G+ hjerne!

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 22. februar 2017 - 11:30 [5]

G+ hjerne! Sidste år ved denne tid gik jeg en 50 km tur i disse fortrinlige bjergsko. Det ville jeg også gerne kunne gøre til næste år. Altså skal hælforet forstærkes nu. Men hvordan gør man?

Findes der klistrede, glatte polyesterlapper man kan varme på eller lignende?

https://macgyverisms.wonderhowto.com/how-to/fix-worn-out-heel-linings-your-ragged-shoes-sneakers-macgyver-style-0146568/ siger at dovne (men dog co2-bevidste og ansvarlige) typer som jeg kan forsøge med "Moleskin".

Men hvor køber man det i Danmark?

Jeg ville gerne undgå at bruge gaffatape. Det begynder nok at gnave forholdsvis hurtigt.

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Og nu vi er ved fodtøj. Tip: Härkila og Meindl sælger, så vidt jeg ved, de bedste, brede støvler i store størrelser på det danske marked.

netbutik.fdm.dk - HÄRKILA vinterstøvler - Sporting Trail 8 | FDM netbutik

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Moleskin ville jeg nok spørge efter i en velassorteret stofbutik, det bruges bl.a. til ridebukser, jagt- og arbejdstøj. Men stof fra et par udslidte cowboybukser kunne måske være en udvej.

Jeg har en fordom om at klister er en skidt kombination med det lidt specielle miljø der opstår i en sko, både gnubben og kemi.

Gammeldags skomagere er vel heller ikke helt uddøde endnu.

Steven Snedkers billede

Nej, så sent som i sidste uge havde familien en meget god og letbetalelig oplevelse med Skoværkstedet. Jeg havde bare på fornemmelsen at 100% syntetiske sko var under deres værdighed.

Og som prepper er jeg lidt tiltrukket af selv at kunne lynreparere ting.

hgskomager.dk - Skoværkstedet | Godt gammeldags skomagerhåndværk

Steven Snedkers billede

Man får et reparationssæt med når man køber Montanes fortrinlige dunjakker. Det er faktisk en ret gode idé. Men sko er nok sværere at reparere end jakker.

skiwear4u.dk - Montane dunjakker og outdor tøj

Steven Snedkers billede

14 dage, 25 timer, 20 km. Dr. Scholls Moleskin-reparation ser ud til at virke godt. To sko kan repareres i, forventer jeg, 6 måneder for sammenlagt 10 kroner. Vi taler altså om 20-30 kr. pr. år for at strække skoenes livslængde et par år ekstra.

https://lh3.googleusercontent.com/R3CjFihKnMR8H4-owR64JNGquBhvoyauyY6FM9CN3axso-WUevSfhvhkooGPUVVfXjslmrFTMgQPap9Lxbt2HUQrjh4GvUrirqsn=s0

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.