(Gode) videoer er dyre at producere og tjener aldrig pengene hjem.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 18. maj 2016 - 11:36 [5]

(Gode) videoer er dyre at producere og tjener aldrig pengene hjem.

http://gawker.com/internet-video-views-is-a-100-percent-bullshit-metric-1774349561

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Det er i disse tider 10 ĂĄr siden jeg videobloggede

http://vertikal.dk/a286

Steven Snedkers billede

Og 6-8 år siden jeg lavede det første læs videosites til TV2, journalisten.dk, cbsobserver.dk. Dengang var det virkelig kompliceret og langhåret. I dag er videosites klaret med et snuptag: http://cbsobserver.dk/lyd-billeder


          Malthe Høj-Sunesen
        s billede

Artiklen virker mere som et angreb på Facebook end videoer generelt. Hvis du spørger en Youtuber som Marques Brownlee eller Armando Ferreira, så er jeg sikker på at det godt kan betale sig. Men Youtube er også mere ærlig med metrikken, og tillader at sælge meget specifikke reklamer.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Ja, der er bestemt en del på YouTube som kører ganske godt økonomisk, men det er noget andet end forestillingen om at et eller andet medie lige kan få store seertal ud af at producere noget online video. Facebook gør deres metodik og statistikker så groft misvisende, at det site ikke egner sig som platform eller målestok.

Dem som får succes på YouTube er snarere enkeltpersoner, som er gode til at brænde igennem, og som måske efterhånden danner en lille gruppe omkring sig til at hjælpe med indhold og produktion. Og så handler det ikke om fjollede killinger eller andet tyndt clickbait.

Steven Snedkers billede

Man kunne på Youtube tjene over 30 mio kr. pr. år på at åbne legetøjspakker iflg. http://fusion.net/story/38924/the-highest-youtube-earner-of-2014-made-4-9-million-just-by-opening-disney-toy-packages/ , Johnnie Hougaard Nielsen . Enkeltpersoner kunne og kan opnå utrolige ting på Youtube. Men medier kan ikke. Videoer er sjove og dyre at lave (og faktisk også ret sjove at præsentere). Men videoer tjener ikke rigtig lønningerne hjem.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
đź‘Ť

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.