Jeg tænkte på at skrive en artikel om hvor man køber sit elektrojunk med fordel.

Steven 🌞 Snedkers billede
Af Steven 🌞 Snedker den 2. juli 2017 - 18:20 [19]

Jeg tænkte på at skrive en artikel om hvor man køber sit elektrojunk med fordel. Jeg lægger ud, men hvis du har nogle korrektiver, tips og tricks, må du endelig gerne kommentere (eller skrive til ss@vertikal.dk):

Bærbare: El-Giganten+EDB-priser+Pricerunner. Fordi vi vil have frisk batteri, god CPU+GPU og intakt skærm. Brugt duer sjældent.

Stationære: EDB-priser. Man kan nogle gange med fordel købe en aflagt spille-pc i DBA.

Skærme, printere, NAS, tastaturer, mus: EDB-priser. El-G og Bilka kan i ny og næ have gode tilbud.

TV: El-Giganten. Fordi vi vil have 4K og HDR. Skal man bare have til sommerhuset eller mindre krævende projekter, er DBA dog perfekt.

Lyd: DBA har gode højttalere og forstærkere til ingen penge. Man skal have meget brug for 4K+HDR+7.2+HDCP2.2 for at købe en surroundforstærker fra ny af. Bluetooth Boomboxes skal måske købes fra nye af pga. teknologi og batterilevetid.

Fotoudstyr: EDB-priser, Pricerunner. Man skal passe meget på beskidte sensorer o.l. hvis man køber i DBA. DBA ok til linser til spejlreflekskameraer.

Adgangspunkter: El-G, Bilka, EDB-priser.

Småting til under 80 kr. inkl. forsendelse, kabler, adaptere, covers, Arduino, Bluetooth-dongles, mp3-afspillere, elektroniksmåtteri, hovedtelefoner: eBay eller Ali Express.

Hukommelseskort: EDB-priser og Pricerunner. El-G og anden detailhandel er for dyr, eBay+Ali er fuld af snydere.

LED-lys: Pricerunner. eBay+Ali er billig, en har forholdsvis mange snydere.

Film: filmstriben.dk eller tjenester fundet via playpilot.com/dk/. Fysiske eksemplarer er generelt for dyre. Jeg ville næsten også anbefale tv4ever.dk

Spil: Steam. Modsat omtrent alle andre tjenester fungerer de stadig flot efter 13 år. Det er kun meget meget få, der har mistet det, de har langtidslejet.

Og?

http://internetforbrugeren.dk/bedste-billige-tv-stue#brugtmarkedet

Kommentarer

Steven Snedkers billede

Hifisharks Sold/Expired listings fortæller ret præcist, hvad man kan/bør betale for lyd-dimser i DBA

hifishark.com - Used dantax opus 5 for Sale | HifiShark.com

Steven Snedkers billede

Det var næsten sådan nogle gode 5--6.000 kroners højttalere...

dba.dk - Højttaler, Avance, Sigma 680 mk2, passiv, Rimelig, Avan...

Steven Snedkers billede

...Jeg brugte til at bestå gyldenøre-testen

Internetforbrugeren.dk - Test dig selv: har du gyldne ører?

Steven Snedkers billede

Steven Snedkers billede

Folk vil have 4K og HDR og er til at forhandle med

dba.dk - 42" TV/fjernsyn - køb brugt på DBA

Steven Snedkers billede

Det er i længden billigere at købe en ny mikrocomputer end en brugt kontor-stationær. Og meget mere sexet og strøm- og co2-besparende.

edbpriser.dk - Sammenlign produkter - Mini PC - Computer - EDBpriser - Find og sammenlign priser på forbrugerelektronik

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Nogle gange ser jeg laveste priser på Amazon.de, uden risiko for bøvl med told og gebyrer ved "fulfilled by Amazon". Værd at checke sammen med Pricerunner, EDB-priser m.v.

Så vidt jeg har forstået er grænsen for småting 80 excl forsendelse. Toldberegneren hos Skat tæller i hvert fald først moms hvis "pris uden fragt" kommer over 80 kr.

