Lab leak og Ivermectin genbesøgt

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 16. maj 2021 - 15:51 [1]

Ivermectin er gammel, billig og ret sikker medicin. Det ser ud til, at det kan hjælpe mennesker mod Covid-19. Ivermectin-brugere har angiveligt meget sværere ved at blive smittet. Giver man en Covid-patient Ivermectin klarer de sygdommen bedre. Ivermectin-historien starter efter 27 minutter. Der er, som altid, masser af links i videobeskrivelsen på Youtube. Rigtige videnskabsfolk linker nemlig til deres kilder.

[Men læs nu lige hele denne saga til ende, før du omlægger dit liv]

29.05.2021: Ivermectin ser ud til at spare 72% af de, der tager det, fra manden med leen. Hvis de indtager passende doser, i tide.

02.06.2021: Bret Weinstein og Pierre Kory diskuterer Ivermectin ganske overbevisende (mere censursikker kopi). Det bliver spændende at se hvordan stillingen ser ud, når støvet lægger sig.

18.06.2021: Matt Taibbi om censuren af Pierre Kory.

19.06.2021: Og Taibbi om  censuren af Bret Weinstein (og Heather Heying).

21.06.2021: Dr. Gorski er ikke imponeret af Ivermectin, Skribent Fiore er mere imponeret.

22.06.2021: Bret Weinstein og Pierre Kory diskuterer Ivermectin og censur med Joe Rogan. Guru-dekoderne er ikke imponerede.

26.06.2021: Bill Maher taler lidt om censuren.

Imens kravler videnskaben videre:

What this means is that, if you exclude some of the low-quality research on ivermectin, the paper goes from showing a massive benefit to no benefit at all. On top of this, there’s an interesting point — even if you don’t agree with these assessments, taking the only three studies that the authors of the meta-analysis considered to be at a “low risk of bias” (i.e. high-quality), you find that these high-quality studies have failed to find any benefit for ivermectin.

07.07.2021: Ivermectin og Weinstein virker ikke rigtig. Yuri og Claire har skrevet en god artikel.

13.07.2021: Åh nej! Yuri+Claire-artiklen indeholder vås! Der kommer snart et skriftligt svar på den, lover de.

26.07.2021: Æv! Bret har endnu ikke skrevet et svar på Yuri og Claires artikel i Quilette. Et ret dårligt tegn. Andetsteds pilles nok et studie fra hinanden.

26.07.2021: Sam Harris er altid fornuftens stemme. Ivermectin er nok ikke meget værd. Det betyder nok også at Brets analyser ikke altid er gode, hvor overbevisende og velræssonerende han end lyder.

27.07.2021: Weinstein og Heying er høflige, men vrøvler. De taler gerne - og tilsyneladende uoplyst - om ineffektiviteten af covid-vacciner, men ikke om ineffektiviteten af Ivermectin. De begår flere fejl (som jeg er for doven til at skrive ned for et publikum på fem mennesker). Dette er faren, når alle sidder i egen eller venners dagligstuer og taler lige ud i luften uden modstand. Vi kommer et stykke væk fra optimal sandhed og aktørerne bliver forelskede i deres roller som sandhedssiger. Heying er omkring 50 minutters-mærket ikke engang sikker på om vaccinerne forhindrer infektion, de mildner måske bare sygdommen.

Så det har nok, lidt skuffende, været en to-måneders tangent med viel Geschrei und wenig Wolle.

03.08.2021: Weinstein og Heying byder på flere links (og endnu mere framing) end Yuri+Claire og Sam+Eric. Det er godt, at de svarer skriftligt. Det er godt, at de linker til deres kilder. Det ville dog være rart om Bret+Heather+Yuri+Eric sammen gad og sætte sig ned og skrive et "Indtil videre ved vi dette..."-dokument om Covid-19-profylakse. Men ak. I et andet liv.

08.08.2021: Sam Harris taler som altid lysende fornuft. Og fortæller også at en fælles samtale ikke vil fungere. Der kan altid skabes tvivl om alt og det er ikke tjeneligt.

10.08.2021: Cambridge-uddannet vaccineskeptiker, 58 og ellers sygdomsfri, dør af corona. Blod på Brets og Heathers hænder, siger Yuri.

31.08.2021: Guru-dekoderne fortæller at Rebel Wisdom også har et læs fornuftige artikler om emnet.

23.09.2021: Sam Harris river igen Weinstein og Heying tiltrængt hårdt i ørerne angående tyrkertro på Ivermectin. Hans tidligere kolleger er i stort omfang (The Weinsteins, Nawaz) blevet mærkelige det sidste år. Med det sagt holder Paul Bloom, Anne Appelbaum, Graeme Wood og de 100 andre professorer sikkert stadig skruen i vandet. Så det går nok.

27.09.2021: Guru-dekoderne har inviteret den eminente Stuart Ritchie ind for at give Weinstein og Heying prygl, og det gør han fremragende. Den opvakte skotte er en fornøjelse og høre på og dertil en fryd at læse i How the drug ivermectin became such a dangerous Covid meme og i Why Are Gamers So Much Better Than Scientists at Catching Fraud?. Wenstein og Heying skælder uredeligt ud på Stuarts anmeldelse af deres seneste bog. Men linker ikke til anmeldelsen og nævner ikke Stuart ved navn! Rigtige videnskabsfolk linker nemlig til deres kilder. Og de er tilsyneladende mere influencere end videnskabsfolk efterhånden. Der er ingen undskyldning for ikke at linke.

18.10.2021: Ivermectin virker ikke mod Covid-19 på én side. Med kommentarer.

17.11.2021: Ivermectin: meget mere end du ønskede at vide. Grundighed er en dyd.

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Den ellers så fornuftige Hr. Nawaz er også blevet fløjtende uredelig.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.