”De får jo ikke ros og anerkendelse for at tænke på borgeren.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 3. oktober 2016 - 10:44 [2]

”De får jo ikke ros og anerkendelse for at tænke på borgeren. Det er ikke det, de bliver målt på. Det er ikke det, der er succeskriteriet. Tværtimod risikerer de at få ris, hvis de ikke følger retningslinjer og vejledninger,” siger han.

Henrik Lind mener, at udgangspunktet ville blive et helt andet, hvis man i stedet spurgte sagsbehandlerne, hvordan de gerne vil måles.

”Det er da den ultimative frihed: 'Hvad er dit succeskriterie?', 'Hvordan trives du i dit job?', 'Hvad skal der til for, at du synes, du lykkes?'. Jeg tror ikke, de fleste vil sige, at det er superfedt og motiverende at møde op på arbejde hver dag, hvis bare de overholder loven,” siger han."

http://www.altinget.dk/artikel/vi-har-skabt-et-kaempe-maskineri-som-hoster-meget-lidt-effekt-ud

Kommentarer


          Lars Larsen
        s billede

Spændende læsning. Mange vil nok være enig i, at det kunne gøres anderledes. Der vil bare være en masse modstand mod at få det ændret. Rives ned og bygges op igen er det rigtige, men hvordan gøres det ?

Steven Snedkers billede

Der er så klare forbedringsmuligheder, men omtrent alle - offentlige som private - aktører er syltet grundigt ind i det enorme, gamle system. Dte kræver nok at en rebelsk borgmester i en lille, trængt provinskommune siger at nu har de ryggen så megte mod muren, at de bliver nødt til at eksperimentere. Hvis de kan skabe mere nyttige og værdige resultater billigere, vil resten af landet skulle kigge på dem.

Men det er ved gud svært at ændre arbejdsganeg på det her område.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.