"Det årlige tilskud, som vi giver til partierne, er nu på 342 millioner kroner.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 23. januar 2017 - 12:53 [25]

"Det årlige tilskud, som vi giver til partierne, er nu på 342 millioner kroner. Fantasien til at give sig selv gaver er stor – for beløbene gives i form af statsstøtte, gruppestøtte, kommunalstøtte, regionalstøtte, EU-oplysning, støtte til ungdomspartierne…

Hvad bruges så disse multimange-millionen så til? Det aner vi ikke – for politikerne har besluttet, at de overhovedet ikke står til regnskab for brugen af disse gaver. Der er simpelthen ingen kontrol. Ingen. End ikke rigs- eller statsrevisorerne har adgang til at se bilag."

Den partipolitiske produktionsstøtte er ved at nærme sig den redaktionelle produktionsstøtte.

http://www.avisen.dk/graadige-politikere-saa-stop-dog-jer-selv_426669.aspx

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Ville det være bedre at privatisere økonomien i at drive et politisk parti? Altså at gøre politikerne helt afhængige af at være rigtig imødekommende overfor sponsorer med kapital?


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - hvis vi runder tallene lidt og siger 300 millioner i støtte, og 6 millioner mennesker Danmark, hvor af halvdelen, 3 millioner er voksne, stemmeberettigede individer, så lander vi på 100 kr per år per person, for et demokrati der er forankret i et bevidst partimedlemskap.

Og mon ikke de 100 kr. vil få en stor del af individerne til at møde op på partimøder ude i kommunerne og spørge ind til hvad de lokale partiledere gør og ikke gør for borgerne? Et levende demokrati i stedet for det syvsover-demokrati vi har i dag?

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Vil du knytte samme partistøtte til antal medlemmer, eller hvad tænker du? Jeg tror sgu ikke at det ville få folk til at melde sig ind i højere grad, eller møde op. Det gider de da ikke.

I øvrigt er der "kun" ca. 1.2 millioner børn ifølge Danmarks Statistik.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - jeg vil afskaffe partistøtten 100%. Partier er ikke andet end private interessereforeninger, og som sådan bør de være selvfinansierende via medlemsgebyrer og eventuelle donationer.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Et indlæg fra en svensk avis som illustrerer problemet og årsagen til hvorfor denne skatteyderbetalte partistøtte bare er vokset og vokset:

"Allt började med att man bestämde sig för att köra demokratin baklänges. Det var i början av 90-talet som fenomenet blev allt tydligare. Med den ekonomiska krisen och önskan om ett medlemskap i EG/EU började politikerna tala om att allting gick så fort numera, beslut måsta fattas snabbt och den folkliga förankringen fick lov att vänta. Nu hann de inte längre med att sitta och lyssna på politiska möten lokalt, de hann inte ens svara på alla motioner till partikongresser och stämmor. De politiska besluten togs av tjänstemän som förberedde ärendena och gav sedan partiernas politiska förslag på vad de skulle tycka. Därifrån förankrades beslutet i partigrupperna för att sedan sist i denna demokratikedja nå väljarna.

Det fick som konsekvens att medlemmar försvann, ungdomsförbunden blev små sekter och de förtroendevalda kom mest att bestå av betalda ombudsmän. Som kompensation såg partierna i riksdagen till att partistöden ökade i samma takt som medlemmarna försvann."

expressen.se - LOTTA GRÖNING: Sanning är inte längre något absolut – vi får skylla oss själva

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Så du vil altså gøre det til at deres drift må betales gennem imødekommenhed overfor sponsorer med kapital. Er det en bedre løsning?

Det minder mig om patientforeninger, der efter at være blevet afhængige af støtte fra en medicinalvirksomhed, ikke længere er i stand til at forholde sig til om andre behandlinger kunne være bedre. Det ville være ødelæggende at miste det generøse bidrag.

Jeg er ikke ude på at se den nuværende partistøtte som det ideelle, men gider ikke skælde ud uden en klar vision om hvad der skal erstatte det. Men det skal være en realistisk vision, ikke en tom fantasi.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

"Det minder mig om patientforeninger Socialdemokratiet, der efter at være blevet afhængige af støtte fra en medicinalvirksomhed LO, ikke længere er i stand til at forholde sig til om andre behandlinger kunne være bedre. Det ville være ødelæggende at miste det generøse bidrag."

