0,005% skat. Hvis du er rig nok.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 30. august 2016 - 11:09 [14]

Kommentarer

Steven Snedkers billede

"Amatører" mumler de i IKEA. Måske: Jeg tror generelt ikke på konspirationsteorier. (der er næsten lige så stor forskel på virksomhedsskat og personskat som der er på 0,005% og 47%)

Steven Snedkers billede

"Irland skal nu sørge for, at den ulovlige støtte betales tilbage." Mwahahahahahaha!

Steven Snedkers billede

"Kan det virkelig passe at EU landene på den måde modarbejder en fælles interesse og hvorfor gør de det?". Harry Jessen . Jeg tror at politikerne vælger ud fra både personlige og ideologiske motiver jvf. Hartnett i Vi kender alle til politikere, der tager på jagttur med folk og kommer hjem og sammenstykker lovgivning der

Steven Snedkers billede

I kommentarsporet til Jeg tror generelt ikke på konspirationsteorier. citerer jeg Bagmand Grosskopf for at sige cirka det samme som en af de mænd Google har ansat til at udføre skatteunddragelse.

Mit firma kunne udføre samme skatteunddragelse som Apple, Google og Ikea. Jeg savner bare advokatmusklen til at forsvare min forbrydelse.

Steven Snedkers billede

Ikke alle unddrager, selvom de har muligheden: Fremragende program.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Så længe "skatteunddragelse" ikke sker gennem ulovligheder, vil en typisk etos efterhånden være at virksomheden, på aktionærernes vegne, er forpligtet til at udnytte lovens rammer til at undgå unødigt store omkostninger.

Men det lyder som om mange ønsker at forpligte de store virksomheder på en moral som ikke er nedfældet i lovgivning.

I denne sag er det jo sådan set ikke Apple, men Irland, der i første omgang beklikkes juridisk.

Steven Snedkers billede

Nationale firmaer og skatteydere kan have noget imod alle de, der medvirker til de multinationales skatteunddragelse: den nationale regering, EU, "exit-landene" ( Irland/Luxembourg/Cayman etc.) og - til sidst - de multinationale. De giver intet tilbage til den klub, de tjener penge pĂĄ.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

I denne sag har Irland dog et udbytte som ligger over hvad det ville være uden at være "hjemsted" for Apple (både skat og arbejdspladser). Så den nationale regering og skatteydere har en pekuniær interesse i at være "fleksibel" omkring beskatning af overskud.

Solidaritet på tværs af landegrænser er jo så en anden kop te.

Steven Snedkers billede

Nu er det forholdsvis rige mennesker Apple sættes til at betale mere skat til end ventet. Så medlidenheden er begrænset. I andre tilfælde er det at følge de givne regler endnu mere umoralsk. H&M tjener 27 mia. hjem til sig selv og aktionærerne

http://about.hm.com/en/About/Investor-Relations/Key-Figures/Five-Year-Summary.html ⟲

Hvis H&M pr. kontrakt fordoblede syerskernes løn vill H&Ms bid af kagen svinde fra 59% til 58,4%. Umærkeligt for ejerne og aktionærerne, men enormt mærkbart ude i slutleddet

http://www.fagbladet3f.dk/temaer/bangladesh/B585C9B30A0E4244909382A720175FAC ⟲ (figur til højre)

Steven Snedkers billede

"The rich currently get a huge amount of status from making big philanthropic donations to the arts. However, they would get no respect – indeed only pity and disbelief – if they claimed to be limiting their wealth-making potential by running their businesses in ways that made daily life slightly nicer for employees and society. There is more status to be found in exploiting mines, rainforests and call centres with ruthless abandon for three decades then, your animal energies having run dry, putting on a black tie jacket and funding an opera house or museum of 17th century still-life from the proceeds."

http://thephilosophersmail.com/capitalism/the-rich-should-stop-giving-so-much-of-their-money-away/ ⟲

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Holdninger til moral og umoral har mindre effekt end når præster tordenprædiker omkring seksualitetens udfoldelse.

Som Eric Schmidt fra Google/Alphabet plejer at sige det, skal de nok betale den skat som lovgivningen forpligter dem til.

Så det er da udmærket når nu Margrethe Vestager laver eftersyn af om landene overholder EU reglerne omkring konkurrence på skattevilkår.

Steven Snedkers billede

Banditter i habitter argumenterer gerne for deres fulde lovmæssige ret til at liste madpakken op af folks ulåste skoletasker: borsen.dk - Ny bombe i udbyttesvindel: Shahs talsmand udpeger fem nye Dubai-syndere ⟲

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
đź‘Ť

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.