Anti-essentialisme

Stevens billede
Af Steven den 13. feb 2020.

I disse SAS-tider: er Janteloven da ikke dansk? Kan vi ikke få lov til at beholde den? Selvom den måske oprindeligt stammer fra Ægypten? Reglerne siger vel, at vi godt må tilstås dårlige ting?

Og det er sjovt at sætte sig ind i reglerne.

Janteloven siger jo  "Du skal ikke tro, du er noget.".

Forskere bruger det finere udtryk anti-essentialisme:

Her Carl Ritter:

The SAS ad exemplifies what I term "cosmopolitan historical revisionism", a radical and simplistic modernist theory of the nation, which responds to primordialist & ethnonationalist mythmaking with a radical anti-essentialism

Det får Gregor til at ihukomme Milans Knderas skriverier om hvordan kommunisterne, efter magtovertagelsen/invasionen, arbejdede for at slette den særegne tjekkiske identitet.

I pladderreklame-affæren er jeg mest på Kastrups hold.(og Anderssons: 1, 2, 3). Der fndes noget særegent skandinavisk, dansk, Sjællandsk, Bisserupsk. Samtidig med at der, som bekendt, intet nyt er under solen.

Jeg synes dog ikke at SAS skal trække reklamen tilbage pga. evt. uredeligt pres. De kan gøre som Canon og trække deres standardreklame tilbage fordi den er dårlig og nok ikke løser opgaven tilfredsstillende.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.