Chromecast Audio (2015)

Stevens billede
Indsendt af Steven den 14. oktober 2015 - 11:12 [2]

Sonos har nu i et årti leveret udmærket, trådløs lyd til nørders huse [Wayback-link].

Men Sonos kan godt begynde at ryste i bukserne. Et sæt med Chromecast Audio og et par fremragende, aktive højttalere kan fås til under 2.500 kroner [Wayback-link]. Det er under halv pris af en knapt så intelligent og vellydende Sonos-løsning [Wayback-link].

En almindelig Chromecast har ikke en analog lydudgang. Al dens lyd drøner ud ad HDMI-udgangen og passer følgelig kun til moderne forstærkere, tv-apparater og soundbars.

Chromecast Audio sender derimod lyden analogt gennem et almindeligt 3,5mm jack-stik og passer dermed til gamle forstærkere og aktive højttalere.

Bryder man sig af en eller anden grund ikke om DAC'en og forstærkeren i Chromecast Audio, kan man dog også overføre lyden digitalt via et optisk kabel til sit formentligt bedre udstyr.

Understøtter:  Spotify, Deezer, Google Play Musik, mp3, Flac oma.

Understøtter ikke: Youtube, wmv, wma oma.

Wifi
802.11ac

Kommentarer

Tonys billede

Hverken direkte eller wayback

Stevens billede

Chromecast Audio virker heller ikke længere Eller: Google har opgivet den og restlagret den sælges kun en stakket stund endnu til voldsomme overpriser [Wayback-link].

Hvad angår links. Nogle Wayback-links virker. Men ikke alle.

Der er i skrivende stund 5078 links på sitet og hverken software eller mennesker nok til løbende at gennemgå deres kvalitet.

Den typiske afløser for en Chromecast Audio er en lille Bluetooth-forstærker á la Makerspace Scatterbrain [Wayback-link].

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.