#dkpol Mere vækst-potentiale.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 16. august 2016 - 8:56 [8]

#dkpol Mere vækst-potentiale. Hvad om private aktører overtog fx. vandforsyningen og satte prisen? Eventuelle overskud kunne så udbetales til lobbyister, topchefer og så ellers sendes til skattely? Venstre vil gøre Danmark stort igen og fremlægger en ny forsyningsstrategi i løbet af de kommende måneder.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8921167/hemmelig-rapport-vand-og-varme-kan-blive-billigere-ved-privatisering/

Kommentarer

Steven Snedkers billede

"Forsyningsstrategi" er også et meget godt ord for deres andre visionsløse forslag om at forsyne anløbne firmaer med borgernes penge. Den visionsløse regerings seneste forslag har fx. været

Mere spam #dkpol Mon ikke vi i Danmark kan leve af.

Lettere liv for lånehajer

#dkpol Venstre ved du hvor du har: "Forslaget går ud på at ophæve den såkaldte skiltningsbekendtgørelse og dermed...

og 2005-klassikeren oppustede boliglån

#dkpol "Hm.

Steven Snedkers billede

"I dag forsynes danskerne med drikkevand fra landets ca. 2.000 vandværker. Omkring halvdelen får vand fra et vandværk, der er ejet direkte af forbrugerne selv, mens de øvrige får vand fra en kommunalt ejet vandforsyning. Danskerne ejer altså på den ene eller anden måde selv deres vandforsyning, og som loven er nu, må der ikke tjenes penge på at drive vandforsyning i Danmark."

http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE8921806/danskerne-frygter-privatisering-af-vandvaerker-og-med-god-grund/

Steven Snedkers billede

Og nu vi er ved vand og vandkvalitet; privat, andels og kommunalt ejet: http://www.dr.dk/levnu/mad/flaskevand-har-flere-bakterier-end-postevand


          Lars Larsen
        s billede

Der har angiveligt været dårlige eksempler på lignende i ind- og udland. Mest beskæmmende og meget hæmmende for en fordomsfri diskussion er, at rapporten er hemmelig. Det kan være fint med et "der må ikke tjenes penge på dette"-princip, men det siger absolut intet om det drives effektivt. Det er trods alt mig der skal betale.

Steven Snedkers billede

Rentseeking er noget farligt noget.

Et firma får lov til at kræve leje af noget uomgængelig infrastruktur.

Pludselig går de fangne brugeres penge til

* partistøtte til de politikere, der løbende vil gøre forsyningen dyrere for brugerne

* belønning af firmaets top (og i mindre grad fodfolk) for at eksistere

* markedsføring (TV2-reklamer, Cykelhold) http://www.dr.dk/nyheder/penge/dong-chef-kan-score-over-30-millioner-paa-boersnotering

Mit andelsvandværk er overlegent på både pris, kvalitet og frynsegoderne er klart mere beskedne

http://danskevandvaerker.dk/medlemsfordele/lejlighed.aspx

Med det sagt, er jeg glad for at bagere, frisører og reolvirksomheder er på private hænder. Men der hvor forbrugeren er fanget, er det bedst at de har en stemme.

Steven Snedkers billede

Ja, folk der har penge nok til at købe lokale vandmonopoler synes ikke at vand er en menneskeret. Vand er en vare folk kan betale markedspris for (og med TTIP kan stater vel sagtens betale, hvis de forhindrer firmaer i at tjene penge på det'). Jep, http://www.bottledlifefilm.com/index.php/home-en.html ser ud til at være næsten tilgængelig.

Steven Snedkers billede

"Hvis vi skal have en demokratisk debat om forsyningsområdet, må udgangspunktet være, at den rapport selvfølgelig bliver offentliggjort. Ellers aner vi ikke, hvad præmissen er for de tal, regeringen vil føre politik på,"

https://www.information.dk/indland/2016/08/professor-privatisering-vand-dong-sagen-igen

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.