'Vi har dokumenteret det.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 26. juni 2015 - 10:17 [24]

'Vi har dokumenteret det. Vi har forklaret det, vi har tusinder af politifolk som beskriver nedslidningen i klare vendinger. Vi må bare konstatere, at vi har en øverste ledelse i politiet, som i stedet taler om effektiviseringer og flere konsulenter. Der er simpelthen opbygget et parallelunivers bag skrivebordene, som ligger meget, meget langt fra virkeligheden ude på gaden. Det har befolkningen mærket. Særligt i udsatte områder. Det er systemet, som er i centrum. Ikke borgeren. Ikke retssikkerheden. Ikke politiets faglighed. Men systemets egne mål og resultatkrav'

http://www.politiforbundet.dk/nyheder/nyheder/2015/juni/krise-graensen-er-naaet-i-koebenhavn-og-resten-af-landet

http://www.politiforbundet.dk/nyheder/nyheder/2015/juni/krise-graensen-er-naaet-i-koebenhavn-%E2%80%93-og-resten-af-landet.aspx

Kommentarer


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Hvorfor ikke privatisere politiet? Lad borgerne selv betale for sin sikkerhed og tryghed. Så kommer politiet at gøre det som kunderne, borgerne, prioriterer.

Steven Snedkers billede

Det lyder umiddelbart fjollet, Jan Bruun Andersen . Borgerne betaler i forvejen for sikkerhed og tryghed. Men du har måske et videnpådragende link, der lister fordele og ulemper ved den ny metode? 3 linjer er ikke meget at lade sig inspirere af.


          Mikkel Madsen
        s billede

Jan Bruun Andersen Hvem siger, at du vil have det samme sikkerhedsniveau som mig?

Hvis JEG har betalt for "sikkerhed platinum"-niveauet, så skal mine betjente i hvert fald ikke hjælpe dig, der kun har et basis abonnement, hvis vi begge bliver overfaldet på samme sted... :)

Skal de rige generelt kunne købe sig til ekstra sikkerhed, mens kontanthjælpsmodtageren bare skal acceptere at blive slået til lirekassemand?

Hvad hvis der opstår et værtshus-slagsmål mellem et sikkerheds platinum -medlem og et basis medlem? Skal politiet så være neutralt eller give basis-gutten en gang knippelsuppe?!

Kort sagt: Det vil sandsynligvis ikke virke ret godt...


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Mikkel Madsen - værtshusejeren bestemmer naturligvis i hvilken grad politiet skal gribe ind og hvordan. Det er jo trods alt hans/hendes værtshus og ikke politiet, eller gæsternes.

Mht. hvilket sikkerhedsniveau som rig og fattig har, så skal man da vist være ualmindeligt naiv, hvis man tror at niveauet er ens i dag. De rige har allerede deres private vagtværn som patruljerer i indkøbscentret i Rungsted.


          Mikkel Madsen
        s billede

Jan Bruun Andersen Fra artiklen: "You can tell when you have entered the space. Whereas many areas of Atlanta struggle, this area in the heart of the city is clean, bright, ebullient, bustling with enterprise and life.".

Reelt facit: En malkning af dele af byens sikkerhed til fordel for andre dele. Jeg kunne ikke selv komme med bedre modargumenter mod privatisering af politikorpset. 

-Og nej: Jeg er faktisk ikke nogen glødende socialist. Snarere tværtimod. Men visse vitale funktioner er det bare smartere ligger i det offentlige. Herunder fælles sikkerhed. 

Jeg har intet imod Securitas-vagter i et indkøbscenter. Men privatisering i hele bydele er et absolut no go i mine øjne.

Verhoevens take på privatisering af en bys (Detroit) politikorps i RoboCop" fra 1987 er stadig uovertruffent - og uovertruffent skarpt set. 


          Mikkel Gjoel
        s billede

+Jan Bruun Andersen Vi bør vel stræbe efter at det_bliver_ lige, fremfor at acceptere en af ulemperne ved den nuværende tilstand, og forfremme den til et grundlæggende vilkår i samfundet. Men det er da en interessant, om end rædselsvækkende, tanke.


