"Det var derfor, at vi i Danmark i midten af 1900-tallet valgte at lade det offentlige overtage opgaven med...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 9. marts 2017 - 12:22 [2]

"Det var derfor, at vi i Danmark i midten af 1900-tallet valgte at lade det offentlige overtage opgaven med landsdækkende telefondækning. Telefon skulle ikke kun være forbeholdt de store bysamfund, men alle borgere i landet. Telefonvæsnet var en del af det at skabe en national identitet og sammenhængskraft. Det muliggjorde, at familier kunne holde kontakt, selv om de ikke lige boede ved siden af hinanden, og det understøttede industrialiseringen."

"Det første danske frimærke kom i 1851, og det betød, at der var samme relativt lave pris over hele landet for at sende breve. Løsningen blev valgt, selv om det kostede staten penge, fordi det dengang var vigtigt for Folketinget, at alle dele af landet fik lige muligheder for at sende breve. Det handlede om at se Danmark som et sammenhængende samfund. Samtidig var der også et alment dannende sigte med postloven. Det blev under forhandlingerne i Folketinget fremhævet, at det at sende post og holde kontakt på tværs af landet til en rimelig pris ”for mindre bemidlede ville fremme tankens udvikling”. Post blev set som en national identitetsmarkør, fordi det ville samle landet Danmark som nation gennem billig kommunikation på tværs af landet. Frimærket blev som national markør en forløber for den ensartede tidszone for hele landet, som vi fik i 1858."

https://www.mm.dk/blog/liberalisering-skader-den-nationale-identitet/

Kommentarer


     Peter Lyberth
    s billede

Super gode pointer


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Trods en til tider svingende kvalitet signalstyrke, så foretrækker jeg nu alligevel nutidens frie valg at telefonselskab frem for dengang opsætning af et ekstra telefonstik måtte vente i ugevis indtil en af Jydsk Telefons montører nedlod sig til at kikke forbi, hvorefter det selvfølgelig stod telefonabonnenten frit selv at tilslutte en telefon til stikket. Så længe det var en telefon model som på forhånd var godkendt af Jydsk Telefon og kun kunne købes gennem selvsamme Jydsk Telefon.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.