DR3 kl.22: Trainspotting.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 6. marts 2017 - 15:31 [11]

DR3 kl.22: Trainspotting. Har kun set filmen én gang, for 20 år siden. Fandt den ok. Regner med at optage den i aften med http://tv4ever.dk ... og så lade den ligge uset på harddisken et godt stykke tid. Måske hoppe lidt rundt i den. Se om jeg stadig er bange for Begbie.

http://www.scope.dk/film/836-trainspotting

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det kunne da være smart om du kunne have posted et link som TV4ever kunne bruge til at udpege et program til optagelse, om ikke andet som copy/paste hvis det bliver lige besværligt nok at lave det direkte klikbart.

Forresten - hvis jeg kom til at lave en helt vanvittig start tid, gik den igang med at optage en bid fra aktuelt program.

Nu jeg er igang, virker det lidt UX-bagvendt at skulle afslutte med at trykke på en knap der ligger før indtastningsfelterne, uden for disses ramme.


     Martin Larsen
    s billede

Johnnie Hougaard NielsenDet er faktisk en rigtig god ide med et klikbart link direkte til en timeroptagelse i TV4ever. Den vil jeg skrive på todo-listen.

Når jeg timer udsendelser i TV4ever giver jeg den altid et par minutter før tid og endnu flere minutter i bagenden. Fordi man ikke kan regne med at programmet starter præcist. Så hellere klippe noget fra bagefter hvis udsendelsen skal gemmes. Ellers bare spole forbi.

Det med det UX-bagvendte forstår jeg ikke, prøv at forklare det nærmere.


     Martin Larsen
    s billede

Forresten, har du set http://tinyurl.com/tv4ext ? Det gør ikke helt det du foreslår, men det er da lidt derhenad.

chrome.google.com - TV4ever Helper

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Martin Larsen - Med klikbart link tænte jeg sådan set på både timer og on demand. Bagtanken var at det, ud over at kunne poste links, kunne bruges til at lave en programoversigt om til en liste med TV4ever links pr. program. Klik-klikkelik. Næste trin kunne evt. være at kunne modificere fx DR siderne til at have en lille ekstra knap med link, hvor der nu er den gule on-demand pil. Måske kunne dem som morer sig med at lave TV oversigter være interesseret i at kunne tilbyde optagelse direkte fra listen...

Ja, jeg havede set helper (og installeret i dag). Den går netop et stykke af vejen, men på dr.dk virker den kun ved on demand, idet der ikke er adgang til en separat side med fremtidige live TV programmer.

Med det UX-bagvendte tænker jeg på at den langt typiske måde at lave rammer med indtastningsfelter er at action-knappen kommer lige efter det der skal indtastes/vælges, altså i læseretning. Behovet for den store røde påmindelse, "Remember to press the record button", ser jeg som et symptom på at det ellers er for nemt at glemme dette, da det ikke følger naturligt af den måde som siden er bygget op på. Hvorfor dog ikke have knappen "på rette sted" i stedet for at henvise til til selv at opsøge den?

Jeg er ikke ude på at være "krævende", blot at give lidt input fra en anden vinkel.


     Martin Larsen
    s billede

Først tak for input, jeg synes bestemt ikke du er "krævende". Jeg er kun glad for den slags feedback.

Har du prøvet klikke på et program i Live-oversigten (https://www.dr.dk/tv/live/dr1) ? Fx på Trainspotting. Så vil den faktisk indstille timeren automatisk.

Det har også virket på selve TV-oversigten (https://www.dr.dk/tv/oversigt) men DR har redesignet den fornylig (til det meget værre!) så det virker pt. ikke. Men når jeg lige får lidt tid kommer det på igen.

Men det kunne være fint med en lille visuel indikation som du foreslår.

Optageknappens placering er der en teknisk årsag til, men jeg kan afsløre at jeg arbejder på en ny version af TV4ever som er opbygget på en anden måde internt. Og her kommer der en optageknap pr. program. Det giver - udover en mere intuitiv UX - også mulighed for at optage flere programmer i en serie.

dr.dk - TV-guiden | TV | DR

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Martin Larsen - Nej, jeg havde ikke lige set den med automatisk timer indstilling fra live oversigten; lige meget hvor meget jeg klikkede på et program skete der intet. Altså ikke før efter jeg maksimerede TV4ever vinduet (start størrelse er ret lille), så fik DR halvdelen et helt andet layout, med de 5 kanaler ved siden af hinanden.

En mystisk ting, som jeg ikke kunne reproducere, var at bladring med klik på op/ned pilene på live oversigten i stedet for kun at rulle én gang, virkede som gentagne klik til slut på listen. Det skete flere gange, så jeg er ret sikker på at det ikke var pga prel i muse-knappen. Det gik væk efter refresh af siden.

Din meget rimelige pointe med ekstra-tid, for at fange unøjagtigheder, kunne vel også være indbygget i TV4ever.... Nu følger jeg ikke så meget med på DR, men husker dog ikke at have set en risiko for at programmer starter før: den annoncerede tid.

Det jeg tænkte på med en modificeret side med TV4ever knap var ikke kun en visuel indikation, men også en måde at fiske et link, hvis der skulle være lyst til at dele det. Min tankegang var det også kunne virke udenfor TV4ever vinduet, der så kunne poppe op efter klik.

Og ja, det er noget bøvl at være afhængig af layout på HTML sider. Been there, done that :-)

Glæder mig til næste version.


     Martin Larsen
    s billede

I forbindelsen med udviklingen af programmet har jeg kigget på mange liveoptagelser, og jo, det sker at et program starter 1-2 minutter før tid. Men det er ret sjældent. Og ofte er det allerede indbygget, idet DR arbejder med en annonceret tid og en programsat tid. Som regel er de ens, men i visse tilfælde er programsat tid lidt før annonceret tid. Hvis du klikker på 03:05 It's A Blue World på DRK, vil du se at den programsatte tid er 03:04. TV4ever bruger altid programsat tid for en sikkerheds skyld. Hvorfor DR gør sådan, må du ikke spørge mig om!

Nu hvor der er kommet indstillingsmuligheder i TV4ever, kunne det være en ide med en fast ekstra forkant og bagkant på timede udsendelser. Det har længe stået på min liste, men jeg har manglet selve styringen af indstillingerne.

Steven Snedkers billede

Det lykkedes for DR at sende Showgirls 2 minutter for tidligt og Stalker 5 minutter for sent for 30 uger siden. Dage med landskampe er så ekstra umulige.

Ok, find din TV4ever eller lignende frem.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.