          Jens Nyborg
        s billede

Vernon Vinges "The Ungoverned" tager et nærmere kig på tanken om at man køber sig til beskyttelse af det politi (og det retsvæsen) man bedst kan lide.

Det er efterhånden længe siden jeg læste den, men jeg husker den som både god og tankevækkende.

Steven Snedkers billede

Hmmm til http://fee.org/anythingpeaceful/detail/how-policing-works-in-a-privatized-city . De private vagtværn bestemmer, som Sharia-politi, hvilket tøj folk må have på når de køber ind, om de må ryge, om de må bande, om de må agitere for at få lov til at købe ind i Motorhead-t-shirts. (Det er i øvrigt sødt som Tucker underkaster sig reglerne, når de nnu er privat besluttet).

Hvordan kunne Netto og andre erhvervsdrivende lære af Atlantic Station. De har store problemer Åh, endnu en flygtningestrøm på vej. ?

Som du kan læse i kommentarerne til ovenstående har kartoffeldanskere også problemer i nogle af de områder. Skulle de så sælge hus&hjem med tab for at slippe ud af en Sharia- eller Storcenter-zone? Er små (indbyrdes bekrigende) fyrstedømmer en forbedring af danskernes livkvalitet?

Steven Snedkers billede

Yes. Mikkel Madsen Robocop (1987) er en fantastisk underholdende satire. Hermed anbefalet til alle, selvom den er lidt bedaget. Den ny Robocop (2014) har 5 gode minutter i starten, men er derudover noget bras. Den er dum nogle gange, klog andre. Den gamle film var hele tiden klog og hele tiden dum, hvilket er en stor kunst.

Dredd (2012) er også et satirisk mesterværk (med et bud på fremtidens politirolle), som jeg anbefaler på det varmeste.

Steven Snedkers billede

Jan Bruun Andersen  "Værtshusejeren bestemmer naturligvis i hvilken grad politiet skal gribe ind og hvordan. Det er jo trods alt hans/hendes værtshus og ikke politiet, eller gæsternes." . Men du mener vel at borgerrettigheder gælder alle steder så der ikke kan eksistere Yakuza-fingerafklipningsvenlige eller bøssepryglende værtshuse?

Steven Snedkers billede

Et sjovt rygte fra København: "Så der da gaderøverierne bare steg og steg gjorde politiet ikke en skid. Næh, for der stod i Politimesterens kontrakt at hvis han fangede så og så mange fartsyndere og fjernede så og så meget hash fra Christiania var hans fede bonus hjemme. Og så ville han da skide på at folk blev overfaldet på gaden hver dag."

Det fede ved at have et offentligt politi, der ikke skal give overskud, er at man kan give dem en pose penge, en lovbog og så sige at de bare skal gå i gang. Politifolk er, som jeg har mødt dem, utrolig flinke samfundssindede mennesker, der bor og lever side om side med almindelige mennesker og godt ved hvor der bør sættes ind.

DJØFfernes/de privates kontrakter giver, så vidt jeg kan se, dårligere politiarbejde: "I de 10-12 mandetimer – sikkert meget mere, når den efterfølgende administration blev lagt oven i – kunne politiet...


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Steven Snedker - nej, det mener jeg ikke. Hver eneste (voksen) person er ansvarlig for sine egne handlinger. Dette ansvar inkludere at forhøre sig hos venner og bekendte, og slå op i den lokale avis, inden man beslutter sig for at besøge et værtshus. Og ligesom man checker menuen udenfor en restaurant inden man går ind, så tager man selvfølgelig et kig på værtshuset regler for ens personlige integritet og for hvornår dummebøder kan forventes. Mit gæt er at en bar som regelmæssigt klipper fingrene af gæsterne eller uddeler skaller til bøsser hurtigt vil gå konkurs og erstattes af mere tolerante etablissementer. Og dermed er problemet løst.


