Hvis du kender en, der er meget glad for vinyl-lyd, men føler at hans offentlige anseelse alligevel er dalende: giv...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 29. januar 2017 - 14:53 [12]

Hvis du kender en, der er meget glad for vinyl-lyd, men føler at hans offentlige anseelse alligevel er dalende: giv ham et gammeldags tv. De fås forholdsvis billigt i samlesæt og er også fascinerende.

http://gizmodo.com/in-1929-tvs-had-bottle-cap-sized-screens-with-just-30-l-1791250849

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Her er i øvrigt hvad de kloge siger om vinyl-lyd

Internetforbrugeren.dk - Så stygt lyder lp'er før RIAA-afpudsning

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Selv blandt de få som har oplevet datidens TV, må det blive svært at opdyrke en idealisering af det perfekte ved dét skærmformat....

Vinyl er noget helt andet; når folk har haft deres musikalske indoktrinering med vinyl som den helt rigtige lyd, der åbnede deres ører for mangfoldige spændende indtryk - ja, så kommer selv det mere naturtro til at lyde forvrænget og kunstigt. Det giver bare ikke samme kick tilbage til de gode erindringer.

Det er jo ikke for ingenting at andre slags religion satser på at opdrage det unge sind, før det kan forholde sig kritisk til hvad det præges med.

Steven Snedkers billede

Jeg påtænker også at indlede et korstog mod rørforstærkere. Selvom lyden og forvrængningen egentlig ikke irriterer mig (ligesom vinyl-lyd ikke rigtig irriterer mig). Det, der gnaver, er de kloge&uvidende, der bruger alternative kendsgerninger.

- Egentlig kunne jeg indlede korstog mod interlacing, CRT-skærme og sæbeoperaeffekten. De teknologiske ækelheder har jeg faktisk et haram-had til.

http://hometheaterreview.com/what-is-soap-opera-effect-and-how-to-make-it-go-away/

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Advarsel! :-)

What should be evident from the studies on the backfire effect is you can never win an argument online. When you start to pull out facts and figures, hyperlinks and quotes, you are actually making the opponent feel as though they are even more sure of their position than before you started the debate. As they match your fervor, the same thing happens in your skull. The backfire effect pushes both of you deeper into your original beliefs.

rationalwiki.org - Backfire effect - RationalWiki

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jeg troede ikke at nogen havde forelsket sig i interlacing som værende bedre....

CRT er der dog et lille argument for, koblingen med gammel analog elektronik førte input til kanonen næsten uden forsinkelse, hvor moderne skærme nemt kan sidde på et par frames før de vises. Gamere er helt tossede med timing.

På arbejde holdt jeg fast i en klods af gammel CRT monitor, selv om der blev foreslået en fladskærm - med betydeligt lavere opløsning. Det tog et stykke tid før de flade kunne konkurrere på video kvaliteten.


     Malthe Høj-Sunesen
    s billede

Steven Snedker sæbeoperaeffekten sætter jeg nu meget pris på. I hurtige scener i actionfilm (The Transporter 2 som eksempel) kan jeg pludselig se hvad der foregår. Før var det bare blur.

Steven Snedkers billede

Er der ikke noget med at "Hvis der er gammel teknik, er der nogen der tilbeder det. Ingen undtagelser." Analogt til https://en.wikipedia.org/wiki/Rule_34_(Internet_meme)

Det frygter jeg. Selv interlacing og Dolby B må have fanklubber. Jeg er passeret forbi spole- og kassettebåndsentusiasterne engang. Brrr.

Steven Snedkers billede

Jeg var også sen til at få fladskærm. Min sidste CRT var næsten ok. Den peb ikke, den flimrede ikke og den stod ret skarpt. Men den var nu ikke nær så god som min nuværende skærm.

Men jo, det tog lidt tid før det også var værd at se fotos på fladskærmene.

En moderne IPS-skærm er dog meget, meget bedre end selv den bedste CRT.

Steven Snedkers billede

Tak for at minde mig om Backfire-effekten. Argh.

Steven Snedkers billede

Jeg har aldrig set en hel film på en skærm med Soap Opera Effect... Så jeg har ikke rigtig opdaget, at det kunstigt udseende billede kunne have fordele. Soap Opera Effekten kommer nu også af dynamisk kontrast, automatisk lys og andet snavs.

Når jeg engang imellem skal redde et tv fra at ligne bras, overraskes jeg over hvor mange ting man skal skrue ned for og slå fra før billedet bliver som fotografen intenderede det. Eller sådan cirka.

Ude i verden er der folk, der kalibrerer ønskevinduer for penge

https://twitter.com/Vincent_Teoh

Johnnie Hougaard Nielsens billede

IPS giver gode skærme, ja. Jeg hygger mig med et par 27" QHD IPS kalibrerede skærme, og skal anstrenge mig for at finde anledning til brok, med mindre jeg ville se bogstaveligt sorte film i mørke.

Det varer lidt før OLED er en overvejelse, og den yderst pebrede Dell UP3017Q blev jo ikke til noget.


     Malthe Høj-Sunesen
    s billede

Steven Snedker Mit gamle Sony, som egentlig havde et fint billede. skruede op og ned for lyset alt efter hvad der var på skærmen. Så når der kom undertekster blev alt lysere, og når de forsvandt igen blev alt mørkere. Jeg nåede at bruge 5-6 timer på at prøve at slå det fra i den tid fjernsynet levede. Det døde da en termosikring sprang.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.