Et almindeligt og stort udsnit af befolkningen kan tænke langsigtet.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 25. februar 2018 - 7:17 [7]

Et almindeligt og stort udsnit af befolkningen kan tænke langsigtet. De vil betale for at bibeholde civlisation (og dermed også materiel rigdom)I

https://www.altinget.dk/artikel/danskere-foretraekker-biblioteker-frem-for-skattelettelser

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Og Cepos-manden kan ikke lide uhjulpne svar (lokalt eller globalt?). Det er ellers en uomgængelig del af redelig forskning.


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Er et folkebibliotek et sted hvor man kan låne bøger, eller er det et uofficielt fritidshjem? Antal lånte bøger falder, men antal brugere stiger. Så hvad er et folkebibliotek egentlig? Hvad er det folk vil spendere flere penge på?

/en modvillig skattebetaler.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Selv om det kendte Churchill citat om ikke at beskære kulturbudgettet under anden verdenskrig "Then, what are we fighting for?" er et falskt meme (det er de jo ofte), sagde han før krigen, i 1938:

“The arts are essential to any complete national life. The State owes it to itself to sustain and encourage them….Ill fares the race which fails to salute the arts with the reverence and delight which are their due.”

Steven Snedkers billede

Oh, Jan Bruun Andersen, et folkebibliotek er meget mere end de to muligheder du giver. Generelt set er det et sted hvor alle, uanset uddannelsesniveau og -ret, kan komme og gøre sig selv klogere og dygtigere og lære meget mere om egen og andres kultur.

Jeg får forhåbentlig skrevet en længere liste en dag.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Nu om dage kan i hvert fald de større folkebiblioteker snarere kaldes for kulturhuse, med mangfoldige arrangementer som foredrag, forfatteraftener, debatmøder, udstillinger, film, internet adgang, IT hjælp, forenings- og borgermøder, og måske fablab. Og forresten også bøger :-)


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Steven Snedker - netop fordi begrebet folkebibliotek er så bredt, så er det vigtigt at de som besvarer et spørgsmål som "Hvor meget er du beredt at betale for et folkebibliotek?" rent faktisk ved hvad de bliver spurgt om.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

En antagelse om at mange er så uvidende fx at tro at folkebibliotekets formål blot er udlån af bøger, ville blot gøre det til en så meget desto stærkere tilkendegivelse når folket mener at biblioteket har så stor værdi, at det godt må koste en smule penge at drive. Jeg vil dog mene at vidensniveauet hos flertallet allerede er højere.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.