Notat: hamstring af Toblerone i disse kaotiske tider.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 18. november 2016 - 5:10 [8]

Notat: hamstring af Toblerone i disse kaotiske tider.

Undgå 150g og 360g. De ser forkerte ud! Haram! Treif! Uheldsbærende!

Køb 200g. Bedste form og kilopris iflg. den evigt retsvarende elektronhjerne

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mScTyepj6FQa3OKYBQExEMpHHzEnsxNXRk1PpBwmF1E/edit?usp=sharing

https://www.thesun.co.uk/news/2138318/toblerone-fans-outraged-after-gap-between-triangles-is-increased-to-reduce-the-amount-of-chocolate-in-bars/

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Og, I anledning af at Google Sheets ikke kan dele eller eksportere regnearket korrekt: et billede. Skam tage Google for den fejlbehæftede software.

https://lh3.googleusercontent.com/RCkARLQtoQJbNIcdpT5XKmtLcTM8RjF1JqS0pGFuPRJpP2-SJykH1i2Yxwn1F8lCfolAzpZ6SGZ5TYmUionKMXtWfIhwVpOkSoQO=s0

Steven Snedkers billede

Hvis du selv vil lave et lignende regneark i Google Sheets: Tilbudsvægten skal være med komma (fx. 0,4). Formlen skal være med semikolon (ikke med komma, som Google skriver i deres skamfuldt fejlbehæftede dokumentation).

Formlen for kilopris ser sådan ud: =divide(C2;B2). Tilbudspris C2 divideret med tilbudsvægt B2.

Vi lever åbenbart ikke så meget i fremtiden, at jeg kan dele et regneark korrekt med alverden.


          Simon Amby Pedersen
        s billede

Deling af ark plejer nu ellers at virke ok. Ser ud til det er et spørgeskema du linker til.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Hvad deling angår, har du to ark, "Formularsvar 1" og "Ark1"; det sidste indeholder dine data, så du må have gjort noget "ud over det sædvanlige" for ikke at nøjes med Ark1. Delingen virker ok, men regnearket "kunne være bedre".

Hvad semikolon angår, er det jo blot miseren med decimal-komma i stedet for punktum, der slår igennem. Hvis den dokumentation du har læst ikke var oversat til dansk, er fejlen her.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Den mere reelle måde at snyde på ville have været at gøre bjælke og trekanter lidt tyndere, for at undgå det visuelle rod med de for brede mellemrum. Det ville blot have haft den ubehagelige bivirkning at de ikke ville opnå en ønskværdig effekt, at antallet af bidder for at konsumere hver pakning nu falder. De vil jo gerne øge salget i pakninger, når de nu har øget andelen af solgt luft. Der kan endda argumenteres for en sundhedsfremmende effekt af at lade reduktionen slå igennem som lidt mindre bidder.

Steven Snedkers billede

Nyt link til nyt regneark: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mScTyepj6FQa3OKYBQExEMpHHzEnsxNXRk1PpBwmF1E/edit?usp=sharing

Forklaringer på tidligere problem:

Ja, dokumentationen af funktionen er ikke oversat til dansk. Jeg ser dog nu at tooltip'et er oversat til dansk.

Jeg var kommet til at ramme Indsæt - Formular i stedet for Indsæt - Formel på et tidspunkt. Kommer man fra G+ tror maskineriet tilsyneladende at formularen er mest interessant (nogenlunde rimelig antagelse)

Regnearket er delt som "kan se" med alverden. Jeg ved ikke om det giver alverden adgang til at kopiere hele molevitten over i eget regneark og starte fra det gode udgangspunkt. Men det er mit stille håb.

docs.google.com - Tobleronelommeregner

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jeg kan bekræfte at der er mulighed for at gemme en kopi på eget Drive, og pille deri.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.