For ca.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 18. januar 2016 - 6:38 [4]

For ca. 8.000 år siden løb løver, rensdyr og mammutter rundt i landet mellem England, Shetland og Danmark. Menneskene boede i det frugtbare land. Så steg vandet og i løbet af nogle generationer veg eller døde menneskene.

Højlandet Dogger Banke midt mellem Hanstholm og Edinburgh var lidt større end Sjælland og i begyndelsen ca. 20 meter over det ny havs overflade. Der var sandsynligvis masser af dyr og fisk.

Men civilisationen på Dogger Banke levede ikke længe. Måske døde de alle i en tsunami. Måske blev de og deres mad bare langsomt taget af det stigende hav.

I dag ligger Dogger Banke 15 til 35 meter under Nordsøens vand.

Så der var altså også drama i gamle dage.

http://www.zmescience.com/science/geology/doggerland-europe-land/

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Dogger Banke er i dag en stor sandrevle og det er ikke sikkert at det lige præcis var her de sidste mennesker i fortidens land holdt stand https://en.wikipedia.org/wiki/Dogger_Bank

Steven Snedkers billede

Færøerne og Island har altid været ret afsidesliggende. De blev først befolket for ca. 1150 år siden: https://da.wikipedia.org/wiki/F%C3%A6r%C3%B8erne , https://da.wikipedia.org/wiki/Island

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.