De tager vores penge. Og så vil de tilmed bestemme over os!

Steven Snedkers billede
Af Steven Snedker den 5. april 2024 - 0:06 [0]

Poeten skrev:

"Ifølge Venstre så er det liberalt at indkræve folks penge over skatten, og kun giver dem tilbage, hvis man opfører sig, som Venstre synes, at man bør.  
Fordi, må man forstå, i Venstre mener man nemlig, at Venstre er bedre til at indrette det gode familie- og børneliv end familierne selv."

Denne lovgivningskritik vil jeg hermed døbe "De tager vores penge. Og så vil de tilmed bestemme over os!". Det smarte ved den er, at man kan kritisere omtrent al lovgivning på den måde. Uden at gå ned i substansen. Den kører på følelsen af uretfærdighed og ikke meget mere. Rent faktisk kan den bruges blindt på næsten alle lovforslag.

Næh, så var der mere stil over Proudhon

"At blive regeret er at blive overvåget, inspiceret, udspioneret, instrueret, lovstyret, nummereret, reguleret, indskrevet, indoktrineret, prædiket for, kontrolleret, vurderet, censureret, beordret af skabninger, der hverken har ret, visdom eller dyd til at gøre det. At blive REGERET er at blive noteret, registreret, optalt, beskattet, stemplet, målt, nummereret, vurderet, godkendt, autoriseret, formanet, forhindret, forbudt, reformeret, korrigeret, straffet ved hver eneste handling, hver eneste transaktion. Det er, under påskud af offentlig nytte, og i den almene interesses navn, at blive sat under åget, boret, flået, udnyttet, monopoliseret, afpresset, klemt, snydt, røvet; derefter, ved den mindste modstand, det første klagende ord, at blive undertrykt, idømt bøder, bagvasket, chikaneret, jaget, misbrugt, køllepryglet, afvæbnet, bundet, kvalt, fængslet, dømt, fordømt, skudt, deporteret, ofret, solgt, forrådt; og for at krone det hele, hånet, latterliggjort, spottet, forarget, vanæret. Det er regering; det er dens retfærdighed; det er dens moral." [Oversat af DeepL]

Jeg er dog ikke så ideologisk. Jeg er resultatorienteret pragmatiker.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.