En lille tragedie set fra SoMe

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 13. juni 2021 - 8:47 [0]

I går faldt en fodboldspiller omkuld i en landskamp og skulle have livreddende hjælp. Jeg fulgte kampen om at komme af med følelserne, få nyt og få opmærksomhed på Informationssamfundstjenesterne Facebook og Twitter.

1. Facebook, ven: "Åh nej, #PrayForEriksen". Finder ud af hvem, hvad, hvor vha. dr.dk

2. Over på Eriksen Latest og Eriksen Top på Twitter. Latest giver virkelig de seneste pip og jeg får billedet af en levende Eriksen, der trilles ud ca. 5 minutter før DRs kommentatorer refererer til det. Top giver så de stores syn på sagen. DBU, UEFA, Sportskanaler med mange følgere, tweets med mange likes.

3. SoMe-redaktørerne og de sympatiske/socialt intelligente er på overarbejde. Alle ønsker Eriksen+familie godt og Hylder Heltene. Selv Googles topchef.
Set fra et SoMe-redaktørsynspunkt er det her guld. Organisationen kan fremstå sympatisk i dens medfølelse - og modsat daglig fattigdom, uretfærdighed, underbetaling - kan/skal de ikke betale en øre nogetsteds for at forbedre situationen på lang sigt. Sportsfolks og skuespilleres tragedier er helt gratis arenaer. Som Pride-fejring i skandinavien.

At hylde heltene er også en slags mentalt selvforsvar.

"Synd at metroen/højhuset/skolen/koncertsalen blev terrorangrebet, men hvor er politiet/redningsmandskabet dog GODE".

I dette tilfælde var det dommer, anfører, holdkammerater, redningsmandskab og fans, der var GODE. Det er klart mere betryggende at leve i en verden med gode mennesker end i en verden med tilfældig voldsom død og funktionsnedsættelse.

At hylde heltene er også den hurtigste vej til likes og dermed muligheden for at figurere bedre på på Eriksen Top og i alle mulige feeds. 

4. Twitter indretter ret hurtigt mit feed på det, der trender. Henne på Facebook går der nærmest 12 timer før jeg får nøje udregnede highlights af lørdag aftens følelsesstorm.

5. Søndag er det også tid til at Finde Heksen. Det er hende - det er oftest en hende - der ikke er ærbødig nok og spænder tragedien 10% -50% mere for egen vogn end resten af de renfærdige følere, heltehyldere og SoMe-redaktører.

I mit feed blev det en antivax'er, der spekulerede på om vaccination var årsagen til kollapset. Trods "Dejligt at han er vågnet - god bedring [hjerte-emoji]" blev hun alligevel Heksen.

Man må, af nogenlunde fornuftige grunde, aldrig spekulere i årsager ved den slags lejligheder. Det er udelukkende fremvisningen af de rigtige følelser og hylden af heltene, der skal til torvs.

Jeg arbejder til hverdag med en del SoMe-redaktører, men det ville være usømmeligt at dele mine observationer med dem.

Så derfor får du dem her.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.