"Jeg kan sagtens se det besnærende i at bruge værktøjer og metoder som Composer, Git, SASS, Twig og andet til at...

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 12. september 2017 - 6:18 [1]

"Jeg kan sagtens se det besnærende i at bruge værktøjer og metoder som Composer, Git, SASS, Twig og andet til at automatisere og styre komplekse processer. Frameworks er også smarte. Der er ingen grund til at starte fra bunden hver gang. Mit problem med dem er bare, at de ikke altid forbedrer det indviklede, men bare skjuler det - og samtidig gør tingene mere indviklede og ofte leverer så meget mere end man har brug for.

Udvikleren slipper for at skulle vælge til og (ikke mindst) fra, slipper for at skulle tage beslutninger og slipper i mange tilfælde også for at skulle tænke kreativt. Den bevidstløse brug af færdige biblioteker og frameworks og køreklare værktøjer fjerner simpelthen udvikleren fra kernen, fratager ham eller hende viden, og dæmper indirekte lysten, muligheden eller viljen til at raffinere, optimere og rationalisere - og derigennem at lave bedre, enklere, mere effektiv og mere overskuelig kode."

At nogle af vores sites har kørt 7-11 år på samme platform siger noget om styrken i "Keep it simple and stupid". Flere, nyere, større frameworks giver ikke nødvendigvis en mere robust løsning. Snarere tværtimod.

Man skal have ekspertens evne til at vælge.

http://vertikal.dk/artikler/hvorfor-jeg-afskyr-kompleksitet

Kommentarer

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Videre giver hver ekstra præfabrikeret klump giver nye potentielle sikkerhedshuller - og selv om der måske er færre kodelinjer pr. hul ved selv at skrive det nødvendige, bliver eksponeringen nemt langt højere når mængden stiger en størrelsesorden eller tre.

Netop omkring PHP er der også en anden grund til tilbageholdenhed, når det ikke just kan siges at være en sjældenhed at udviklere har udvist større ildhu omkring resultater end stringent kodekvalitet, i samspil med at PHP selv (især i de ældre udgaver) kræver disciplin for at ikke at falde i de indbyggede steder med kviksand.

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.