"Skyerne over Sils Maria er en vildt nuanceret undersøgelse af kunst, kærlighed, forfængelighed, alder, dødsangst.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 20. april 2017 - 18:12 [6]

"Skyerne over Sils Maria er en vildt nuanceret undersøgelse af kunst, kærlighed, forfængelighed, alder, dødsangst. Det sker med en utvungen elegance, karakterer med dybde og en hverdagsagtig lethed i dialogen, som er berusende. Fotograferingen er til tider panoramisk, til tider prosaisk, og Assayas leverer også nogle præcise og morsomme parafraser over [...]" siger Ralf henne på Informeren om "Skyerne over Sils Maria". Så den skal jeg vel optage. Og fortælle alverden at jeg optager.

Det er så ikke sikkert, at jeg ser den. Men jeg vil dog lige nævne at jeg faktisk generelt godt kan lide små finkulturelle kammerspil med nydelige kvinder i luksuøse omgivelser.

Medmindre det er "Youth" med Michael Caine og ham den anden. Det var eddersparkemig bras. Eller, som Ralf sagde i Informeren, "Youth er en drilsk leg glidende mellem – eller i ét og samme nu rummende – det komiske og tragiske, det lirede og poetiske, det skønne og grimme, kødets forfald og formfuldendelse, det ydre og indre, det konkrete og abstrakte, det enkle og komplicerede."

Så måske skulle jeg glemme Sils-Maria.

"Amour" får masser af anmelderroser. Så den napper jeg. Det samme gælder guldpalmevinderen "Sønnens værelse"

Der er også så mange Jack Nicholson-film, at man skulle tro, at han lige var død. "Rundt om Schmidt" er nok den eneste rigtigt seværdige.

I den lette afdeling kan udstede en advarsel mod "Snowpiercer". Skal det være orientalsk togbaseret apokalypse, så se i stedet "Train to Busan". "Snowpiercer" er dårlig skrevet, smådårligt spillet og overraskende dårligt instrueret. Tyk symbolik gør bare hele forestillingen værre.

Så, alt i alt, DR har formentlig igen en stavl udmærkede europæiske film på programmet her i weekenden. Så er det bare at finde et tidspunkt hvor trangen til rigtig at se dem melder sig.

http://www.scope.dk/aktuelitv.php?kanal1=on&kanal2=on&kanal13=on&kanal14=on&submit=Opdater

Kommentarer


     Lars Larsen
    s billede

Taking of Pelham one-two-three på DR2 søndag klokken 16 med Walter Matthau er noget for mig. 7.7 på IMDb.

Steven Snedkers billede


     Lars Larsen
    s billede

Du må have en velvoksen NAS medmindre du når at se mange film. Fik du set Velkommen til Villefranche ? Den er rigtig god - er nået til 3'eren.


     Lars Larsen
    s billede

Den norske serie Valkyrien var i 3. Afsnit på TV2 igår aftes. De sender bare i et kedeligt format, som ikke er TS. Men den anbefales

Steven Snedkers billede

Høh! NAS'en er på 3 TB, men mine filmevner er begrænsede. I denne uge er det blevet til 10 timers optagelse og 2.5 timers kigning (Better Call Saul - fin - og Napoli-forbindelsen - slam). Sandsynligheden for at jeg får set alle optagelser er lav, men sandsynligheden for at jeg kan fnide en kvalitetsfilm jeg/vi vil se er høj.

Jeg glæder mig allerede til at gense Force Majeure.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.