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Steven Snedker - politifolk er individer som får sin løn via penge som staten har opkrævet af borgerne under trusler om vold og tvang. Det sætter sin naturlige begrænsning på hvor flinke jeg synes de kan være når de accepterer en sådan fremgangsmåde.

Steven Snedkers billede

Nogle af mine fineste lærere har været politimænd og dørmænd. De har fundet ud af at de har muskler og ikke er bange for at tage fat i abekatte. De vil gerne hjælpe mennesker til at have en sjov og tryg aften/tilværelse. Den ene gruppe får pengene fra tvangsudskrevne skatter, den anden en håndfuld skatteunddragne sedler. Det er måske ikke perfekt. Men de, jeg kender, er nu altså flinke nok alligevel.

Steven Snedkers billede

"Lort synker, guld flyder - der er ingen grund til at regulere" er en meget sjov teori. Men den holder altså ikke. Smiley-ordninger holder arbejdsstyrken fra hospitaler og toiletter. Bilsyn holder folk fra hospitaler. Regulering løfter livskvaliteten. Til en vis grad, naturligvis.  Nordkorea er skidt. Men Nordeuropa er så behagelig civiliseret. Samfundet reguleres så overraskende mange ting fungerer godt.


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Steven Snedker - problemet er ikke så meget hvad en politibetjent VIL gøre, som hvad han/hun er FORPLIGTET til at gøre. En politibetjent er ansat som tjenestemand og

§ 10. Tjenestemanden skal samvittighedsfuldt overholde de regler, der gælder for hans stilling, og såvel i som uden for tjenesten vise sig værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver.

Nu ved jeg ikke hvordan det der "samvittighedsfuldt" skal fortolkes og hvems samvittighed det er, men jeg gætter på at det er den lokale politimesters, og indebærer en pligt til at iagttage og opretholde loven. Hele loven og alle love, inklusive direkte dumme og urimelige love. Lov om euforiserende stoffer og knivloven f.eks. Eller en lov som forbyder en landmand at sælge mælk fra stalddøren. Eller at sælge frø. En dørmand står langt mere frit til at følge sin egen samvittighed. Uanset hvor flink en politibetjent ellers er, så bliver han/hun i min optik et røvhul når han/hun udlicitere sin samvittighed til en anden person eller institution.


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Steven Snedker - jeg vil erstatte lovpligtige reguleringer med frivillige ordninger. FDM-mærkning for bilforhandlere, Svanemærker for restauranter, Ø-mærkning for forbrugsvarer, o.s.v. Det skal være lige så naturligt at have et abonnement på Råd & Dåd som at have en indboforsikring.


          Kim Østergaard Christiansen
        s billede

Ja da, og lad os privatisere demokratiet også. Så kan folk betale sig til hvor meget demokrati de vil have. Lyder super. 


          Jan Bruun Andersen
        s billede

Kim Østergaard Christiansen - en meget god idé. Så sparer vi 100 millioner som kan anvendes til at ansætte sygeplejerske og skolelærere.

Hvor meget udbetales i alt i statspartistøtte?

Den samlede oversigt over udbetalt statslig partistøtte findes på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside. I 2012 blev der for Danmark, Færøerne og Grønland udbetalt i alt ca. 104 mio. kroner.

- http://valg.oim.dk/valg/partistoette/hyppigt-stillede-spoergsmaal-om-partistoette.aspx

Steven Snedkers billede

Fra lovpligtige reguleringer til frivillige ordninger er vejen fra stabilitet og kompetence til "50% af samfundet virker ikke". Det er eksemplificeret meget fint her: "Ved prøven sendte en af køreprøveeleverne nogle ikke nærmere beskrevne signaler, da de øvrige otte skulle svare på...

Derudover, når vi taler smæk for skillingen, får englænderne ud deres fællesordning end amerikanerne får ud af deres morads af ikke-værdiskabende aktører: http://uk.businessinsider.com/an-american-uses-britain-nhs-2015-1?r=US og http://www.independent.co.uk/news/uk/uks-healthcare-ranked-the-best-out-of-11-western-countries-with-us-coming-last-9542833.html

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.