I anledning af Politikens nye, dødsdømte 300-kroners enhedsabonnement tager vi lige dette klip:

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 8. december 2016 - 14:00 [0]

I anledning af Politikens nye, dødsdømte 300-kroners enhedsabonnement tager vi lige dette klip:

"Vi kunne godt droppe de 200 tvangsudskrevne kroner til mediebranchen pr. måned. Så kunne folk (med penge) selv købe den journalistik, de ville have."

Det tror jeg ville være værre end alternativet.

Betalingsviljen er støt faldende og hvad angår betalingsmulighederne, er vi i en historisk svær situation. En hel del danskere vil gerne have at dagbaldet Information fortsætter (bare tænk på deres bedre end gennemsnitlige dækning af Snowden-sagen) - men de vil og kan ikke betale 198 kroner pr. måned.

Det tager en høwlens tid at forstå samfundets/befolkningens/mediebranchens problem. Men giver man det en time, skulle man dukke op med meget større viden og flere gode ideer.

Den absolut vigtigste læsning er Clay Shirkys 7 år gamle Newspapers and Thinking the Unthinkable. Den handler om hvordan nyheder og meninger tilfældigvis blev koblet sammen med rubrikannoncemarkeder og reklamer og hvordan Internet er ved at demontere denne sammenkobling. Rescuing the Reporters er også yderst læseværdig.

Af det mindre vigtige, er kendsgerninger som

Annonceindtægterne er små og vigende (og snyd gør det værre)

Adblock-brugen er på fremmarch

Betalingsmure og styksalg virker ikke

Spotify- og iTunes-modeller virker ikke.

"All you can eat" vil klart virke bedre end styksalg og 40 forskellige betalingsmure/systemer. Men, som man kan læse af ovenstående links, bryder branchen sig ikke om ordningen.

Samlet set skulle artiklerne ovenfor give en god idé om at god journalistik er pengene værd og vi i Danmark har et ret godt udgangspunkt for at redde den.

Vi har, mere eller mindre frivilligt, mange milliarder kroner at rutte med hvert år."

Kan læses i samenhæng og med velfungerende links på

http://vertikal.dk/droemme-mediestoette-2016

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.