Jeg har altid været forelsket i Max Bialystock.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 14. april 2017 - 10:16 [9]

Jeg har altid været forelsket i Max Bialystock. Han er en aldeles falleret teaterproducer fra New York, der hutler sig igennem tilværelsen som en ældre, korpulent og hentehårssmykket gigolo. Mødet med en ny bogholder, den sky Leo Bloom, giver Max Bialystock muligheden for at drømme stort igen og og og. The Producers/Forår for Hitler er en fantastisk komedie. Selvom den sidder solidt plantet i 1967 (man må godt grine af bøsser, hippier, mænd i dametøj og nyde synet af smukke, blonde sekretærer) er figurerne og historien så elskelig at selv de mest knotne og moderne må overgive sig.

Zero Mostel var 52, da han indspillede filmen, men ligner en på 60. Heldigvis opfører han sig som en på 10.

Hvad trænger ellers til at komme under Optag-knappens kærlige behandling?

"Metro Manila", hårdkogt philipinsk gangsterdrama med noget social tragedie.

"Nodevenderen", sådan noget kultiveret fransk noget med fine stuer og pæne kvinder og - formentlig - manuskripter bedre end dem de filmatiserer i Hollywood. Nok værd at kaste et øje på.

"Billederne er fulde af sensommersol, modne tomater, saftige runde pærer og yppige kvindeformer. Det er en rendyrket pensionistidyl, men som kunsterportræt er ' Renoir' tæt på at være en kliche, og som drama er den umådelig gammeldags." sagde Niels Lind Larsen om "Renoir". Men så kan man jo bare sætte lidt Debussy på og nyde billederne mens man smisker sig i søvn under slumretæppet.

"The Godfather 1+2+3". Klassisk gangsterdrama. Nu i 720p med danske tekster. Bedre end dvd i det mindste. Jeg husker dem som ok, men er altid blevet mere ophidset af Goodfellas, Heat og de der lidt nyere gangsterdramaer.

"The Sessions" om en handicappet mands sexlyst og skyld har fået både laurbærblade og anmelderroser. Ikke-handicappede hævdes at danse glade ud fra biografen. Det må også kunne virke i tv-stuen.

"The Angel's Share" er Ken Loach, der igen viser sympati med de menneskelignende væsener på samfundsstigens nedre trin.

"Brick" vil jeg gør mig lidt anstrengelse for at se (Arh, optage). Et almindeligt mordmyserium. Men lavet på lavbudget af en, der virkelig havde lyst og som anmelderne roser åh så varmt.

"Get Carter". Med Michael Caine: godkendt. Med Sylvester Stallone: I må have spist søm. Kun hvis der skal grines overlegent og hovent i en time og 44 minutter.

"Under Seige/Kapring i høj sø" er derimod underholdende dum. Nu 25 år gammel, men lavet på en formel, der for altid vil kunne glæde drenge født i 60'erne og 70'erne.

Endelig er der den ny serie "Velkommen til Villefranche". Ingen anmeldelser, man kan stole på. I hele verden. Men jeg ser udvaskede farver, fransk lokalkolorit, mord og labre damer. Hvis vi er heldige, er den lige så god som de tre første afsnit af den (i tre afsnit) prægtige "Les Revenants". Er vi uheldige er det bare noget mord-bras. En eller anden må se det og rapportere tilbage.

http://www.scope.dk/aktuelitv.php?kanal1=on&kanal2=on&kanal13=on&kanal14=on&submit=Opdater

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

"Let's assume, just for a moment, that you are a dishonest man"

"Assume away"

Oh, Mostel og Wilder er historisk morsomme.

Jeg genså sidst filmen for to år siden. Lidt langsom. lidt plat. Men vildt charmerende. Teenage-publikummet fandt den også langsom og plat, men tilgav den alligevel: Fordi historien i sin kerne er rørende og alle skuespillere er så gode og energiske.

youtube.com - Mel Brooks, The Producers, making of 1of 7

Steven Snedkers billede

"Max Bialystock is described as selfish and greedy - a man who is only interested in making money. Though this is later proven untrue, Max's fiery and sarcastic nature can be very intimidating. He is willing to do anything to make money (including "shtupping every little old lady in New York") and is often angry, short-tempered and unwilling to cooperate nicely."

"According to Voutsinas, who did Ghia's own make-up, Brooks instructed him to "look like Rasputin and behave like Marilyn Monroe"."

en.wikipedia.org - List of The Producers characters - Wikipedia

Steven Snedkers billede


     Lars Larsen
    s billede

Har nogen set Velkommen til Villefranche ? Jeg er ikke kommet til det endnu, men den lød spændende.

Steven Snedkers billede

Min opslag skulle nå 520 personer, men der er nok kun 20 tilbage, når vi når herned i kommentarsporet.

Jeg har optaget alle afsnit af "Velkommen til Villafranche". Hvis en troværdig person en dag siger, at det er helt fantastisk og "skal ses" er jeg klar.


     Lars Larsen
    s billede

Valkyrien blev vist i afsnit igår aftes på TV2. Norsk og med meget lovende til spænding, konflikt og holdninger. Anbefales. m.imdb.com - "Valkyrien" Undergrunnen (TV Episode 2017)

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.