Samfundstanken er ikke helt udfaset. Det er rart at se.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 3. november 2016 - 14:31 [4]

Samfundstanken er ikke helt udfaset. Det er rart at se.

http://www.b.dk/kronikker/her-i-velfaerds-ghettoen-gaar-det-godt

Kommentarer

Steven Snedkers billede

De højborgerlige kan stadig ikke lide de småborgerlige. Uanset hvor dynamiske og globale de bliver http://www.kristeligt-dagblad.dk/leder/den-nye-smaaborgerlighed

kristeligt-dagblad.dk - Den nye smĂĄborgerlighed

Steven Snedkers billede

Jeg er sjældent 100% enig med KDJ. Men han er så bestemt en af de mest fornuftige borgerlige stemmer i dette af vor høje drot Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid oplyste fædreland: http://www.b.dk/kommentarer/prostitution-er-ikke-et-erhverv-og-ej-heller-noget-respektabelt

b.dk - Prostitution er ikke et erhverv og ej heller noget respektabelt


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Borgerlig min bare

At lovstifte ud fra moral er og bliver en farlig ting. Det var morallovstiftning som:

- gjorde at voksne mænd ikke lovligt kunne have sex med hinanden.

- gjorde abort ulovligt.

- gjorde at hvide mennesker ikke fik gifte sig med farvede og omvendt.

- gjorde at pornoblade ikke kunne sælges

- gjorde at voldtægt ikke var ulovligt indenfor ægteskab

Det er morallovstiftning som i dag:

- gør abort ulovligt i en række EU lande (Irland, Portugal og Polen hvis jeg husker ret)

- fratager kvinder de mest basale rettigheder i en række lande med muslimsk moral

Og jeg kunne blive ved. Det eneste gyldige princip at lovstifte ud fra er:

- er dette en aktivitet som de involverede parter frivilligt har givet sig ind uden tvang?

Både tandlægen, gynækologen, kassedamen og lagerarbejderen går frivilligt til deres arbejde hver dag, og det samme gælder patienterne og kunderne i supermarkedet. Og derfor skal det fortsat være en lovlig aktivitet. Den professionelle soldat som sendes til Afghanistan gør det også frivilligt. Derimod vil det være forkert at tvinge en værnepligtig til at deltage i noget som helst, og derfor var det korrekt da man i sin tid indførte et civilt alternativ - militærnægtertjeneste - for de personer som ikke syntes at det var deres opgave at lære hvordan man mest effektivt dræber andre mennesker.

Og så længe både den prostituerede og kunden udfører sine aktiviteter frivilligt, så har lovstifterne ikke noget at komme efter der. Prostitution er som analsex: Kan du ikke lide det, så lad være med at gøre det.

Steven Snedkers billede

Jeg synes at ane en lille bid körsbärsplockning ( http://www.vof.se/cherry-picking/ ) her. Lovstiftning ud fra moral kan nu være meget nyttig. Fx. "Du må ikke skaffe dig af med din egen benzin og batterisyre på egen grund, da det kan skade alles vandforsyning" osv. osv.

"Frivilligt uden tvang" er heller ikke specielt velegnet at sigte mod. Hvis din bil og højre ben+arm forulykkede i -20 grader og eneste forbipasserende hele døgnet var en julemandslignende figur, der gerne ville bytte livredning mod analsex ville du formentlig takke ja. Men frivilligheden kan stadig diskuteres.

Jeg er som altid fascineret af dit religiøse/politiske standpunkt (jvf. frivillig kannibalisme etc. Mine år som politisk hjemløs ser ud til at være ovre. ) men skal helst se et liberalistisk lykkeland fungere i virkeligheden før jeg triller mine sympatier og standpunkter yderligere i den retning.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
đź‘Ť

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.