missiler, så der ikke går helt grin i det."

Masser af god læsning og masser af gode ideer som vanligt:

https://ing.dk/blog/jagerfly-vi-ikke-har-raad-til-184184

Kommentarer


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Ping Morten A. Andersen

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.