Christie's har engang solgt en lokkeand til 5 millioner kroner.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 22. januar 2018 - 7:17 [4]

Christie's har engang solgt en lokkeand til 5 millioner kroner. Her er de så i gang med at smøre en ny lokkeand ind i Rockefeller-fedt for at få den solgt til svage og rige mennesker.

Christie's er de modigste og mest stilfulde fupmagere, jeg kender. Altid på grænsen til en vrængende parodi.

http://www.christies.com/features/Live-like-a-Rockefeller-Eider-drake-duck-decoy-8833-1.aspx?sc_lang=en

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Mere milliardærkitsch. Intet junk er så mange penge værd. Medmindre velklædt, servilt personale messer over det i time- og dagevis.

christies.com - Highlights from the Rockefeller Collection | Christie's

Johnnie Hougaard Nielsens billede

"Lokkeand" er såmænd en glimrende symbolik for at kombinere en triviel og medtagen antikvitet med en god historie.

Det kan dog tænkes at en køber fuldt ud gennemskuer det fjollede, men samtidig er bevidst om mulighederne for en stærkt forhøjet pris om nogle år.

ww1.prweb.com

Steven Snedkers billede

Men køber har ingen garanti for at Christie's og Sothesby vil blive ved med at tale lokkeænder op. Nogle gange må selv de evigt ekspanderende juju-sælgere vel give op og forlade området for lokkeænder, ølkapsler, mors dags platter, reklamekuglepenne, japansk keramik, vin osv. osv. og så står man der med en lokkeand, man har betalt 5 millioner kroner for.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Risikovillig kapital ser mere på odds end garantier. Og gamle kendis-parafernalia (over ugebladsniveau) kunne nemt have betydeligt bedre gennemsnitligt afkast end cool gadget-startups.

Men jeg er da enig i at samlinger indenfor en eller anden speciel kategori, ud over meget udprægede evergreens, for nemt afhænger af snævre chancer for at finde en tilstrækkeligt manisk køber.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.