Enten er de 3.600.000.000 mennesker dårlige spillere. Eller også er spillepladen skæv på en eller anden måde.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 16. januar 2017 - 18:53 [11]

Enten er de 3.600.000.000 mennesker dårlige spillere. Eller også er spillepladen skæv på en eller anden måde.

[Nogle er også forgældede, velnærede mennesker - se kommentarspor]

https://www.information.dk/udland/2017/01/rapport-otte-maend-ejer-lige-saa-halvdelen-jordens-befolkning

Kommentarer


     Jan Bruun Andersen
    s billede

If I may?

"Your average milkman has more wealth than the world’s poorest 100 million people. Doesn’t that show how unfair the world is? Or given that the poorest 100 million will have negative assets, doesn’t it just show how easily statistics can be manipulated for Oxfam press releases?"

- blogs.spectator.co.uk - What Oxfam won't tell you about capitalism and poverty | Coffee House

Steven Snedkers billede

Det er en god pointe, at gæld ikke nødvendigvis er fattigdom. Hvad synes du at 1% andel f rigdommen bør være, Jan Bruun Andersen? I Sverige er den 24%. Men man kan lave regler der gør både 90%, 50% og 10% mere sandsynlige andele.

"Credit Suisse, in its annual report on global wealth in October, pointed to findings that the richest 1% of Swedish households control 24% of the population’s total wealth, making it only a bit less unequal than India (25.7%)."

economist.com - A Nordic pyramid


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Steven Snedker - hvor mange eller hvor få som ejer hvad er ikke noget jeg har spekuleret over. Personligt kan jeg synes at 1% som ejer 10% lyder som en god fordeling. Men det er egentlig ligegyldigt hvad jeg eller nogen anden synes er rimeligt, hvis midlet til at virkeliggøre ønsket er at anvende vold, eller trusler om vold. På samme måde er det lige så forkasteligt når du og andre middelklasse mennesker vælger at anvende vold for at forhindre andre mennesker i frit at rejse og bosætte sig der de kan.

Steven Snedkers billede

Vil du ikke med vold forhindre folk i at bosætte sig i dit soveværelse? Din lejlighed? Dit kvarter? Dit land? Selvfølgelig. Formentlig. Bruger Bill Gates og Vladimir Putin ikke lovene og den vold, der håndhæver dem til at beskytte deres formuer? Selvfølgelig.

Vold er svær at komme udenom.

Men apropos Oxfam, her er et meget godt svar til fx. Tom Jensens let tungnemme klumme

information.dk - Hvordan kan det være et problem, at otte hædersmænd ejer lige så meget som halvdelen af jordens befolkning? | Information


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Steven Snedker - jeg vælger altid mine ord med omhu, så det er ikke nogen tilfældighed at jeg skrev "bosætte sig der de _kan__"_.

Jeg valgte med flid ordet "kan" i stedet for "må" eller "vil". "Må" kan let forveksles med hvad loven siger, og som du nu allerede ved så har jeg ikke meget respekt for loven. "Vil" var også forkert fordi det ikke tager hensyn til http://f.eks . en eksisterende beboers eller ejers vilje. Så det blev "kan". Og det burde være klart fra konteksten at jeg afskriver aggressiv vold som et middel til at tvinge andre til at føje sig efter ens egen vilje.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Steven Snedker - bull!

Fra Information: "Bill Gates har, siden han stoppede med at arbejde, ifølge økonomen Thomas Piketty tjent lige så mange penge på at have penge som på det, han har skabt."

Jeg tror ikke på att Bill Gates er idiot, og har ladet sine penge ligge i en kuffert under sengen. Nej, de er investeret i aktier, obligationer og hvad ved jeg. Enhver købt aktie styrker firmaets værdi som igen kan anvendes til at udstede obligationer som sikkerhed for lån. Og lånet vil med stor sandsynlighed blive anvendt til at skabe udvikling og arbejdspladser.

Men der ved du jo allerede Steven Snedker, så hvorfor hive den undermålige artikel frem som et argument?

Steven Snedkers billede

Jeg tror at du misforstår artiklen, Jan Bruun Andersen . I sætningen før står der "Problemet er kort og godt, at der ikke er nogen rimelig forbindelse mellem formuer og præstationer."

Bill Gates er en dygtig rigmandssøn, der sammen med sine undergivne har bygget et meget stort firma. Efter han trak sig, er hans formue fordoblet.

Men samfundet er også skruet sådan sammen, at en talentløs, usympatisk milliardarving med en dygtig formueforvalter også kan fordoble sin formue på få år - uden personligt at præstere det mindste.

Tom Jensen og Henrik Dahl skriver at de otte superrigmænd er nyttige, respektindgydende hædersmænd. Rune Lykkeberg siger at systemet tilsmiler kæltringe med lige så stor kærlighed.

"Vi må forvente, at ulighed afspejler forskellige indsatser og evner" skriver Lykkeberg, efter at have anskueliggjort at det behøver det ikke at gøre.

Det andet arguemnt, der tager gassen ud af hædersmandsfortællingen er så rigmænd, der stiger til tops ved korruption

globalexchange.org - The Secrets of the World's Richest Man | Global Exchange

Steven Snedkers billede

Men husk nu, Jan Bruun Andersen, at hvis vi bare styrer vores forbrug, kan vi alle blive til respektable hædersmænd, der lever af kuponklipperi/investering jvf. plus.google.com - It's possible.

Steven Snedkers billede

Bosætte dig hvor du kan. Vold sætter en stopper for hvor du kan bosætte dig. Altid. Folk med slå-kæppe og bum-pistoler sørger for at folk ikke kan bosætte sig hvor de vil.

dangleterre.com - Royal Suite

Steven Snedkers billede

Ågerup fra Cepos skriver underdanigt om hædersmændene. Men er ikke glad ved Carlos Slim. Han er vist en rigmand staten bør gøre noget ved.

cepos.dk - Helte og skurke blandt milliardærer

Steven Snedkers billede

Ups. Glemte at hundebid også regulerer vores samliv- Det heler er ikke knippelsuppe og peberspray.

lokalavisen.dk - Vild flugt og politihunde-bid: Politi i aktion mod restaurant fyldt med spisende gæster - Lokalavisen.dk

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.