Internetforbrugeren er en døende nullitet på SoMe

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 19. februar 2023 - 12:09 [4]

Facebook. 123 følgere. Facebook viser opslaget til 20. To klikker.

Twitter. 574 følgere. Twitter viser opslaget til 65. Fem klikker.

LinkedIn. 383 følgere. LinkedIn viser opslaget til 126. To klikker (måske).

Mastodon. Har ingen statistik.

Ni klik (til en artikel om skærmbilleder i undervisningen) koster altså 5-15 minutters arbejde.

I samme periode kommer der næsten 100 gange så mange klik fra Google.

Når man opdager disse tal, hvad er så den rigtige strategi?

A) Man holder op med at skrive på SoMe?

B) Man betaler penge for at få boosted sine opslag så de når ud til flere end 10-20% af følgerne?

C) Man begynder at skrive langt på SoMe, uploader billeder til SoMe og skjuler skamfuldt sine links nede i kommentarsporet for at få flere eksponeringer af indlægget?

D) Man sørger for også at poste de små links på de andre platforme: TikTok,  Instagram, Reddit, Mastodon, Pininterest etc. etc.?

Her er jeg nok på Hold E) og F):

E) Post links superhurtigt til de SoMe-provinsdiskoteker, du nu tilfældigvis er en (uinteressant) del af. Vær uden illusioner eller forventninger.

F) Arbejd på at gøre dit eget site godt og søgemaskinevenligt. Så kommer læserne trods alt af sig selv (indtil Google snippets eller ChatGPT-opsummeringer en dag har gjort dem helt uinteresserede i at møde op).

G) Hav nogle RSS-feeds. Få bruger dem. Men det er nok stadig mere givende end sociale medier og kræver 0 sekunders ulønnet arbejdstid.

For Internetforbrugeren har app og søgemaskiner vist sig uendeligt meget mere givende end at slide hårdt (ad!), manuelt (ptuuui!) og tidskrævende på forskellige sociale medier.

Find den hemmelige, dulgte og undertrykte viden om fordelene ved et godt website på:

(Tak til Double-G for at minde om RSS-feeds)

Kommentarer

Double-Gs billede

Du glemte G
Sørg for at have et RSS feed så trofaste mednørder automatisk får besked om nye indlæg

:-)

Steven Snedkers billede

Bliver fluks føjet til. Tak.

Januss billede

Vel talt! Jeg kommer ikke til at droppe SOME, men din notits inspirerer mig til at genoplive en gammel "blog" (som jeg sætter i citationstegn fordi den aldrig sådan rigtigt var en blog på dén måde).

Thi:

Herligst det være er
at Foden under
eget Webhotel
at sætte

som Jeppe Aakjær skrev.

Hvis jeg SOME-suger og fodrer og strukturerer bare nogenlunde, er jeg sikker på at de mange bogstaver jeg skriver rundt omkring nok skal gøre både stor å og magnet.

Skal så bare liiiiige afklare det dér super duper forfængelige spørgsmål om et evighedsholdbart navn på subdomænet (lab, blog, garage, misc..). For næste gang jeg rydder op, skal det være med links der holder til efter solen brænder ud.

Har du holdninger til hvad der sker, om jeg samler alt i een spand, hvor der både (og allermest) er danske tekster og engelske tekster? Bliver søgemaskinerne stadig kede og forvirrede, eller er de efterhånden snu nok til at forstå det?

Steven Snedkers billede

Cool URIs don't change er så sandt, som det er sagt af Sankt Tim og Onkel Jakob. Jeg forventer at alle Internetforbrugeren-links holder evigt. Det koster meget få kroner at holde et domæne kørende og lave gode url'er.

Du kan godt blande sprog på et (sub)domæne uden at få den store SERP-straf. Tænk i første omgang på brugerene. Af de pt. 3775 notitser her på siden, er der nogle stykker på engelsk og flere, der i høj grad består af engelske citater. Bare tænk på brugerene.

Skal det engelsksprogede kunne tilgås ufortyndet af dansk? Så mærk indlæg med sprog. Bruger du et flersprogs-CMS som Drupal, kan du også gøre dansk usynligt for englændere og engelsk usynligt for danskere (egentlig: dansksprogede browsere). Man kan også i URL'en angive sprog.

Men til et projekt som dit, ville jeg nok bare mærke det med "Janus in english" og så kunne folk, der klikkede på dette, let få en side med de engelsksprogede indlæg.

En profil på Wheretofindme kan være en god øvelse før du laver din egen evige hjemmeside.

Jeg lever nok resten af mit liv med

  • en mikroskopisk visitkorthjemmeside for min arbejdsevne
  • en halvstor firmahjemmeside (med forholdsvis mange ekspertartikler)
  • et nørdrettet it-medie (med en del artikler og endnu flere notitser og anmeldelser)

MIt gæt er at de ikke vil blive ændret eller flyttet stort. Skulle jeg begynde at skrive mere på engelsk/automatoversat for et internationalt publikum, ville jeg nok oprette en ny, evig kanal.

Jeg synes at misc er et skidt subdomæne. lab, sagtaf, garage, fra, snak er mere tiltalende. Tænk ti år tilbage og ti år frem og find et godt subdomæne. Eller opret et nyt.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.