Steven Snedkers billede

4K+HDR begynder på 3.222 kroner. El-G slår altid EDB-priser

hifipriser.dk - TV prissammenligning | 538 produkter blandt 51 forhandlere

Steven Snedkers billede

Jo, Johnnie Hougaard Nielsen det er faktisk excl. forsendelse ifølge Skat selv. Jeg har dog hørt anekdoter om folk, der fik toldgebyr+moms (160+20 kr.) fordi der kun stod én værdi på pakken. Men man kan nok købe lidt dyrere ting på eBay, Ali og Lightintbox end jeg typisk tør

skat.dk - SKAT: Beregn din told

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Steven Snedker - Så vidt jeg husker har jeg set My PlayHouse (stor fan af at købe elektronik-junk via Ali Express) nævne (i YouTube videoer) at kinesiske sælgere var "gode til" at skrive lavere priser på end hvad der blev trukket på kreditkortet, og måske markere at det var en gave. Også de vil da gerne have tilfredse kunder. Men der er jo en risiko, og den holder næppe ved mere end småting.

Steven Snedkers billede

Jeg har i øvrigt en 11 år gammel Zen Stone mp3-afspiller. Den lyder godt og holder strømmen længe. Er der nogen lignende mp3-afspillere, der kan anbefales?

ebay.co.uk - mp3 players | eBay


     Martin Larsen
    s billede

Det er 80 kr excl. forsendelse. Men hvis prisen overstiger de 80 kr skal man betale moms og told af HELE beløbet inkl. forsendelse! Jeg har selv prøvet. Ved handel med fx amazon.de - Bot Check eller co.uk skal man være opmærksom på at varen nogle gange sendes fra et land uden for EU. Det var faktisk sådan jeg fik ovennævnte gebyrer. Men sælgeren endte med at æde alle gebyrerne fordi der intet stod om at det blev sendt uden for EU. Og jeg havde heldigvis taget et skærmprint.

Ved køb af flere ting Ebay eller Ali kan det ofte betale sig at købe det i flere ordrer selv om det virker kontraintuitivt. Gerne med en dag imellem så det ikke samler ordrerne. Dette selvf. for at holde prisen nede under de 80 kr.


     Martin Larsen
    s billede

Hvorfor hulen har kommentarfeltet indsat "Bot Check"? Jeg skrev det ikke.


     Peter Mørk Andreasen
    s billede

mindre detalje: playpilot.dk -> playpilot.com

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Martin Larsen - "Bot Check" kommer fordi Google+ søger at præsentere en URL med titel, og udvide med thumbnail i bunden. Det vil sige at Google læser siden fra serveren, og der er en risiko for at server indhaver "mistænker" en sådan bot for at være "uhensigtsmæssig". Hvis jeg skriver en URL, uden ønske om at den skal fremstå som mere end tekst, plejer jeg at X-e thumbnail+titel væk før jeg poster.


     Ulrik Grønborg
    s billede

iPads og tablets står ikke på den fine liste over elektronikdimser. Pricerunner?

Steven Snedkers billede

Ja, tablets er edb-priser eller Pricerunner. Jeg synes at det er sjældent at supermarkeder og El-Giganten har rigtig gode tilbud.

edbpriser.dk - Tablet - Sammenlign priser blandt 643 tablet produkter

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Engang imellem har Aldi nogle gode tilbud, selv om kvaliteten kan svinge meget. Fik engang en Moto G2 til ca. 700 kr, hvor den ellers stod til ca. 1200 kr.

Johnnie Hougaard Nielsens billede

Hvad køb af linser på DBA angår, er det en god fidus at købe ridsede linser. Med mindre det er meget groft, har det nul betydning.

youtube.com - You (probably) DON'T Need Polarizing, UV, or ND Filters: Simulate them for FREE!

Tilføj kommentar

Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.
👍

Log ind eller registrer dig for at lægge langtidsholdbare, konstruktive kommentarer.
Registrerede brugere får bedre editor og flere likes.