"- Jeg mener, at der efter de foreliggende oplysninger er en begrundet mistanke om, at anholdte har gjort sig...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 7. maj 2017 - 21:24 [10]

"- Jeg mener, at der efter de foreliggende oplysninger er en begrundet mistanke om, at anholdte har gjort sig skyldig i sigtelsen, og af hensyn til hans tidligere domme er der grund til at tro, så er der en risiko for, at han vil begå lignende kriminalitet, siger dommeren.

- Han har en dom for røveri og to domme for vold. Derfor mener jeg, han skal varetægtsfængsles i 25 dage til 1.6. "

Tilsyneladende ikke blot idioti.

http://ekstrabladet.dk/112/article6646083.ece

Kommentarer

Steven Snedkers billede

"Sigtede har ifølge anklageren reststraf på 121 dage fra en dom for røveri, hvor der er prøvetid til den 13 september 2018.

12 september 2014, er han blevet dømt for vold ifølge §245. Det fik den sigtede syv måneders ubetinget fængsel for. Her er straffen ifølge anklageren afsonet.

3.april 2013 har sigtede fået en betinget dom på 40 dages fængsel for vold §244."

$245 er "Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling [...]"

Steven Snedkers billede

"Retsmedicineren har skønnet, at den ene kvinde døde af kraniebrud og efterfølgende læsion i hovedet, fortæller anklageren."

"Dødsårsagen for den anden kvinde var, at de to hovedpulsårer var splittet op, således at der ikke kom blod til hjernen. Hun døde kort efter kl. 01. i nat som følge af hjertestop."

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Et spørgsmål kunne være hvorfor der ikke tidligere er grebet ind mod den vanvidssejlads, som der tilsyneladende har været i havnen i flere år.

Steven Snedkers billede

Jeg mener, at jeg et sted læste at politiet har uddelt 26 fartbøder på et år. Men det har ikke været nok. Der kan formentlig optrappes med flere tekniske løsninger. Men det er svært for os at forhindre lede karle i at køre/sejle/røve/tæske vanvittigt, alle de steder de ønsker at køre/sejle/røve/tæske vanvittigt.

Jeg fandt denne video hvor en mellemlagsmand anråber de dominerende

facebook.com - Robin Roy Krigslund-Hansen


     Mark Gjoel
    s billede

Man ser næsten alle dage med godt vejr folk der sejler langt hurtigere end tilladt i Københavns havn, 26 fartbøder på et år svarer vel cirka til, at politiet har været der en enkelt dag.

1. Det er ulovligt at køre på jetski i området.

2. De kom eftersigende fra Brøndby/Vallensbæk.

3. De befandt sig ved Langebro.

4. Politiet var til stede i havnen.

Med mindre de er sejlet rundt om Amager, så må de være kommet forbi politiet for at komme til Langebro, så hvorfor blev de ikke stoppet der?


     Malthe Høj-Sunesen
    s billede

Jeg læste at Havneforum København faktisk har fået politiet til at være mere til stede i havnen.

Men det var desværre ikke nok.

Men jeg er også nødt til at sige, at jeg synes, at en varetægtsfængsling i denne type sager altid virker overdrevent. Og det er med til at gøre at Danmark er et af de lande, som varetægtsfængsler flest.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Hvis hurtiggående fartøjer var forpligtet til at have nummerplade, måske i en teknologisk udgave, ville det kraftigt ændre balancen omkring muligheden for at van(d)vidsfærdsel kan ske med minimal risiko for at blive stillet til regnskab.

Hvad varetægtsfængslingen angår, Malthe Høj-Sunesen, tænkte jeg også umiddelbart at det lød skævt med risiko for gentagen kriminalitet, men jeg tror at det i denne særlige sag har været på grund af "retsfølelse", når den varetægtsfængslede har en baggrund med farlig vold og røveri. Retsfølelsen er nok også en del af grunden til at det er helt normalt med varetægtsfængsling ved uagtsomt manddrab, og ikke kun fordi det er en sigtelse som kan give mere end de 18 måneders fængsel, som er minimum.

Varetægtsfængsling er bestemt et område hvor der kan være brug for et kritisk blik på hvordan denne foranstaltning bruges, men jeg tror at der er "bedre sager" end denne, for en som måtte ønske debat herom.


     Malthe Høj-Sunesen
    s billede

Johnnie Hougaard Nielsen I dette specifikke tilfælde ser jeg ikke det store problem. Manden har en reststraf, dvs. han har en betinget dom som endnu ikke er udløbet.

Men generelt varetægtsfængsles der for meget; især når man tænker på at varetægtsfængslede har færre rettigheder, og dermed opnår værre straf, end dømte.


     Morten Vadskær
    s billede

Var jeg forældre til de dræbte ville min retsfølelse da i den grad være krænket, hvis ikke han blev varetægtsfængslet. Så synes da bestemt en varetægtsfængsling er på sin plads her. Han har lige slået to mennesker ihjel og kostet vores samfund en formue.

Har besøgt masser af varetægtsfængslede. De har det fint. Danmark er nok det bedste sted i verden at sidde varetægtsfængslet.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.