I analysen undersøger Cevea to ting.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 22. oktober 2016 - 7:32 [0]

Originally shared by Malthe Høj-Sunesen

I analysen undersøger Cevea to ting. Dels hvor der findes billige almennyttige og lejeboliger, dels hvor der er flest stillingsopslag per ledig.

Det afslører, at langt de fleste ledige boliger med to værelser og en husleje på højest 6000 kroner om måneden, ligger i Syd-, Vest- og Nordjylland.

[...]

Martin Ågerup, der er direktør i den borgerligt-liberale tænketank Cepos, har dog svært ved at se problemet i analysens konklusioner.

- Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke kan søge et job i København, når man bor i Næstved, siger han.

Ét eller andet siger mig, at Martin Ågerup ikke forstod analysens konklusion. Samtidig siger han, at man jo bare kan transportere sig til jobsamtale i København (som, åbenbart, er det eneste sted med jobs, uanset at der findes i hvert fald fire andre større byer i Danmark). Det er jo kun et par hundrede kroners omkostning for hvert job. Det er ikke et problem, når man er direktør for Cepos. (Hvis man er på kontanthjælp og kan vælge imellem at bruge et par hundrede kroner på måske at få et job og helt sikkert have mad fire dage til børnene, så vælger man måske mad over tog/bus). Jeg kan godt forstå hvorfor han fremhæver Næstved - men ifølge Cevea er der for det første ikke specielt billige boliger, for det andet ikke specielt mange jobs, og for det tredje ikke mange ledige boliger. Det er lige ved at der skal knyttes en kbhalarm til Martin Ågerup.

I øvrigt er der pludselig kommet mange ledige, dyrere andelsboliger i løbet af den sidste uges tid. Gad vide hvordan det kan være...

Analysen kan ses her: http://cevea.dk/filer/dokumenter/analyser/Kontanthjlpsloft-tvinger-ledige-vk-fra-jobs.pdf

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9089566/taenketank-kontanthjaelpsloft-jager-ledige-vaek-fra-job/

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.