Nogle arbejder faktisk for at få mindre dagslys i eget og andres liv.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 13. juli 2018 - 15:29 [10]

Nogle arbejder faktisk for at få mindre dagslys i eget og andres liv. Jeg gad godt vide hvilke andre politiske holdninger, der klumper sig sammen i disse individer.

Men vi der klumper modsat kan da fortælle EU at vi stadig gerne vil have lyse morgener og aftener.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2018-summertime-arrangements

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jeg har da også allerede stemt for at bevare sommertid, alternativt udvide den til hele året. Hvis jeg kunne stemme imod borgerforslaget om afskaffelse af sommertid, havde jeg gjort det.


     Morten Juhl-Johansen Zőlde-Fejér
    s billede

Komplet ligeglad. For min skyld kunne vi erklære lige nu for T, så alle tidspunkter på hele planeten nu var således refereret, at min morgen var kl. 12 efter T, men at morgen andre steder ligger klokken 2 efter T. Entydige referencepunkter FTW

Steven Snedkers billede

Mærkeligt, at der er folk der lige for tiden tænker "Fedt vejr, men bare solen gik ned kl. 21 i stedet for 22"

Jeg er så meget i den anden lejr, at jeg sagtens kunne nyde 2 sommertider. Eller... eller. "Solen står altid op kl. 8" (men der ville det nok være svært at nå toget).

popularmechanics.com - Why Daylight Saving Time Is a Good Thing

Johnnie Hougaard Nielsens billede

At låse fast til solopgang som "kl. 8" ville give alt for megen nord/syd bøvl med glidende forskelle i hvornår klokken er 8, ud over spørgsmålet om hvor smalle tidszonerne skulle være øst/vest.

Kunsten at holde styr på detaljerne i både kalender og tidszoner er allerede så kompleks, at fnadderet med sommertid kun er en mindre detalje, men den med at løsne kulturelle koblinger omkring hvor den lille viser står ved forskellige aktiviteter, ville være en alt for rystende omvæltning.

Folk har sgu brug for medfølelse hvis de piver over at skulle op kl. 4, men ikke kl. 7 :-)

Steven Snedkers billede

Jeg tankeekspermenterede kort med en verdensomspændende, tvungen, GPS-opkoblet ur-app, der altid sørgede for at klokken var 8, når solen stod op. Vildt svært og upraktisk. Men fascinerende.

Personligt holder jeg lidt min egen Sommertid Pro i disse måneder. Op kl.5. Jeg er dagslysjunkie og soltilbeder.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jeg kender en som i meget høj grad lever efter "tidligt i seng og tidligt op". Engang snakkede vi om synet af to "morgenstjerner" på en bestemt sommerdag, den anden viste sig at være Jupiter. Hun så dem på sin morgenløbetur, jeg før jeg gik ekstra sent i seng.


     Malthe Høj-Sunesen
    s billede

Der kommer hverken mere eller mindre lys om solen står op kl. 3 eller 4. Til gengæld virker betalingskort; DSB kører som normalt i stedet for at parkere tog i en time; færre mennesker mister en times søvn; børn er mindre bøvlede.

Mit største problem med normaltid/sommertid er, at vi skifter to gange i løbet af året. Om vi skal fortsætte med sommertid hele året eller benytte normaltid er jeg ligeglad med.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Sommertid giver nu, for langt de fleste, en times mere sollys mens de er vågne, med dertil hørende fordele fordelt over alle dagene i perioden, hvilket jeg ser som betydeligt mere end de mindre ulemper ved de to skift.

Steven Snedkers billede

Tager folk ikke frivilligt på 3, 5 og 9 timers tidszoneskiftsferier? 1 time er småting. Mens 50 solnedgange kl. 22 er meget bedre end 50 solnedgange kl. 21.

Jeg er lidt splittet. Skifte mellem Sjælland og New Zealand hvert halve år eller blot slå mig ned på Tahiti og leve med ca. 12-timers dage? Jeg glæder mig ikke rigtigt til den våde, mørke og koldklamme vinter i DK.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Selv om de korte vinterdage da ikke er det store plus på vore breddegrader, ser jeg det som en selvstændig fordel med stor variation hen over året, og den langt blødere overgang mellem dag og nat, sammenlignet med at leve betydeligt nærmere ækvator.

Engang boede jeg nogle måneder i USA, på Sicilien-breddegrader, og lyset var da på minus-siden hvis jeg ville blive boende derovre.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.