Sneklædt landskab, psykopatmord, afdelingen for kriminelt sindssyge, Sofie Graabøl som præsten.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 6. oktober 2017 - 6:28 [15]

Sneklædt landskab, psykopatmord, afdelingen for kriminelt sindssyge, Sofie Graabøl som præsten. der skal udrede mysteriet. "I lossens time" lader til at være perfekt fredagsunderholdning (SVT).

Men NRK er langt bedre. Blodig alvor (Carnage) er en lille Polanski-film, med passivt-aggressive midaldrende, politiske korrekkte middelklassemennesker, der bliver lidt mere normalt aggressive efter en flask alkohol bliver åbnet. Med Roman Polanski, Kate Winslet og Chritoph Waltz kan det vel næppe være helt elendigt. Anmelderne var i hvert fald glade.

Og nu ikke noget med "Men den kan jeg ikke se". TV4ever, som der linkes så grundigt til nede i kommentarsporet, kan både se og optage Carnage for dig.

Faktisk er det på tide at heppe lidt på TV4ever. I næste uge kommer der en ny beta-version, der kan optage fra YLE, ARD, ZDF og en hoben andre tv-stationer over hele verden. Den omgår også regionsbegrænsninger og kryptering bedre end nogensinde før.

Men indtil da, flere film.

"Sygt lykkelig" er mere passiv-aggressiv, umodent ægteskaberi. Denne gang skandinavisk og samproduceret (der tales dansk en stor del af filmen og danskeren forespørger, traditionen tror, "Har du ikke noe hasj?"). Ikke på højde med Force Majeure - men hvad er også det? Force majeure kan ikke engang Polanski nå.

"Philomena" faldt jeg i søvn til. Jeg forstod ikke at Alan Partridge skulle være så kedelig eller at Steve Coogan ikke sagde som Michael Caine.

Margin Call byder på Kevin Spacey, Jeremy Irons og Paul Bettany midt i sidste finanskrise. Skal vi tro Magnus Barsøe fra Finans, skal vi snart have en finanskrise til og af de samme grunde. Så udover at underholde og oplyse, kan filmen også gøre en forsur.

På DR er der den meget kulørte og meget dumme "De blodrøde floder". Shutter Island uden nogen videre interesse i at tage plottet alvorligt. Allerede testede scener i massevis - formummet morder undslipper, makkerne er ved at skyde hinanden, da de mødes, tvillinger som mordere - alt er galt. Og ja, det er tvillingen, der introduceres i slutscenen, der er morderen. Det er en mægtig idiotisk film. Også med dårlig, forfilm-motiveret kampsport.

"Joe er et leverstød af et spændingsdrama", trøster Niels Larsen, "båret af levende, komplekse karakterer og fortalt i et afventende dæmpet tempo, men samtidig fuld af en smerte og vrede, der truer med at eksplodere i hænderne på os.". Noget med fordrukne fattige og familieproblemer i Texas.

"Kraftidioten" er mere norsk samproduktion. En del gangstere skal miste livet humoristisk til en masse rappe og prosaiske replikker.

"Gran Torino" af og med Clint Eastwood er en prægtig film. Et lille drama fra USAs Sibirien om en gammel stodder, der forsøger at gøre lidt godt.

"The Ninth Gate" er Polanski som klædeligt fjollet. Efter at have slået sit navn fast med en række fortrinlige okkulte gysere, er der en mindre alvorlig udflugt til den niende port. Jeg husker den som ret underholdende og med en meget nydelig Emmanuelle Seigner.

Og så er der verdens næstbedste spaghetti-western: Hævn for dollars/For a few dollars more. Her er vi gået ren opera og alt er fantastisk. El Indio er ond. Obersten og Monco er seje. Musikken er eminent og instruktionen i topklasse.

Alting spiller. Klart værd at optage os se.

Derudover er der vist bare sådan 20 andre film, enhver med rette software kan gribe.

https://www.svtplay.se/video/15403657/i-lodjurets-timma/i-lodjurets-timma-avsnitt-1?start=auto

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Men hvor er Alan Partridge?

rottentomatoes.com - Philomena

Steven Snedkers billede

Lige så god som "For a Few Dollars More"

scope.dk - Force Majeure

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Nicholas Bro er slem, lader det til.

scope.dk - Beast

Steven Snedkers billede

TV4ever er gratis, optager rigtig meget i hele verden og kan installeres af enhver Chrome-bruger på få sekunder. Der er nu stabilt over 8.000 ugentlige brugere og det forstår man så godt

chrome.google.com - TV4ever


     Lars Larsen
    s billede

Gran Torino er en rigtig god film med en god fortælling. Clint'en er virkelig god. Historien er rørende og livsklog. Anbefales meget varmt.


     Lars Larsen
    s billede

Steven Snedker den skal hentes !

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.