Johan Schlüter og tilgivelsen

Stevens billede
Indsendt af Steven den 1. januar 2020 - 9:22

Jeg var en af de største advokater i landet. Nu har jeg mistet alt  er lidt tyndbenet julebesøg på Marmormolen hvor den kriminelle advokat Johan Schlüter sidder og udslynger forbandelser mod sine tidligere kumpaner og modparter.

Johan:

I min erindringsbog udtaler jeg et »j'accuse« i bedste Zola-stil mod navngivne personer. Nogle svigtede mig.

Dem har jeg tilgivet. Nogle ødelagde mit liv med en ufattelig ondskab. Dem har jeg ikke tilgivet,« siger Johan Schlüter, der specifikt mener, at den franske sag var et udtryk for ondskab.

Det interessante i artiklen er så at Johan - i hvert fald ved denne lejlighed - næsten har forliget sig med, ja næsten tilgivet at graverjournalisten Jesper Høberg fra erhvervsmediet Finans.dk udførte sit arbejde i dækningen af nogle af Johans større, danske svindelsager. De er nu på høfligt julekort og Jesper får også noget af Schlüters prosa tilsendt.

Den tidligere storinkvisitor i ophavsretssager (og lovgivning) udtaler

Der er kommet noget uforsonligt ind i samfundet, og vi vil hellere straffe end tilgive. Det er blevet værre, synes jeg.

Men det får - af pladshensyn - lov til at stå lidt og vifte i luften. Det kunne ellers have været interessant at høre den gamle storinkvisitor fortælle om den uforsonlighed, han selv lagde for dagen i sin jagt på provinsteenagere, DJs, Laserdisken.

Så kunne der rigtig være tale om en stor julehistorie om tilgivelse (i øvrigt sjovt at Dostojevski stadig er farlig rundt omkring i verden).

Artiklen kan også læses via Bibliotek.dk. Lær hvordan på Sådan læser du artikler gratis.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.