"Den måske vigtigste lektie jeg tager med mig fra Den Peloponnesiske Krig er, hvor skrøbelig selv de bedste...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 1. januar 2017 - 8:14 [2]

"Den måske vigtigste lektie jeg tager med mig fra Den Peloponnesiske Krig er, hvor skrøbelig selv de bedste institutioner, værdier og principper er. Gang på gang kaster ambitiøse og ærgerrige mænd deres landsmænd ud i undgåelige katastrofer på grund af dårlige beslutninger motiveret af forfængelighed og magtsyge. Og ganske ofte er det befolkningen der forkaster de der har bragt det fremskridt og velstand, og som lokkes af demagogers katastrofale sireneseng. Der er ingen grund til at tro, at vi mennesker i 2017 har ændret os så fundamentalt, at det ikke kan ske igen. Heri ligger en advarsel til os om ikke at tro på – og i særdeleshed indrette os på - at vi mennesker altid handler i overensstemmelse med de idealer moderne liberale demokratier bygger på. Men også at være os pinligt bevidste om, hvor unikke de institutioner Vesten har opbygget er, og derfor passe godt på dem. "

https://www.facebook.com/jmchangama/posts/10154855835434859?pnref=story

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Men undgåelige tragedier kan være svære at undgå i virkeligheden politiken.dk - Stor stigning i antallet af øjenskader nytårsaften

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.