En politimester mente ikke, at det var strafbart at overvåge fremmede menneskers kørsel uden deres vidende.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 20. maj 2016 - 3:48 [3]

En politimester mente ikke, at det var strafbart at overvåge fremmede menneskers kørsel uden deres vidende.

http://gfx.tv2.dk/images/KBJA/Politi_lukker_efterforskning.pdf

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Det er vel kun strafbart hvis der overtrædes en specifik lov. Hvilken?

Der kan selvfølgelig være grund til moralske kvababbelser over det at nogen klasker en GPS tracker på en andens bil, men sådan virker jura jo ikke. Det kan blive en sag for en udenretslig mediedomstol eller folkedomstol, og måske et lovforslag i folketinget.

Steven Snedkers billede

Politimesteren har sikkert siddet og læst kapitel 27 af straffeloven igennem, holdt en lille pause ved §264 og så opgivet. Så vi er i en situation hvor man kan straffes for at modtage oplysninger om kronprinsens Dankort-brug, men formentlig straffrit kan overvåge hans ture i bil. Selvom det er mig imod, er det nok på tide med ny lovgivning eller ny formulering af gammel: https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=172754#idc7e92ae3-9e9f-4f37-aeca-7b6659e85e49

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Politiet havde måske allerede overvejet juraen grundigt, og kommet frem til at hvis det var ulovligt ville det kræve en retskendelse at udstyre en mistænkts bil med GPS sporing.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.