Hipstere og Stolen Valor

Stevens billede
Indsendt af Steven den 29. oktober 2020 - 14:47 [0]

I 2012 læste jeg med glæde Hipsterhad er selvhad.

Hipsterhaderen og hipsteren er én og samme person. Begge er de produkter af en evig positioneringskamp i den urbane middelklasse.

Hipsterhadet udspringer af et monumentalt lavt selvværd i denne klasse. Her er den største frygt at være et ordinært og almindeligt menneske.

I en samtidig og forlængst forsvunden SoMe-kommentar tilføjede jeg, at hipsteren også blev hadet, fordi han klædte sig ud som noget han ikke var: boheme, kunstner.

Jeg sammenlignede hipsterne med spejdere.

Spejdere får lidt respekt, fordi de kan følge gamle damer over gaden og holde sig fra at lave hærværk. Men hvad gør man med folk, der ikke følger gamle damer over gaden og forbigår smadrede flasker på fortovet -  men alligevel tager spejderuniform på?

Dem ser man ned på.

Enten er man den ægte vare. Man udfører arbejdet. Eller også skal man ikke trække i dragten og høste frugterne af andres arbejde.

Jeg lærte senere, at man i USA kan blive straffet for det. Stolen Valor act of 2005 og 2013 fortæller om op til et års fængsel for at dekorere sig selv med medaljer, man reelt ikke har gjort sig fortjent til.

Man kunne også gøre det strafbart at klæde sig ud som boheme-kunstner uden at være det. Men det ville være dumt og spildtid.

[Opdatering 12.11.2020]

Min reelle Intersektionelle score er 6, tror jeg (kun højerescorende eksperter på Twitter kan afgøre den slags med sikkerhed).

Men hvad hvis jeg nu offentligt hævede mig mere farvet, homoseksuel, komma-person end jeg egentlig er? Så kunne man måske også tale om Stolen Ennobling Features, Stolen Valor eller sådan noget?

Det ligner i hvert fald farligt område beslægtet med hipsterhad. For nogle år siden fik en kvinde det halve af nettet på nakken for at kalde sig sort og så transsort. Så det er et mindst lige så farligt område som udklædningsområdet i øvrigt.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.