There, I fixed it for you.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Så du gider altså ikke blot forsøge at være konstruktiv. Det er alt for nemt og billigt blot at brokke.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - jeg var konstruktiv. Tag bort den skatteyderbetalte partistøtte og lad interesseorganisationerne (partierne) finansiere sin egen drift via medlemsafgifter.

Det var trods alt virkeligheden indtil 1986, så det er på igen måde et urealistisk forslag.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Dårlig vittighed. Derfor min pointe om at du åbenbart vil lade partiernes drift finansiere via imødekommenhed overfor sponsorer med kapital. Er det bedre?


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - dårlig vittighed? Afviser du at Socialdemokratiet er i lommen på LO?

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Det er jo netop på grund af ting som det usunde ved at liste A (dog ikke så meget som i gamle dage) er afhængig af kapital fra interesseorganisationer, at jeg påpeger at partistøtten netop er med til at reducere sådanne skævheder. En 100% afskaffelse af denne støtte vil sikre at partierne bliver betydeligt mere afhængige af sponsorer.

Med hensyntagen til (hvad vi vel er enige om) det problematiske ved partiernes afhængighed af mæcener, er spørgsmålet hvad en bedre model (i virkelighedens verden) er?

Og her er det en decideret dårlig vittighed at hævde at løsningen er at afskaffe støtten. Som allerede nævnt er jeg ikke jubeltilhænger af ordningen, men forbedring handler om hvor vi skal hen.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - nej, vi er ikke enige i det problematiske i att mæcener støtter dit og dat. Jeg er tilhænger af den frie konkurrence, inklusive at partierne kæmper om at tiltrække både stemmer og penge.

For husk, at uanset hvor mange milliarder som LO eller DA giver i tilskud, med mindre vælgerne (du ved, dem med blyanten i stemmeboksen) synes at et parti har et fornuftigt bud på at løse landets problemer, så får partiet igen stemmer.

Og der vi skal hen er til situationen inde 1986. Eller vil du påstå at demokratiet i Danmark ikke fungerede fra 1848 (eller hvornår det nu var at den sagnsomspunde frie grundlov blev vedtaget) frem til 1986?

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Så du synes altså at de kapitalstærke skal styre politikerne. Det er konsekvensen af blot at afskaffe støtten. Og det er indlysende at et parti med penge kan høste mange flere stemmer uafhængig af det politiske indhold. Det er ikke typisk at vælgere sætter sig ind i den samlede buket. Her er en effektiv kampagne noget der flytter krydser.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - ahh, der kom det frem. Du mener at vælgerne er en flok dumme får som via kampagner kan overbevises til at træffe (for dem selv) ukloge valg?

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Du gider altså slet ikke besvare om din lyst er at de kapitalstærke skal styre politikerne. Du har efterhånden mange gange grebet en hver chance for at snakke om noget helt andet end det centrale.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - nej, jeg har ikke lyst til at de kapitalstærke skal styre politikerne. Men der er lidt ligesom at jeg heller ikke har lyst til at stå op tidligt om morgenen. Nu har jeg altså et princip om at passe mit arbejde, så derfor står jeg op når vækkeuret ringer.

På samme måde er det min principielle holdning at skat er tyveri og at statslig indblanding er af det onde. Hvis det betyder at kapitalstærke privatpersoner og virksomheder kan købe sig politisk indflydelse fordi den almindelige borger er for doven eller for nærig til selv at gøre en indsats, ja så er det noget jeg er villig til at acceptere. Ikke af lyst, men principiel nødvendighed.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Altså minus demorati.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - demokrati er ikke andet end flertallets diktatur.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Som Winston Churchill sagde det:

Many forms of Government have been tried, and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed it has been said that democracy is the worst form of Government except for all those other forms that have been tried from time to time.…

Plutokrati er ikke en forbedring.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen - Many forms of Government...

Jeg vil slet ikke have noget "Government" som tror at bare for at de er flest, så har de også ret.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jan Bruun Andersen - Hvis du vil have libertarisme, så flyt du til Honduras. Der afprøver de det i praksis. Et hyppigt brugt ord er "nightmare".

Steven Snedkers billede

Jeg plejer også at anbefale et af verdens fattigste, men frieste lande

https://liberland.org/en/about/

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.