Google Chromecast Audio og dens alternativer
En lille, ekstern streaming-dims er som regel en bedre løsning end vinyl eller cd.
En lille, ekstern streaming-dims er som regel en bedre løsning end vinyl eller cd.
Da Chromecast Audio kom på markedet i 2015 var den en kærkommen tilføjelse.
Satte man 300-kroners dimsen til en gammel fortærker (med passive højttalere) eller til et par nye, aktive højttalere, kunne de pludselig spille alt det musik/radio/podcast ens mobil beordrede dem til.
Bedre end vinyl, der har ringe lyd (og er et fysisk format). Bedre end CD, der er et fysisk format. Bedre end Bluetooth, der i de billigste versioner har dårlig lyd og i alle versioner har et krav om nærhed. Kommer mobilen mere end 5-10 meter væk, holder musikken op med at spille.
Med en wifi-forbundet Chromcast Audio kan man vandre væk uden at musikken hakker eller stopper. Der bruges ikke meget batteri på mobilen, mens musikken afspilles og lydkvaliteten er altid i top.
Men Chromecast Audio holdt kun 5 år. Så slog Google den ihjel. Angiveligt fordi nu havde bedre alternativer, der kunne det samme (ukorrekt). Mere sandsynligt fordi de hellere ville tjene penge på deres egne højttalere ligesom Sonos.
Hvad gør man så?
Chromecast Audio Alternativer«
Man kan købe dyre stereo-forstærkere og surround-forstærkere (nudansk: A/V receivere) med indbyggede musik-streamere. Man kan købe transportable, aktive højttalere med wifi-streaming-mulighed fra Google, Sonos og hvad de ellers hedder.
Men vil man fodre en gammel forstærker med passive højttalere eller nogle nye aktive højttalere (JBL 305 er et fint, gammelt eksempel) med højkvalitetslyd (uden at komme af med en formue), er en Audiocast M5 nok det bedste alternativ. Man får både wifi og Bluetooth til 349 kroner. BeKent viser her hvordan den virker i praksis.
Man kan gøre det dyrere med en Wiim Pro. Men få er den nødig.
Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.