Folketingsmedlemmer der har stemt for noget så åndssvagt som mere peberspray i samfundet burde aldrig genvælges...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 29. december 2018 - 7:30 [9]

Folketingsmedlemmer der har stemt for noget så åndssvagt som mere peberspray i samfundet burde aldrig genvælges https://www.dr.dk/nyheder/tema/peberspray

Kommentarer


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

Hvis alle folketingsmedlemmer, der stemmer for noget åndssvagt, ikke kan genvælges, mon så ikke vi ville være tæt på at udskifte 179 ved hvert valg?

Men det var måske i grunden ikke så dumt...

Steven Snedkers billede

Ak, vi vil gerne have stabilitet og trænede, øvede kompetentre MF'ere. Og MF'ere, der stemmer efter deres personlige overbevisning. Så vi kan/bør ikke skifte 100% ud hver gang. Men lige de 51% her.... [for doven til at slå afstemningsresultatet op]


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Måske skulle vælgere (også udenfor folketingssalen), der stemmer for noget åndssvagt ses som diskvalificerede?

En væsentlig argumentation for at et folketingsmedlem (eller disses homogeniserede grupperinger) stemmer som de gør er håbet om at blive genvalgt af vælgere med kompatible synspunkter. Og med episoder som livlig grænsehandel med peberspray synes observationen af synspunktets popularitet da at være ganske velfunderet.

Jeg kan nemt finde argumenter for mit synspunkt om at etisk stillingtagen ikke skal gøres til et spørgsmål om "demokrati".


     Jan Bruun Andersen
    s billede

Ja, de der suspekte personer som bruger peberspray burde straffes hårdt.

https://www.bt.dk/krimi/17-aarig-pige-skraemte-voldtaegtsmand-vaek-nu-er-hun-blevet-sigtet

I torsdags modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse fra den 17-årige pige, der fortalte, at hun var blevet udsat for et voldtægtsforsøg i Sønderborg. Ved byens kultur- og medborgerhus, Sønderborghus, mødte hun en engelsktalende mand, der ifølge den 17-åriges forklaring knappede hendes bukser op og forsøgte at få dem af.

Det lykkedes dog pigen at få manden til at forsvinde, fordi hun benyttede en peberspray mod ham. Men ifølge loven må privatpersoner ikke bruge peberspray:

»Det er ulovligt at besidde, bære og anvende det. Hun er ikke sigtet på nuværende tidspunkt. Men det er jo en strafbar handling, så det vil hun blive,« siger politikommissær Svend Erik Lassen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til jv.dk.

Steven Snedkers billede

johnnie hougaard nielsen hvis vi nu tager en af mine etiske kæpheste, "lad være med at ødelægge uskyldige børns kønsorganer, ører eller fingre med skalpeller", er etisk råd desværre ikke kvikke nok. i hvert fald ikke så kvikke som den gennemsnitlige befolkning. så jeg generelt valen ved etisk råd-indretninger. men du tænker måske på noget andet?

internetforbrugeren.dk - quizzen med signe molde | Internetforbrugeren


     Johnnie Hougaard Nielsen
    s billede

Steven Snedker - Vi er da ganske enige om at (U)Etisk Rod ikke egner sig som "domstol", bl.a. netop fordi de har stærk bias i retning af at lade religiøst forbundne argumenter veje meget tungt. Hvis jeg havde haft et bestemt forum i tankerne, havde jeg da eksplicit nævnt dette, men det ikke lige at have en løsning klar, ser jeg ikke som grundlag for at undlade at pege på noget der ikke fungerer godt.

"Selvfølgelig" mener jeg at fx mig selv kunne gøre det "ikke så ringe", men da alle har en eller anden bias, incl. mig, kan jeg jo godt gennemskue at det ikke ville hænge sammen som bredt accepteret løsning på det etiske "trolley problem". Nogen skal jo "køres over" ....

Steven Snedkers billede

Det glæder mg helt ned i storetåen når piger, kvinder, pensionister, endda fredelige mænd, har held/evner til at forsvare sig mod skurke. Alligevel synes jeg ikke at der skal være flere våben i samfundet og jeg synes at straffen for at bruge våben (peberspray, knojern, kniv, pistol) offensivt skal være meget høj.

Så få våben som muligt og selvforsvarsevner, hvor det er nødvendigt, giver, så vidt jeg kan se, mindst vold og mindst alvorlig vold.

Endelig er det bedre at samfundet bruger x antal millioner kroner på at (gen)opdrage kriminelle end at skræmte samfundsborgere bruger x millloner kroner på at købe peberspray.

Det er idiotpenge og det forkerte sted at investere.

youtube.com - girl self defense - YouTube

Steven Snedkers billede

Til de med døtre (eller andre overfaldstruede). Peberspray giver ofret én dårlig chance for at forsvare sig. Kampsportsviden giver en lavere sandsynlighed for overfald og mange flere chancer i mange flere situationer.

youtube.com - Israeli Krav Maga - January 11, 2017.


     Elo Hansen
    s billede

Der er masser af hysteriske toner om peberspray. Man må kun have den derhjemme, og ikke medbringe den.

Hvis at man får købt en; hvor tit skal den, skiftes ud?

En gang om året, to gange eller hver femte år?

En sprayflaske, mister efter en tid, drivgassen.

Sker det ved en Peberspray, er det spilde at have en.

Når man endelig får brug for den, og den ikke virker - den kan jo sagtens virke hos politiet.

Men hos politiet, kontrolleres det jo - og udskiftning forgår løbende.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.