Monopoler, duopoler osv.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 1. februar 2017 - 11:40 [7]

Monopoler, duopoler osv. har ofte godt af lidt voksent tilsyn. Måske er det slut med grundløst høje priser på data, når man er på ferie i Europa.

http://socialistsanddemocrats.eu/newsroom/sds-secure-roaming-deal-europeans-will-no-longer-have-switch-data-while-travelling

Kommentarer


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Men risikerer vi ikke bare at Teleselskaberne lukker helt for roaming ved deres nuværende billige abonnementer, og så tilbyder nye hundedyre abonnementer hvis det skal være inkl. "gratis" roaming?

Steven Snedkers billede

Det vides ikke. Men den gradvise nedsættelse af minut- og GB-priser i udlandet har indtil videre ikke ført til helt åndssvage pakker. Det ser ud som om https://www.callme.dk/abonnement/vaelg-et-abonnement for tiden kun tjener 40 kr. pr. måned på "Just like home: EU". Så jeg vil tro at den marginale omkostning for 12 timer+12 GB i EU er 40 kroner eller deromkring.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Peter Mørk Andreasen - Sådan prissættelse ude af proportioner med omkostninger ville være en gylden lejlighed for at en konkurrent kunne høste masser af kunder. Dem som nu får det røde kort er de teleselskaber i turistlande, som endnu har en forretningsmodel med at afkræve fantasi-priser fra teleselskaberne i turisternes hjemlande. De hjemlige teleselskaber vil altså kunne imødese lavere omkostninger.

Det er jo ikke for sjov at modstanden især er kommet fra de turistrige lande.


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Vi kan da håbe det bedste indtil andet er bevist, men teleselskaberne har indtil nu være ret opfindsomme når det gælder om at hive penge op af forbrugernes lommer, og hvis den højt besungne frie konkurrence havde virket, så havde det slet ikke været nødvendigt med et indgreb.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Peter Mørk Andreasen - Forskellen er blot at en roaming pris dikteret af et tilfældigt teleselskab i et fjernt land er helt udenfor konkurrencen. Det er fuldt forståeligt at teleselskaberne her fakturerede denne fantasipris videre. Det primære i reguleringen er at den post skæres ned, så derfor ville indførelsen af et "hundedyrt abonnement" være et dårligt udspil i konkurrencen.


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Det er vist endnu værre, end at teleselskaberne "bare" fakturerer roaming selskabets pris videre til kunden. Jeg har læst flere steder at hjemmenetværket og roaming selskabet deler fortjenesten nogenlunde lige over. Jeg har godt nok ikke set nogen af vores hjemlige teleselskaber bekræfte at det forholder sig således, men på den anden side har de heller ikke benægtet det trods forespørgsler desangående


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Ingeniøren har en glimrende artikel om prisfastsætningen teleselskaberne imellem og beregning af "gratis" roaming.

ing.dk - Nej, det bliver ikke gratis at bruge løs af mobildata i udlandet - Ingeniøren

Desværre

Aftalen forpligter ikke teleselskaberne til at udbyde roaming. Konsekvensen kan derfor meget vel blive, at en del danske teleselskaber vil udbyde abonnementer, der kun gælder inden for landets grænser, i hvert fald når det handler om data. En del kunder vil altså blive helt udelukket fra at bruge mobildata i udlandet, mens de øvrige kan se frem til massive prisstigninger.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.