Ak, så springer jeg ud som anti-nazist (egl. anti-totalitær)

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 8. februar 2019 - 6:53 [12]

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Selv om Jehovas Vidner da bestemt som kult kan kaldes for ganske ekstremistiske, til tider med udøvelse af brutal psykisk vold, bliver det da ikke ok for den derovre herskende Putin-kult at skride til statsmagtens foranstaltninger mod konkurrerende religiøse udøvelser, på en måde som vækker minder om Stalin-kultens voldsomme bekæmpelse af andre trossamfund..

Steven Snedkers billede

Jeg tror også, uden at have researchet nok, at JV udover at være konkurrerende kult også er pacifisme og pacifisme er kriminelt (og svagt) i galningenes øjne.

Steven Snedkers billede

Med det sagt blev JV også fornylig beskyldt for at være ekstremister herhjemme - hvilket bla. affødte dette svar

facebook.com - Merete Bøye

Steven Snedkers billede

Jeg tænkte kort på om jeg helst ville vokse op et JV-land eller et Putin-land. Det spørgsmål var faktisk svært at finde svar på.

JV-staten ville byde på færre omgange tortur og mord end P-staten. Men det ville også være stilestående fordi dommedag alligevel var så nært forestående.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Jeg kommer til at tænke på en fortælling fra en mand med en ganske hård og voldelig fortid, blandt meget andet som næstformand for nazisterne i Danmark. Han søgte også "godhed" som medlem af en religiøs sekt. Med stor erfaring fra disse grupper, blev han fornylig spurgt om hvad han ville vælge hvis han var nødt til at vælge at søge ind i den ene eller anden organisation igen. Han var ikke i tvivl om at han fandt større åbenhed og sammenhold som nazist, så det var et nemt valg.

Kan findes på YouTube "At forlade et ekstremt miljø". (Google+ er blevet mere og mere hys omkring mine links).

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Sekteriske miljøer er vel typisk karakteriseret af at være steder hvor der kan findes tilhør og status for dem som er grundige med at følge dogmerne, og huske at udtrykke de "korrekte" meninger. Her tæller fx krænkelsesonanister også med.

En forskel er så om der er åbenhed for at diskutere og virkelighedsafstemme listen over påkrævede standpunkter. Hvis der ikke er, er det så værre eller bedre end risikoen for fysisk vold?

Steven Snedkers billede

Hm. Det er svært at sige. Kirkesamfund har nu alle dage også været glade for at samarbejde med fascisterne.

bbc.com - Spain's stolen babies

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Ja, det er undtagelsen at diktatoriske styrer ikke har samarbejdet intenst og intimt med den dominerende kirke, til gensidig magtfuldkommenhed og rigdom, men i stedet søger at blive den dominerende kirke selv. I begge tilfælde er den religiøst foreskrevne lydighed overordentlig værdifuld som undertrykkelsesmiddel. Sås som noget naturligt før underlige forestillinger som menneskerettigheder og folkestyre.

Det gælder jo også fx når det med at bekæmpe jøder slet ikke var nogen nazi-opfindelse, men blot at virkeliggøre kristne kirkers hede drømme, så meget desto mere opflammet af Luther, også selv om kirkerne måske dog nok synes at metoderne efterhånden blev lige hårde nok.

Men det er jo alligevel blot god bibellæsning hvordan herrens udvalgte folk hylder deres gud gennem folkemord på andre bronzealder folkeslag, som nu ikke opførte sig bedre selv. Kun jomfruer kunne "gøre nytte" på anden måde.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.