"Sjældent havde konsulenten oplevet en offentlig arbejdsplads med så mange dedikerede »kernemedarbejdere«.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 22. februar 2019 - 14:50 [2]

"Sjældent havde konsulenten oplevet en offentlig arbejdsplads med så mange dedikerede »kernemedarbejdere«. 90 procent fik prædikatet, »medarbejdere, som var dybt involverede i arbejdspladsens vision«.

»Hvad søren gør I?« spurgte konsulenten på mødet med de ansatte.

»Vi er herre over vores arbejdsliv. Vi har frihed til selv at tilrettelægge vores arbejde,« lød et svar.

»Der er flot opbakning fra omsorgsfulde kolleger og en lydhør ledelse,« lød et andet.

»Vi bruger ikke ressourcer på kontrol. De penge kan vi bruge på at forbedre vilkårene for undervisningen,« var et tredje."

"Der kom flere og flere skemaer, som skulle udfyldes. I det omfang, lærerne var involveret, opfordrede tillidsmanden kollegerne til blot at skrive »røv og nøgler« på papiret. Lidt civil ulydighed var på sin plads over for den værste bureaukratiske galskab. Der kom aldrig reaktioner, så det kunne jo tyde på, at de mange udfyldte stykker papir ikke blev læst."

https://www.weekendavisen.dk/2019-8/samfund/at-draebe-en-arbejdsplads

Kommentarer

Steven Snedkers billede

"Godt hjulpet af det centrale embedsværk er det lykkedes skiftende regeringer gennem de seneste årtier at suge livet ud af mange velfungerende offentlige arbejdspladser. Dedikerede medarbejdere er blevet gjort til lønarbejdende tidsregistratorer overdynget med rigide dokumentationskrav i misforstået tro på, at det vil få de ansatte til at arbejde mere effektivt."

Johnnie Hougaard Nielsens billede

... men hvis der så sker noget, så der opstår "politisk behov" for at placere et ansvar, bliver papirerne læst, og så falder brændestabelen ned.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.